Κριτικές Όπλων: Weihrauch Arminius HW-3

Η Γερμανική εταιρία Hermann Weihrauch (HW) είναι μία από τις παλαιότερες εταιρίες κατασκευής αθλητικών όπλων, ενώ στις ΗΠΑ είναι γνωστή υπό την επωνυμία Beeman. Το Arminius HW-3 είναι ένα κλασικό περίστροφο με σκανδάλη διπλής ενέργειας στο διαμέτρημα .22LR με μήκος κάνης 2¾ ίντσες (7 εκατοστά) και αυτό θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας. Προσοχή! Ότι διαβάζετε σε αυτή τη κατηγορία είναι η προσωπική μας άποψη βάσει των εμπειριών και γνώσεων μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία αντικειμενική παρουσίαση.

Πηγή: Collector-Firearms.de

Η εμπειρία μας μαζί του είναι περιστασιακή και αποκλειστικά σε χώρους σκοπευτηρίων καθαρά για εξάσκηση στη σκοποβολή. Παρότι αρκετά περιορισμένη λόγω του παραπάνω, έχουμε ρίξει παραπάνω από χίλιες βολές με αυτό το περίστροφο άρα έχουμε κάποια άποψη για τα γενικότερα χαρακτηριστικά του.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η χωρητικότητα του μύλου του είναι οκτώ φυσίγγια και το βάρος του (άδειο) είναι 735 γραμμάρια. Το όνομα του, Arminius, είναι από μία σειρά περιστρόφων της εταιρίας αυτής που τα κατασκευάζει από το 1962 και ξεχωρίζουν από το το έμβλημα που έχουν επίχρυσο επάνω τους. Arminius είναι το όνομα του πρίγκιπα Αρμίνιου της Γερμανίας που στη Μάχη του Τευτοβούργιου δρυμού τον Σεπτέμβριο του 9 μ.Χ. νίκησε το Ρωμαϊκό στρατό.

Πηγή: Antikvariat.ru

Η κάννη του όπως βλέπετε είναι αρκετά κοντή, μόλις 7 εκατοστά, και η σκανδάλη του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δεν είναι πολύ βαριά αλλά απαιτεί κάποια εξοικείωση γιατί δεν είναι ίδια με τα περισσότερα περίστροφα που γνωρίζουμε. Ωστόσο, εάν τη μάθει κανείς τότε είναι ένα σχετικά εύστοχο πιστόλι παρά τη κοντή του κάννη.

Πηγή: Tonnel-UFO-English2.tk

Για τη τιμή του, μεταχειρισμένο μπορεί να το βρει κανείς γύρω στα $200 που είναι πολύ χαμηλή τιμή, αλλά το αξίζει; Καθότι τόσο μικρού διαμετρήματος θα λέγαμε ότι δεν έχει καμία θέση στο χώρο της αυτοάμυνας εκτός και αν μιλάμε για τη τελευταία λύση. Για σκοποβολή πάλι, η πολύ κοντή του κάννη το περιορίζει αρκετά.

Πηγή: Collector-Firearms.de

Άρα σε ποιον απευθύνεται; Θα λέγαμε στο χομπίστα σκοπευτή που θέλει να εξοικειωθεί και στις βολές με περίστροφα κοντής κάννης χωρίς να ξοδεύει μία περιουσία. Πέρα από αυτό δε βλέπουμε κάποια ουσιαστική πρακτική χρήση. Βέβαια είναι τόσο φτηνό που δε θα χάσει κανείς με το να το προσθέσει στη συλλογή του καθώς δεν είναι ένα κακής ποιότητας περίστροφο.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...