Εκγύμναση λαβής για οπλοφόρους

Πριν από ολίγες ημέρες ένα εν ενεργεία στέλεχος της Κόκκινης Μοίρας (Red Squadron) της DEVGRU των ΗΠΑ, μαζί με μερικούς εν αποστρατεία συναδέλφους του, έκαναν ένα βίντεο που ανέφεραν τη σπουδαιότητα της σωστής λαβής όταν βάλλουμε με φορητά όπλα. Όπως ανέφερε, η πρώτη βολή όπως και αν κρατάς το πιστόλι θα ρίξει, αλλά αν δεν έχεις άκαμπτη λαβή, τότε οι επόμενες θα είναι αργές και άστοχες. Έτσι, πρότεινε το τρόπο εκγύμνασης που θα δούμε εδώ.

Πηγή: SOFREP.com

Αρχικά αναφέρει ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένας οπλοφόρος (αστυνομικός, στρατιωτικός, ένοπλος πολίτης, κτλ.) κρατώντας και χειρίζοντας όπλα, τόσο θα βελτιώνεται. Άρα γι’αυτό ο ίδιος συχνά έχει εκπαιδευτικά όπλα (όπως π.χ. εκείνο που είδαμε εις το άρθρο μας «Εκπαιδευτικό Πιστόλι BlueGun FSG17») για εξάσκηση.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=uTelSrtvEXU

Για την εκγύμναση καρπού-λαβής τώρα, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στις ασκήσεις του εις το γυμναστήριο. Κάνει άρσεις αλτήρων με τα δάχτυλα, κτλ. Αλλά, μία σημαντική διαφορά είναι ότι στις ασκήσεις με λάστιχα, πιάνει το λάστιχο με το εκπαιδευτικό πιστόλι το οποίο το χρησιμοποιεί με μία άψογα εκτελεσμένη λαβή. Έτσι, εκπαιδεύει το σώμα του, και ιδιαιτέρως τη λαβή του, όχι απλώς για ενδυνάμωση αλλά και για το αντικείμενο που τον αφορά. Τη βελτίωση της λαβής του σε όπλα.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=uTelSrtvEXU

Είναι πάντα σημαντικό να προσαρμόζουμε τη σωματική μας άσκηση εις τις ανάγκες μας, και εδώ είδαμε ένα εξαιρετικό τέτοιο παράδειγμα. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το βρείτε στη συνέχεια.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εκγύμναση λαβής για οπλοφόρους

  1. Καλή η άσκηση με το λάστιχο. Αν δεν έχεις κάνεις αρκετά τραβήγματα από θήκη ή πιασίματα από το έδαφος ή από τραπέζι, σε κάθε προπόνηση δύσκολα θα βρεις τη σωστή λαβή ειδικά πάνω σε συνθήκες έντασης.

    Πως πιέζεις εκεί που κρατάς, ισορροπία που έχεις στο σώμα, αυτόματα θα γίνουν όλα σιγά σιγά αλλά στην αρχή θέλει σκέψη σε καθετί που κάνουμε με οποιοδήποτε πυροβόλο.

    Μπορεί να χωρίσουμε σε κομμάτια το καθετί (ακόμα και το πιάσιμο στη λαβή) και μετά να ενώσουμε τα κομμάτια αφού πρώτα έχουμε θετικά αποτελέσματα σε κάθε κομμάτι χωριστά.

    Think, don’t plink που λένε και οι Αμερικανοί.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...