Κριτικές Όπλων: Πιστόλι Glock 24 Gen2

Πάμε να δούμε το 24ο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρία Glock από την Αυστρία. Ένα πιστόλι σχεδιασμένο κυρίως για τον αγωνιστικό χώρο για το διαμέτρημα .40 Smith & Wesson, ή για συντομία, .40 S&W. Για ένα μεγάλο διάστημα το χρησιμοποιούσαμε για εξάσκηση και βάσει αυτής της εμπειρίας μας θα μοιραστούμε τη κριτική μας. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.

Πηγή: MolonLabeForum.com

Μετά τη κυκλοφορία του 17L (περισσότερα στο άρθρο μας «Πιστόλι Glock 17L»), η αυστριακή εταιρία είδε την ανάγκη για περισσότερα ανάλογα πιστόλια σε περισσότερα διαμετρήματα. Κάπως έτσι το 1994 μετέτρεψαν το μικρό Glock 22 διαμετρήματος .40 S&W στο μακρύ αγωνιστικό Glock 24 που βλέπουμε εδώ. Το 1998 σταμάτησε η κατασκευή του και έτσι δε το συναντάμε συχνά πλέον.

Πηγή: AdelBridge.com

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, με αυτό το πιστόλι έχουμε ρίξει χιλιάδες βολές σε σκοπευτήρια αν και πλέον σπάνια το χρησιμοποιούμε. Είναι ένα πολύ ευχάριστο πιστόλι, σχεδιασμένο για αγωνιστική χρήση. Βλέπετε μία σχετική φωτογραφία στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ας δούμε λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πέρα από το διαμέτρημα .40 S&W, το Glock 24 Gen2 έχει και κάποια άλλα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρώτον έχει κάννη 6″ (15.3 εκατοστά), ζυγίζει 1090 γραμμάρια γεμάτο και 760 γραμμάρια άδειο, έχει ολισθητήρα μήκους 22.5 εκατοστών και στο επάνω μέρος του έχει κόψιμο για μείωση του βάρους αλλά και καλύτερο ζύγισμα.

Πηγή: LionSeek.com

Οι εργοστασιακοί γεμιστήρες του έχουν χωρητικότητα 16 φυσιγγίων αλλά υπάρχουν αρκετές επεκτάσεις για να χωράνε έως και 22 φυσίγγια διαμετρήματος .40 S&W. Πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ένα συνηθισμένο Glock με ελαφρώς καλύτερη αίσθηση στη σκανδάλη, αλλά μη περιμένετε κάποια δραματική βελτίωση. Προσωπικά δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία από αγωνιστική σκοποβολή και έτσι δεν έχουμε πολλά να σχολιάσουμε από τις επιδόσεις του σε αυτό το χώρο.

Πηγή: ManuSTGunShop.com

Είναι ένα τεράστιο πιστόλι με τιμή γύρω στα $600 που προσωπικά δε βλέπουμε κάτι το πρακτικό επάνω του έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη πλευρά, για τον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν πολύ ανώτερα όπλα με καλές σκανδάλες, κατάλληλα υλικά, κτλ. Θεωρούμε ότι το 24 ήταν μία προσπάθεια της Glock να χρησιμοποιήσει το όπλο της για κάτι για το οποίο δεν ήταν σχεδιασμένο. Και ασφαλώς και η αγωνιστική ομάδα της έφερε αποτελέσματα αλλά αν δείτε τις μετατροπές που δέχθηκαν αυτά τα πιστόλια τότε θα καταλάβετε ότι δεν έχουν και πολλά κοινά με ένα εργοστασιακό Glock 24.

Πηγή: ImgrumWeb.com

Εάν θέλετε να έχετε ένα «αγωνιστικό» Glock χωρίς κάποια ουσιαστική αιτιολόγηση, τότε πράγματι, το Glock 24 είναι καλό και μάλιστα για ένα διαμέτρημα που δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Ωστόσο, πέρα από αυτή τη συλλεκτική έννοια και το διαμέτρημα του, δε βλέπουμε κάτι που να το κάνει να πλησιάζει τον ανταγωνισμό άλλων εταιριών σε αυτό το χώρο.

Πηγή: GunBroker.com

Αν πάλι κοιτάτε αυτό το ημιαυτόματο πιστόλι από τη πλευρά της αυτοάμυνας, θα λέγαμε ότι οι διαστάσεις του είναι απαγορευτικές για το ευρύ κοινό. Δεν είναι αδύνατη η χρήση του, αλλά δεν είναι και ότι πιο πρακτικό υπάρχει εκεί έξω. Και πάλι, για αυτό το χώρο η Glock έχει εξαιρετικές προτάσεις στο ίδιο διαμέτρημα όπως τα Glock 22, Glock 23, ή ακόμα και το πιο μικρό Glock 27. Άρα ούτε εκεί βλέπουμε κάποια θέση για αυτό το πιστόλι.

Πηγή: PewPewTactical.com

Τέλος, εάν το θέλετε απλώς για ψυχαγωγία στο σκοπευτήριο και για ελαφρώς πιο «εύκολες» μακρινές βολές, τότε ναι, είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Θα θέλαμε πολύ να μας γράψετε τις απόψεις σας εάν έχετε εμπειρία με αυτό το πιστόλι και θεωρείτε ότι υπάρχει κάτι που μας διέφυγε.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...