Πατέντα Μάχης: «εργαλεία» γνωριμίας

Πρόσφατα αναφέραμε εις το άρθρο μας «Πατέντα Μάχης: Απόκρυψη και χρήσεις ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης» μία από τις πατέντες του Μεξικάνου αστυνομικού υπό κάλυψη, Εντ Καλντερόν, για να κινείται χωρίς να κινεί υποψίες μέσα στις περιοχές των καρτέλ ναρκωτικών. Εδώ θα δούμε μία άλλη πατέντα του που ο ίδιος αποκαλεί τα «εργαλεία» γνωριμιών και έχει να κάνει με το χώρο της συλλογής πληροφοριών.

Πηγή: OffGridWeb.com

Όπως έχουμε γράψει και εμείς εις το άρθρο μας «Επιβίωση: Η θεωρία του γκρι ατόμου» προτού μεταβεί κάνεις σε μία περιοχή καλό είναι να κάνει μία έρευνα για τα άτομα που κυκλοφορούν εκεί, τις συνήθειες τους, πως ντύνονται, κτλ. Ένα από τα πράγματα που έκανε, και συνεχίζει να κάνει ακόμα και στη πολιτική του ζωή ο Ε. Καλντερόν είναι να κοιτάει τι συνήθειες έχει ο κόσμος που τον ενδιαφέρει εκεί. Για παράδειγμα, καπνίζουν; Πίνουν κάποιο συγκεκριμένο ποτό; Παίζουν χαρτιά; και ούτω καθεξής.

Πηγή: Wikipedia.org

Όταν βρει αυτές τις συνήθειες εξασφαλίζει ότι έχει πάνω του τα ανάλογα «εργαλεία». Για παράδειγμα, έναν αναπτήρα και ένα πακέτο τσιγάρα, μία τράπουλα, κτλ. Έπειτα αναφέρει ότι όταν φτάσει εκεί ο στόχος του είναι ένας, να «κάνει φίλους». Για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσει φωτιά από κάποιον, ή να πάει σε κάποιον που καπνίζει μόνος του σε ένα μπαρ και αν του πει «κοίτα ρε φίλε, μόνο εμείς οι δύο καπνίζουμε σε όλο το μαγαζί;» και άλλα αντίστοιχα πράγματα. Μπορεί ακόμα και να τα χρησιμοποιήσει, όπως αναφέρει, για πληρωμές. Π.χ. να δώσει μερικά σε τσιγάρα σε έναν άστεγο ή τοξικομανή και καθώς του ανάβει ένα να τον ρωτήσει κάτι όπως «ξέρεις μήπως γιατί μπαινοβγαίνει τόσος κόσμος σε αυτό το σπίτι;»

Πηγή: Breitbart.com

Ο στόχος από αυτό δεν είναι να διεισδύσει εις το στόχο του (καρτέλ ναρκωτικών), αλλά να μάθει εκ των έσω τι γίνεται στη περιοχή. Για παράδειγμα, ποιες περιοχές αποφεύγουν οι ντόπιοι, συνήθειες ή κινήσεις της περιοχής. Και το πιο σημαντικό, όταν είναι εκεί και κάνει παρέα με κάποιους δε τραβάει και τόσο τη προσοχή ως ο περίεργος μοναχικός τύπος. Τέλος, μπορεί από σύμπτωση να μάθει και κάτι σημαντικό ή να γνωρίσει ένα άτομο κλειδί ακόμα και για κάτι άσχετο με την αποστολή του. Έτσι, ο ίδιος αναφέρει ότι όπου και αν πηγαίνει μέχρι και σήμερα, πάντα έχει πάνω του τα τοπικά «εργαλεία» γνωριμιών και βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων «φίλων». Κατά τον ίδιο, με τεράστια διαφορά τα πιο σημαντικά τέτοια εργαλεία είναι ένα πακέτο τσιγάρα και ένας αναπτήρας.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s