Βίντεο: Οδηγός επιβίωσης του στρατού των ΗΠΑ

Η επιβίωση είναι ένα πολύπλοκο αντικείμενο καθώς πέραν της εμπειρίας που πρέπει να έχει κανείς σε γνώσεις όπως είναι η κατασκευή καταλύματος, άναμμα φωτιάς, συλλογή τροφής και νερού, διαφυγή από τον εχθρό, κτλ., πρέπει και να γνωρίζει να διαχειρίζεται τη ψυχολογική πίεση μίας τέτοιας έκτακτης κατάστασης, το πως να χρησιμοποιεί την ενέργεια που έχει αποτελεσματικά, κ.ά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχουν ολόκληρα σχολεία επιβίωσης για να διδάσκουν αυτό το αντικείμενο. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τρία επίσημα εκπαιδευτικά βίντεο για επιβίωση από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Πηγή: Wikipedia.org

Το θετικό είναι ότι παρότι τα ακόλουθα βίντεο είναι από τη δεκαετία του 1980, όλα όσα θα δείτε εφαρμόζονται ακριβώς το ίδιο και σήμερα. Το πρώτο βίντεο εκ των τριών, υπ’αριθμόν TVT 31-4 με αύξων αριθμό 706581, είναι διάρκειας 25 λεπτών και αφορά αποκλειστικά το αντικείμενο της ψυχολογίας κατά την επιβίωση. Μπορείτε να το δείτε στη συνέχεια στην αυθεντική του μορφή.

Το δεύτερο βίντεο της τριλογίας, έχει επίσης διάρκεια περίπου 25 λεπτά και πραγματεύεται το θέμα των γνώσεων τεχνικών επιβίωσης. Αντικείμενα όπως συλλογή και αποστείρωση νερού, κατασκευή καταλύματος, άναμμα φωτιάς, κτλ. Και αυτό το βλέπετε στην αυθεντική του μορφή παρακάτω.

Το τρίτο, και τελευταίο, βίντεο της σειράς αφορά την εύρεση τροφής, και πιο συγκεκριμένα ζωικής τροφής. Άρα θα δείτε αντικείμενα όπως κατασκευή παγίδων, ποια ζώα τρώγονται και πως, κ.ά. Και αυτό το βίντεο έχει παρόμοια διάρκεια και το παραθέτουμε στη συνέχεια.

Σαφώς θα μπορούσαμε να γράψουμε ανεξάρτητα άρθρα για κάθε μία εκ των τακτικών, τεχνικών, και διαδικασιών που επαρουσιάσθησαν εις τα βίντεο. Ωστόσο, θεωρούμε πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση αυτά τα βίντεο και ελπίζουμε να σας βοήθησαν στην οργάνωση και δημιουργία ασκήσεων σε θέματα επιβίωσης, καθώς απλά και μόνο βλέποντας μερικά βίντεο αποκτούμε γνώσεις. Για να μετατραπούν αυτές οι γνώσεις σε εμπειρία, απαιτείται πρακτική εξάσκηση.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s