Το σχέδιο Kafes της Τουρκίας

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας ήταν η υπόθεση «Ergenekon» κατά το διάστημα 2008-2011. Για όσους δε το γνωρίζουν, η «Ergenekon» ήτο μία οργάνωση με 275 ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, μαζί με ομάδες τρομοκρατών και άλλων ατόμων που εξαρθρώθηκαν έπειτα από μία σειρά τυχαίων ανακαλύψεων από τις τοπικές αρχές τη περίοδο 2008-2011. Μία από τις ανακαλύψεις ήταν και το σχέδιο «Kafes» (Κλωβός) που αφορούσε συντονισμένες δράσεις κατά μειονοτήτων που ζουν στη Τουρκία, ανάμεσα τους και πολλούς Έλληνες, με αντικειμενικό σκοπό να πέσει η Τουρκική κυβέρνηση και να αναλάβουν στελέχη της «Ergenekon» την ηγεσία του κράτους.

Πηγή: Shaber3.com

Στη Τουρκική γλώσσα, το όνομα του σχεδίου ήταν «Kafes Operasyonu Eylem Planı» που μεταφράζεται ως «Σχέδιο Δράσης Επιχειρήσεως Κλωβός» στα Ελληνικά, και βλέπετε τη πρώτη του σελίδα στη παραπάνω φωτογραφία. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το 2009 όταν σε οικία στο χωριό Poyrazköy της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε οπλισμός στρατιωτικού τύπου που είχε κλαπεί παλαιότερα από εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας. Βλέπετε μία σχετική φωτογραφία στη συνέχεια.

Πηγή: MyNet.com

Έπειτα από έρευνες που διεξήχθησαν βρέθηκε ότι υπεύθυνοι ήταν ο Ναύαρχος Αχμέτ Φεγιάζ Οουτσού μαζί με δύο άλλους ανώτατους στρατιωτικούς αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ένα χρόνο νωρίτερα, το Δεκέμβριο του 2008 οι αρχές σταμάτησαν μία άλλη βομβιστική επίθεση που τους οδήγησε στο γραφείο του εν αποστρατεία Πλωτάρχη Λεβέντ Μπεκτάς και εκεί βρέθηκε ένα CD που περιείχε το σχέδιο αυτό ενεργοποιώντας μυστικές κοινότητες που έλεγχαν οι αξιωματικοί αυτοί στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Πηγή: Haber7.com

Το 2010 νέα έγγραφα που βρέθηκαν στη Ναυτική Διοίκηση Γκολτσούκ έδειχναν ότι μέρος του σχεδίου είχε ήδη μπει σε εφαρμογή σημαδεύοντας οικίες στόχων (δηλαδή μη μουσουλμάνων) στη περιοχή Κουρτουλούς με χρωματιστά χαρτάκια που σηματοδοτούσαν στόχους για επιθέσεις.

Πηγή: Milliyet.com.tr

Στο βιβλίο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» υπάρχει μία σύντομη περιγραφή του σχεδίου Kafes που τη θεωρούμε αρκετά καλή περίληψη καθώς ολόκληρο το σχέδιο είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο, εάν θέλετε να το μελετήσετε θα το παραθέσουμε σε ελληνική απόδοση στο τέλος του άρθρου μας. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» που δίνει μία καλή εικόνα του σχεδίου.


Αυτό είναι ένα άλλο παρόμοιο σχέδιο, που έχει όμως ως στόχο τις μειονότητες και κυρίως την Ελληνική. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε:

 • Έκρηξη βομβών σε διάφορες συνοικίες των Πριγκηποννήσων.
 • Απόπειρες δολοφονικών ενεργειών σε άτομα που με θέρμη υποστήριζαν τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
 • Τοποθετήσεις βομβών κρότου σε εκδοτικά συγκροτήματα, όπως αυτό του AGOS.
 • Τοποθέτηση ύποπτων πακέτων σε διάφορες περιοχές και στη συνέχεια την πρόσκληση της Αστυνομίας για εξουδετέρωση.
 • Εκδήλωση ενεργειών που θα προκαλούσαν αίσθηση, σε νεκροταφεία μη μουσουλμάνων.
 • Τοποθέτηση βομβών στις προβλήτες των καραβιών, που εκτελούσαν δρομολόγια προς τα Πριγκηπόννησα.
 • Απαγωγή ή απαγωγές των γνωστών μη μουσουλμάνων επιχειρηματιών ή καλλιτεχνών.
 • Πυρπολήσεις αυτοκινήτων, σπιτιών ή χώρων εργασίας που ανήκουν σε μη μουσουλμάνους, σε περιοχές όπου υπάρχει τέτοιος πληθυσμός.
 • Κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας των μειονοτήτων.
 • Πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών, μη μουσουλμανικών μειονοτήτων.
 • Πάγωμα λογαριασμών των εταιρειών που ανήκουν σε μειονοτικούς.
 • Παρόμοιες ενέργειες με τις ανωτέρω στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.


Πηγή: Milliyet.com.tr

Παρότι σήμερα θεωρούμε ότι αυτό, το λεγόμενο «βαθύ κράτος», της Τουρκίας έχει εξαλειφθεί δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει μία χώρα με πολλά τέτοια εσωτερικά προβλήματα και διαμάχες. Επίσης, ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει πια κάποια νέα «Ergenekon» που να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, το σχέδιο αυτό μας δίνει μία μοναδική εικόνα του τρόπου σκέψης και σχεδιασμού ειδικών επιχειρήσεων από ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Κλείνοντας, παραθέτουμε αυτούσιο ολόκληρο το «Σχέδιο Δράσης Επιχειρήσεως Κλωβός» στα Ελληνικά για όποιον αναγνώστη επιθυμεί να το μελετήσει περαιτέρω.


ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΚΛΩΒΟΣ

Αρ. αντίγραφου: 1/5
Κέντρο προετοιμασίας: Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων
Μέρος προετοιμασίας: Κωνσταντινούπολη
Ημ/νία και ώρα ομάδος: 300950 Γ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ: KF-03

ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: Γ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ: Όπως ορίζεται από το Παράρτημα Α

1. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
 α.Γενικά: Η κοινή γνώμη έχει αναπτυχθεί στο ξύπνημα των επιχειρήσεων σχετικών με τους Ιερέα Σαντάρο, εκδοτικό οίκο Malatya Zivre και τον Χραντ Ντίνκ ότι οι μη-Μουσουλμάνοι που ζουν στη Τουρκία είναι στόχος (Ισλαμιστών) αντιδραστικών ομάδων αλλά σημαντικές δραστηριότητες προπαγάνδας είχαν σκηνοθετηθεί από το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) με την υποστήριξη των μέσων της αντιπολίτευσης που αναφέρουν ότι τα περιστατικά οργανώθηκαν από την Ergenekon.

 β. Στοιχεία του εχθρού
  (1) Έχουν παραδοθεί διάφορες αναφορές ειδήσεων στα μέσα που υποστηρίζουν τη κυβέρνηση.
  (2) Έχουν λάβει σημαντική υποστήριξη στο ξύπνημα των αντιδράσεων στο Νταβός.
  (3) Υπάρχει μία επιδείνωση της εμπιστοσύνης από όσους ακολουθούν τις κατηγορίες διαφθοράς που αναφέρει η αντιπολίτευση, ειδικά το κόμμα CHP.
  (4) Μερικές απόψεις ακολουθούν τον αυξημένο ρυθμό ανεργίας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που δείχνει αποτυχία επίλυσης τους από τη κυβέρνηση.
  (5) Απέτυχε να κερδίσει τις τοπικές εκλογές της 29ης Μαρτίου του 2009 όπως ήταν αναμενόμενο.

 γ. Φίλιες Δυνάμεις
  (1) Η εκστρατεία υποστήριξης από τα πολιτικά κόμματα, διάφορες οργανώσεις, ιδρύματα και ενώσεις προς όφελος των μελών και προσωπικού μας που συνελήφθησαν για την Υπόθεση Ergenekon διατηρούνται επιτυχώς.
  (2) Οι δραστηριότητες προπαγάνδας των καθημερινών έντυπων μέσων και εκδοτικών οργάνων κατά των αντικαθεστωτικών ομάδων συνεχίζει με αυξημένο ρυθμό.
  (3) Η επιτυχία των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών ανέβασε το ηθικό μας.
  (4) Παρότι μέρος του οπλισμού, υλικών και εξοπλισμού κατασχέθηκε από τις αρχές ασφαλείας, διατηρούμε επαρκή αποθέματα για τις επόμενες επιχειρήσεις.
  (5) Οι δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν στη στρατολόγηση νέων μελών για τον οργανισμό και το επίπεδο εκπαιδεύσεως του υπάρχον προσωπικού είναι υψηλά.

2. ΚΑΘΗΚΟΝ
Για αύξηση πίεσης τόσο στη τοπική όσο και στις ξένες κοινότητες της κυβέρνησης του AKP, ώστε να κρατηθεί η κοινή γνώμη απασχολημένη και να αλλάξει η πολιτική, ειδικά για την Υπόθεση Ergenekon.

3. ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 α. Προσχέδιο Επιχειρήσεως
  (1) Γενικές Πληροφορίες
    (α) Για να εξασφαλίσουμε ότι η Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων θα επεκτείνει την υποστήριξη προς όσους συνελήφθησαν ως μέρoς της Υπόθεσης Ergenekon, θα εκτελέσουν αντι-ψυχολογικό πόλεμο για να κάνουν το AKP και τους υποστηρικτές του αναποτελεσματικούς, να αυξήσουν το ηθικό του οργανισμού και να κερδίσουν την υποστήριξη του κόσμου. Προπαγάνδα τρομοκρατικού περιεχομένου θα προετοιμαστεί στοχεύοντας μη-Μουσουλμάνους και τέτοιες ενέργειες θα εμφανιστούν μέσω μαύρης προπαγάνδας σαν να εκτελούνταν από το AKP και άλλες οργανώσεις που υποστηρίζουν το AKP.
    (β) Οι δραστηριότητες ψυχολογικών επιχειρήσεων που θα εκτελεστούν ορίζονται στο Παράρτημα Β: Φόρμα Ελέγχου Εκστρατείας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων.

  (2) Η επιχείρηση θα εκτελεστεί σε τέσσερα στάδια:
    (α) Στάδιο προετοιμασίας:
     (1) Τα ονόματα και διευθύνσεις μη-Μουσουλμανικού πληθυσμού θα αναγνωριστούν.
     (2) Θα συλλεχθούν λίστες από δελτία, εφημερίδες, περιοδικά, κτλ. που ανήκουν σε μη-Μουσουλμάνους.
     (3) Σπουδαστές, γονείς και εργαζόμενοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που ανήκουν σε μη-Μουσουλμάνους θα αναγνωριστούν.
     (4) Οι δημοτικές λίστες από οργανισμούς και θρησκευτικούς χώρους που ανήκουν σε μη-Μουσουλμάνους θα συλλεχθούν.
     (5) Οι ημερομηνίες θρησκευτικών εορτών και σημαντικών γεγονότων από μη Μουσουλμάνους όπως επίσης και οι περιοχές θρησκευτικών εορτασμών και τελετών όπου γίνονταν αυτές.
     (6) Τα κοιμητήρια μη-Μουσουλμάνων, που βρίσκονται σε σημεία που ταιριάζουν για δράσεις, θα αναγνωριστούν.

    (β) Στάδιο τρομοκρατίας:
     (1) Οι λίστες συνδρομητών στην εφημερίδα AGOS, που είχαν συλλεχθεί προηγουμένως, θα δημοσιευτούν στο Διαδίκτυο, ειδικά σε ιστοσελίδες και ομάδες αντικαθεστωτικών.
     (2) Θα ακολουθήσουν κλήσεις για απειλές και απειλητικές επιστολές προς τους συνδρομητές της εφημερίδας AGOS.
     (3) Σλόγκαν και απειλητικό περιεχόμενο θα γραφτεί στις πολυσύχναστες διαδρομές της περιοχής Πριγκηπόννησα.
     (4) Οι λίστες συνδρομητών θα ανατυπωθούν και θα αφεθούν σε σημεία όπου είναι εύκολα ορατές στους πολίτες της περιοχής Πριγκηπόννησα.

    (γ) Στάδιο ανάπτυξης κοινής γνώμης:
     (1) Θα εξασφαλιστεί ότι οι λίστες θα δημοσιοποιηθούν από το τύπο, κατ’επέκταση θα έχουν μεγάλη κάλυψη.
     (2) Άρθρα θα εκδοθούν για αυτή την υπόθεση.
     (3) Το ζήτημα θα καλύπτεται από τηλεοπτικά προγράμματα, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά της κυβέρνησης του AKP να αναφέρεται καθαρά.
     (4) Τα μέσα ενημέρωσης θα ξαναδώσουν κάλυψη στα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου και θα βγουν ειδήσεις για το Περιουσιακό Φόρο.
     (5) Οι ιστοσελίδες κατά του AKP θα αυξηθούν ώστε να προετοιμάζουν σημαντικές αντιδράσεις.
     (6) Οι ιστοσελίδες κατά των μειονοτήτων θα υποστηρίζονται με παροχή περιεχομένου.
     (7) Ανάπτυξη νέων ιστοσελίδων με ονόματα http://www.tehditaltindayiz.com («απειλούμαστε»), http://www.agosasahipcikalim.com («ας προστατέψουμε το AGOS»), κτλ. σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα, θα εκπέμπουν προκαθορισμένα θέματα και θα τα ενισχύουμε.
     (8) Με την εγκαθίδρυση ιστοσελίδων που φαντάζει ότι δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το AKP και υπέρ της κυβερνήσεως μέσα, πρέπει να προωθούμε αυτές τις ιστοσελίδες και εκδόσεις με ανάμεικτα μηνύματα εμφανίζοντας τις μειονότητες, και ειδικά την εφημερίδα AGOS, ως στόχους.
     (9) Εμφανίζοντας το AKP και τις αντικαθεστωτικές ομάδες ως τον ένοχο των δραστηριοτήτων που συμβαίνουν, θα εκτελεστεί «μαύρη προπαγάνδα» αναφορικά με τη πηγή.

    (δ) Στάδιο δράσης:
     (1) Βόμβες θα πυροδοτηθούν σε διάφορες συνοικίες της περιοχής Πριγκηπόννησα.
     (2) Θα σχεδιαστούν δολοφονίες κατά ατόμων υψηλού προφίλ όπως ένθερμοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
     (3) Βόμβες κρότου θα τοποθετηθούν σε προκαθορισμένα σημεία όπως γύρω από την εφημερίδα AGOS.
     (4) Τοποθετώντας ύποπτα δέματα σε πολλά σημεία και ενημερώνοντας την αστυνομία για την ύπαρξη τους, οι δυνάμεις ασφαλείας θα κρατηθούν απασχολημένες.
     (5) Ενέργειες βομβιστικών επιθέσεων θα προετοιμαστούν σε προβλήτες πλοίων όπου ταξίδια προς τα Πριγκηπόννησα διοργανώνονται.
     (6) Ενέργειες με στόχο τη δημιουργία συναισθηματικών αντιδράσεων θα εκτελεστούν σε κοιμητήρια μη Μουσουλμάνων.
     (7) Ένα ή παραπάνω δημοφιλείς μη-Μουσουλμάνοι επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα απαχθούν.
     (8) Οχήματα, οικίες και χώροι εργασίες θα δέχονται εμπρηστικές επιθέσεις σε περιοχές με μεγάλο μη-Μουσουλμανικό πληθυσμό.
     (9) Παρόμοιες ενέργειες θα διενεργηθούν επίσης σε άλλες επαρχίες όπως Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη όπου είναι πυκνοκατοικημένες από μη-Μουσουλμάνους.
     (10) Σε συνεργασία με ένα ειδικό σχέδιο με τους ηγέτες των πυρήνων, η ανάληψη της ευθύνης των ενεργειών δολιοφθορών, απαγωγών και δολοφονιών θα γίνεται από αντικαθεστωτικές οργανώσεις.

 β. Εργασίες για τις υφιστάμενες μονάδες:
Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων:
  (1) Θα υλοποιήσει τις ενέργειες ψυχολογικών επιχειρήσεων όπως ορίζεται στο Παράρτημα Β.
  (2) Με στρατολόγηση σχετικών μελών / μονάδων από άλλες περιοχές προσωρινά όπου αυτό απαιτείται, το ίδιο θα χρησιμοποιηθεί για τοπικές διοικήσεις όπου αυτό χρειάζεται.

 γ. Συντονισμός:
  (1) Οι δραστηριότητες σε αυτό το στάδιο τρομοκρατίας θα συντονίζονται από τοπικές διοικήσεις και σχεδιαστικές λεπτομέρειες θα μεταδίδονται στον αρχηγό του ειδικού πυρήνα σχεδιασμού άμεσα.
  (2) Αναγνώριση και οργάνωση όσων επηρεάζουν τη κοινή γνώμη, καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και συγγραφέων καθώς και άλλων ατόμων κλειδιά στην επικοινωνία, που θα χρησιμοποιηθούν στο στάδιο της ανάπτυξης κοινής γνώμης, που θα είναι υπό τον έλεγχο του Προέδρου της οργάνωσης.
  (3) Αναλυτικά σχέδια που απαιτούνται για το στάδιο δράσης θα προετοιμάζονται από τις τοπικές διοικήσεις και θα μεταδίδονται στον αρχηγό του ειδικού πυρήνα σχεδιασμού μέσω ασφαλούς καναλιού. Τα σχέδια θα προετοιμάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ακόλουθες απαιτήσεις που έχουν αναγνωριστεί:

    (α) Στόχος της δράσης
    (β) Χρόνος έναρξης και συνολική διάρκεια της δράσης
    (γ) Διάγραμμα χρόνου της δράσης
    (δ) Προσωπικό που θα εκτελέσει τη δράση και τα ονόματα τους
    (ε) Πίνακας ενεργειών με απαντήσεις στο ποιος θα κάνει τι, πότε, και που
    (στ) Χάρτης και αεροφωτογραφίες, εάν υπάρχουν, από τη ζώνη δράσης
    (ζ) Σχεδιάγραμμα επεξήγησης της μεθόδου εκτέλεσης της δράσης
    (η) Σχέδιο υποχώρησης από τη ζώνη μετά τη δράση
    (θ) Λίστα υλικών και εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθούν στη δράση
    (ι) Διάγραμμα διαδικασιών επικοινωνίας
    (κ) Εφεδρικά σχέδια
    (λ) Σχεδιαγράμματα και ορισμοί των σημείων συνάντησης πριν και μετά τη δράση
    (μ) Η μέθοδος αντίδρασης στις εξελίξεις κατά την εκτέλεση της δράσης
    (ν) Διαδικασίες για ιατρική υποστήριξη που ίσως να χρειαστεί κατά τη δράση

  (4) Υποστήριξη για νομικά ζητήματα που ίσως να συμβούν μπορεί να δοθεί από τον Σερντάρ ΟΥΖΤΟΥΡΚ έπειτα από έγκριση της Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ
 α. Μετακινήσεις, διαμονή, σίτιση και τεχνικές και τακτικές απαιτήσεις του προσωπικού πρέπει να καλύπτονται από τις τοπικές διοικήσεις.
 β. Η λίστα οπλισμού, πυρομαχικών και υλικών, που χρειάζονται κατά την Επιχείρηση Κλωβός ως προς ανάθεση, παρέχεται στο Παράρτημα Γ.
 γ. Οι τοπικές διοικήσεις πρώτα θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις επιπρόσθετες απαιτήσεις τοπικά και εάν κάποια απαίτηση δε μπορεί να καλυφθεί θα γίνεται άμεσα αίτηση στη Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

5. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 α. Διοίκηση
  (1) Η ηγεσία της Επιχειρήσεως Κλωβός διενεργείται και διαχειρίζεται από τον Αρχηγό της Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  (2) Ο Αρχηγός της Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων θα βρίσκεται στα κεντρικά της διοίκησης.

 β. Επικοινωνία
  (1) Σε λειτουργία τίθενται οι Μόνιμες Οδηγίες Διαχείρισης Επικοινωνιών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων. Όλες οι επικοινωνίες θα εκτελούνται βάσει αυτών των αρχών.
  (2) Οποιαδήποτε ανοικτά κανάλια επικοινωνίας δε θα χρησιμοποιούνται παρά μόνο για εμπιστευτικές επικοινωνίες και διαδικασίες συνάντησης κατά την επιχείρηση.
  (3) Οποιεσδήποτε αναφορές και μηνύματα αυστηρώς θα είναι κρυπτογραφημένα και θα χρησιμοποιείται η μέθοδος CPK για την αποστολή τους.
  (4) Απόλυτη προσοχή θα δοθεί στη στεγανότητα των πληροφοριών και καμία πρόσωπο-με-πρόσωπο σχέση δε θα υπάρχει ανάμεσα στους πυρήνες χωρίς έγκριση των τοπικών διοικητών.

Ερκάν ΚΙΡΕΣΤΕΠΕ
Αξιωματικός Ναυτικού
Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων


 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Παράρτημα Α (Κατάσταση Μονάδων Δράσεως)
Παράρτημα Β (Φόρμα Ελέγχου Εκστρατείας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων)
Παράρτημα Γ (Λίστα Οπλισμού, Πυρομαχικών και Υλικών)

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Α
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ναύρχος Α. Φεγιάζ ΟΟΥΤΣΟΥ Πρόεδρος
Ναύρχος Καντίρ ΣΑΓΝΤΙΤΣ Αντιπρόεδρος
Αντιναύαρχος Μ. Φατίχ ΙΛΓΚΑΡ Μέλος

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αρχιπλοίαρχος Μουτζαχίτ ΕΡΑΚΓΙΟΛ Αρχηγός Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων
Πλωτάρχης (ε.α.) Λεβέντ ΜΠΕΚΤΑΣ Αρχηγός Πυρήνα Ειδικού Σχεδιασμού

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΑ

Πλωτάρχης Ερκάν ΚΙΡΕΤΣΤΕΠΕ Διοικητής Περιοχής Μαρμαρά
Υποπλοίαρχος Ερμέ ΟΝΑΤ Αρχηγός Πυρήνα 1
Λοχαγός Χαλίλ ΚΟΥΡΑ Μέλος Πυρήνα 1
Σμηναγός Σαντετίν ΝΤΟΓΚΑΝ Μέλος Πυρήνα 1
Λοχαγός Ντενίζ ΕΡΚΙ Μέλος Πυρήνα 1
Ναύτης Τανγιού Βελί ΑΪΝΤΙΝ Μέλος Πυρήνα 1

Πλωτάρχης Εμρέ ΣΕΖΕΝΛΕΡ Αρχηγός Πυρήνα 2
Υποπλοίαρχος Ερέν ΓΚΙΟΥΝΑΪ Μέλος Πυρήνα 2
Ιατρός Λοχαγός Χουσεΐν ΝΤΟΓΚΑΝΤΣΙ Μέλος Πυρήνα 2
Ανθυπολοχαγός Φερουντούν ΑΡΣΛΑΝ Μέλος Πυρήνα 2
Ανθυπασπιστής Ισμαήλ ΜΠΑΚ Μέλος Πυρήνα 2

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αρχιπλοίαρχος Μετίν ΣΑΜΑΝΤΣΙ Διοικητής Περιοχής Αιγαίου
Πλοίαρχος Λεβέντ ΓΚΙΟΥΛΜΕΝ Αρχηγός Πυρήνα 1
Αντιπλοίαρχος Ερμπάη ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Μέλος Πυρήνα 1
Πλωτάρχης Α. Αϊχάν ΣΑΡΑΤΣΟΓΛΟΥ Μέλος Πυρήνα 1
Υποπλοίαρχος Μπιουλέντ ΑΪΝΤΙΝ Μέλος Πυρήνα 1
Ανθυποπλοίαρχος Μπόρα ΤΣΟΣΚΟΥΝ Μέλος Πυρήνα 1
Μηχανικός Αρχιλοχίας Σουλεϊμάν ΕΡΧΑΡΑΤ Μέλος Πυρήνα 1
Μηχανικός Αρχιλοχίας Μουράτ ΑΣΛΑΝ Μέλος Πυρήνα 1
Αρχιλοχίας Εμρέ ΤΕΠΕΛΙ Μέλος Πυρήνα 1
Λοχίας Ιμπραήμ ΟΥΖΤΟΥΡΚ Μέλος Πυρήνα 1
Αντιπλοίαρχος Χαλίλ ΟΥΖΣΑΡΑΤΣ Αρχηγός Πυρήνα 2
Πλωτάρχης Γκιουρόλ ΓΙΟΥΡΝΤΟΥΝΑΛ Μέλος Πυρήνα 2
Υποπλοίαρχος Ουμίτ ΟΥΖΜΠΕΚ Μέλος Πυρήνα 2
Σημαιοφόρος Μπιουλέντ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Μέλος Πυρήνα 2
Αρχιλοχίας Νταλγιάν ΜΟΥΣΛΟΥ Μέλος Πυρήνα 2
Αρχιλοχίας Χουσεΐν ΕΡΟΛ Μέλος Πυρήνα 2
Αρχιλοχίας Μεχμέτ ΙΝΤΣΕ Μέλος Πυρήνα 2
Επίλαρχος Μεχμέτ ΙΝΤΣΕ Μέλος Πυρήνα 2

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Αντιπλοίαρχος Ζουχτού ΤΟΥΜΕΡ Διοικητής Περιοχής Μαύρης Θάλασσας
Υποπλοίαρχος Ι. Λεβέντ ΟΛΤΣΑΝΕΡ Αρχηγός Πυρήνα 1
Πλωτάρχης Ουζγκούρ ΕΡΚΕΝ Μέλος Πυρήνα 1
Πλωτάρχης Μετίν ΦΙΝΤΑΝ Μέλος Πυρήνα 1
Λοχαγός Τουρκέρ ΝΤΟΓΑΝΤΣΑ Μέλος Πυρήνα 1
Ταγματάρχης Μεσούτ ΑΝΤΑΝΟΥΡ Μέλος Πυρήνα 1
Ταγματάρχης Μετίν ΚΕΣΚΙΝ Μέλος Πυρήνα 1

Λεβέντ ΜΠΕΚΤΑΣ
(ε.α) Πλωτάρχης
Αρχηγός Πυρήνα Ειδικού Σχεδιασμού


 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Β
ΦΟΡΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 1. ΣΤΟΧΟΣ:
Ο στόχος είναι η αύξηση τόσο της τοπικής όσο και εξωτερικής πίεσης στη κυβέρνηση AKP, απασχολώντας τη κοινή γνώμη για να αλλάξει η πολιτική, ειδικά αναφορικά με την υπόθεση Ergenekon δημιουργώντας ερωτήματα για τη ζωή και ασφάλεια των μη-Μουσουλμάνων που ζουν στη Τουρκία.

 2. ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
Με χρήση αποτελεσματικών τεχνικών προπαγάνδας και μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα αυξηθεί η επίγνωση του κόσμου στους μη-Μουσουλμάνους που ζουν στη Τουρκία, ειδικά η εφημερίδα AGOS, κινδυνεύει, καθώς η κυβέρνηση AKP δε προστατεύει τα δικαιώματα τους και η κυβέρνηση επιχειρεί θρησκευτικό ρατσισμό.

 3. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:
Αναπτύσσοντας αρνητικές επιπτώσεις στους μη-Μουσουλμάνους μέσω τρομοκρατικής προπαγάνδας, η κοινή γνώμη θα επηρεαστεί και θα πιστέψει ότι το AKP και άλλοι υποστηρικτές του AKP είναι κατά των μη-Μουσουλμάνων και θα εξαφανίσει από τα μυαλά των ανθρώπων τη δυσπιστία μαύρης προπαγάνδας αναφορικά με τη πηγή δημιουργώντας αντίστροφες επιπτώσεις μέσω τρομοκρατικής προπαγάνδας σε μη-Μουσουλμάνους.

 4. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
   α. Στο ξύπνημα της δολοφονίας του Χραντ ΝΤΙΝΚ, ένα μεγάλο πλήθος κάνει εξέγερση για τον Χραντ ΝΤΙΝΚ και τους μη-Μουσουλμάνους που ζουν στη Τουρκία με συνθήματα όπως: «Είμαστε όλοι Αρμένιοι» και «Είμαστε όλοι σαν τον Χραντ».
   β. Το AKP δημοσιεύει διάφορα άρθρα και ειδήσεις στο τύπο και τα όργανα ενημέρωσης, που δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τους μη-Μουσουλμάνους.
   γ. Η ατμόσφαιρα έχθρας στους ξένους έχει ήδη εν μέρει αναπτυχθεί από τη Κρίση του Νταβός.

 5. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ:
Οι τομείς που επηρεάζονται από τη προπαγάνδα θα πιστεύουν:
   α. Ότι οι μη-Μουσουλμάνοι που ζουν στη Τουρκία είναι καταπιεσμένοι και δεν έχουν ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών τους πιστεύω.
   β. Ότι η κυβέρνηση AKP αντιπροσωπεύει μόνο τα μέλη της Ισλαμικής Θρησκείας και δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
   γ. Ότι οι μη-Μουσουλμάνοι αποτελούν στόχους ακραίων Ισλαμιστικών οργανώσεων και δέχονται απειλές
   δ. Ότι υπάρχει προσπάθεια ελέγχου του τύπου και των οργάνων ενημέρωσης, ειδικά της εφημερίδας AGOS, που προσπαθούν να εκφράσουν τις απόψεις των μειονοτήτων.

 6. ΘΕΜΑΤΑ:
   α. Θέματα που θα χρησιμοποιηθούν:
    1. Ο στόχος του AKP είναι να εγκαθιδρύσει μία θεοκρατική Ισλαμική δικτατορία κάνοντας τις αρχές του Ισλάμ υποχρεωτικές σε όλα τα συστήματα του κράτους.
    2. Το AKP προσπαθεί να κρατά καταπιεσμένους τους πολίτες μακριά από θρησκείες πέραν του Ισλάμ.
    3. Όταν το AKP φτάσει σε ένα βαθμό όπου δε θα μπορεί να εξαναγκαστεί σε αποχώρηση από τις υπάρχουσες δυνάμεις, θα προσπαθήσει να εξαλείψει τις αρχές και τις μεταρυθμίσεις του Ατατούρκ, ανατρέπωντας το κοσμικό, δημοκρατικό και νομικό κράτος και δημιουργώντας ένα καθεστώς βασισμένο σε θρησκευτικές αρχές.
    4. Οι μη-Μουσουλμάνοι που ζουν στα νησιά είναι καταπιεσμένοι και απειλούνται.
    5. Η κυβέρνηση AKP αγνοεί τις καταπιέσεις και απειλές κατά μη-Μουσουλμάνων.
    6. Ένα σημαντικό μέρος των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας λειτουργεί υπό τον έλεγχο του AKP και φονταμενταλιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων.
    7. Υπάρχουν προσπάθειες σίγασης των ελάχιστων μέσων ενημέρωσης, ειδικά της εφημερίδος AGOS, που αμύνονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
    8. Πιέζει τους μη-Μουσουλμάνους πολίτες που ζουν στα Πριγκηπόννησα σε μετανάστευση με προπαγάνδα τρομοκρατίας και σλόγκαν όπως «Ψόφα ή φύγε!», «Σε ποιον ανήκουν τα νησιά;» και «Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα και πάλι!»

   β. Θέματα προς αποφυγή:
    (1) Η κυβέρνηση AKP σέβεται τα θρησκευτικά πιστεύω.
    (2) Όλοι οι μη-Μουσουλμάνοι που ζουν στη Τουρκία μπορούν ελεύθερα να εξασκούν τη πίστη και εορτασμούς τους.
    (3) Οι μειονότητες στη Τουρκία έχουν ίσα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις.

7. ΜΑΖΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΩΤΗΤΟΣ:
   α. Συνδρομητές της εφημερίδας AGOS που ζουν στα Πριγκηπόννησα.
   β. Μη-Μουσουλμάνοι που ζουν στη Τουρκία: Γνωστοποιόντας ότι έχουμε πληροφορίες για τις δραστηριότητες εναντίον των συνδρομητών της εφημερίδος AGOS, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι αργά ή γρήγορα θα μπουν σε μία λίστα στόχων για δολοφονίες.
   γ. Μη-Μουσουλμάνοι του εξωτερικού: Υιοθετώντας τη σκέψη ότι οι μειονότητες και μη-Μουσουλμάνοι στη Τουρκία καταπιέζονται, μία ξεκάθαρη κοινή γνώμη πρέπει να αναπτυχθεί σε αυτή τη κατεύθυνση στο εξωτερικό.
   δ. Πολίτες που έχουν κοσμική και δημοκρατική κατανόηση: Πρέπει να ενημερώνονται για αντι-κοσμικές δομές που ενισχύονται, ότι εάν δε λάβουν μέτρα, η κοσμικότητα θα αντικατασταθεί από τη Σαρία (Ισλαμικός Νόμος) και ότι κανένας, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτήτων, δε θα ζει ελεύθερα.
   ε. Συντηριτικοί πολίτες: Πρέπει να προκαλεστούν με θέματα όπως την εφημερίδα AGOS και άλλες παρόμοιες δημοσιεύσεις κατά του Ισλάμ και για το πως δημιουργούν διχόνια.
   στ. Μέλη της αντιπολίτευσης: Πρέπει να ενημερώνονται ότι το AKP δεν αντιδρά σε απειλές και περιστατικά κατά μη-Μουσουλμάνων, και κάποιες φορές τα υποστηρίζει.

8. ΑΤΟΜΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
   α. Θρησκευτικοί Ηγέτες μειονοτήτων: Τόσο η τοπική όσο και η διεθνής κοινή γνώμη έλκεται από αυτό το ζήτημα βάσει των δηλώσεων τους ότι είναι καταπιεσμένοι και απειλούνται για τα πιστεύω τους.
   β. Μέλη της αντιπολίτευσης: Πρέπει να καθοδηγούνται για να διενεργούν εκστρατείες ότι το AKP ανέχεται απειλές και περιστατικά κατά μη-Μουσουλμάνων, και ακόμα και τα υποστηρίζει.
   γ. Συγγραφείς, Εκδότες, Τηλεοπτικοί Παραγωγοί και Παρουσιαστές στο Τύπο και Μέσα Ενημέρωσης: Με επαφές στους οργανισμούς ενημέρωσης ώστε να έχουν αντι-AKP δημοσιεύσεις, η στάση τους πρέπει να είναι έντονη με δημοσιεύσεις που θα συγκεντρώνονται στα προκαθορισμένα θέματα.
   δ. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Συνδικάτα: Πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οργανώνουν εκδηλώσεις (πορείες, διαδηλώσεις, συζητήσεις, κτλ.) σύμφωνα με τα προκαθορισμένα θέματα.
   ε. Δημοφιλείς καλλιτέχνες: Πρέπει να τραβούν τη προσοχή του κόσμου κάνοντας δηλώσεις σύμφωνες με τα προκαθορισμένα θέματα κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

9. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΣ:
  α. Υπό τη προπαγάνδα τρομοκρατίας:
     (1) Οι λίστες συνδρομητών στην εφημερίδα AGOS, που είχαν συλλεχθεί προηγουμένως, θα δημοσιευτούν στο Διαδίκτυο, ειδικά σε ιστοσελίδες και ομάδες αντικαθεστωτικών.
     (2) Θα ακολουθήσουν κλήσεις για απειλές και απειλητικές επιστολές προς τους συνδρομητές της εφημερίδας AGOS.
     (3) Σλόγκαν και απειλητικό περιεχόμενο θα γραφτεί στις πολυσύχναστες διαδρομές της περιοχής Πριγκηπόννησα.
     (4) Οι λίστες συνδρομητών θα ανατυπωθούν και θα αφεθούν σε σημεία όπου είναι εύκολα ορατές στους πολίτες της περιοχής Πριγκηπόννησα.
     (5) Βόμβες θα πυροδοτηθούν σε διάφορες συνοικίες της περιοχής Πριγκηπόννησα.
     (6) Θα σχεδιαστούν δολοφονίες κατά ατόμων υψηλού προφίλ όπως ένθερμοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
     (7) Βόμβες κρότου θα τοποθετηθούν σε προκαθορισμένα σημεία όπως γύρω από την εφημερίδα AGOS.
     (8) Τοποθετώντας ύποπτα δέματα σε πολλά σημεία και ενημερώνοντας την αστυνομία για την ύπαρξη τους, οι δυνάμεις ασφαλείας θα κρατηθούν απασχολημένες.
     (9) Παρόμοιες ενέργειες θα διενεργηθούν επίσης σε άλλες επαρχίες όπως Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη όπου είναι πυκνοκατοικημένες από μη-Μουσουλμάνους.

  α. Υπό το μέρος ανάπτυξης της κοινής γνώμης:
     (1) Θα εξασφαλιστεί ότι οι λίστες θα δημοσιοποιηθούν από το τύπο, κατ’επέκταση θα έχουν μεγάλη κάλυψη.
     (2) Άρθρα θα εκδοθούν για αυτή την υπόθεση.
     (3) Το ζήτημα θα καλύπτεται από τηλεοπτικά προγράμματα, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά της κυβέρνησης του AKP να αναφέρεται καθαρά.
     (4) Τα μέσα ενημέρωσης θα ξαναδώσουν κάλυψη στα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου και θα βγουν ειδήσεις για το Περουσιακό Φόρο.
     (5) Οι ιστοσελίδες κατά του AKP θα αυξηθούν ώστε να προετοιμάζουν σημαντικές αντιδράσεις.
     (6) Οι ιστοσελίδες κατά των μειονοτήτων θα υποστηρίζονται με παροχή περιεχομένου.
     (7) Ανάπτυξη νέων ιστοσελίδων με ονόματα http://www.tehditaltindayiz.com («απειλούμαστε»), http://www.agosasahipcikalim.com («ας προστατέψουμε το AGOS»), κτλ. σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα, θα εκπέμπουν προκαθορισμένα θέματα και θα τα ενισχύουμε.
     (8) Με την εγκαθίδρυση ιστοσελίδων που φαντάζει ότι δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το AKP και υπέρ της κυβερνήσεως μέσα, πρέπει να προωθούμε αυτές τις ιστοσελίδες και εκδόσεις με ανάμεικτα μηνύματα εμφανίζοντας τις μειονότητες, και ειδικά την εφημερίδα AGOS, ως στόχους.
     (9) Εμφανίζοντας το AKP και τις αντικαθεστωτικές ομάδες ως τον ένοχο των δραστηριοτήτων που συμβαίνουν, θα εκτελεστεί «μαύρη προπαγάνδα» αναφορικά με τη πηγή.

Λεβέντ ΜΠΕΚΤΑΣ
(ε.α) Πλωτάρχης
Αρχηγός Πυρήνα Ειδικού Σχεδιασμού


 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Γ
ΛΙΣΤΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ

Α/Α ΤΥΠΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1 Τυφέκια ελ. σκοπευτή (Remington 7.62 / Dragunov 7.62) 3
2 Τυφέκια ελ. σκοπευτή (Accurancy 12.7) 2
3 Όπλα με σιγαστήρα (Glock / Smith & Wesson / Colt) 5
4 Υποπολυβόλα (Uzi) 4
5 Ρουκέτες LAW 30

 

Α/Α ΤΥΠΟΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1 Υποηχητικά 9×19mm 900
2 Πλαστικό εκρηκτικό C4 20 λίβρες
3 Πλαστικό εκρηκτικό C3 20 λίβρες
4 Πλαστικό εκρηκτικό C8 20 λίβρες
5 Εκρηκτικό φυτίλι 100 πόδια
6 Ηλ. πυροκροτητές 20
7 Βομβίδες κρότου 50
8 Καπνογόνα εδάφους 50
9 Συσκευές καπνού ΜΚΕ 100
10 Νιτρικό αμμώνιο 2 τόνοι
11 7.62mm πυρομαχικά 200
12 12.7mm πυρομαχικά Κ/Π 150
13 12.7mm πυρομαχικά Α/Υ 150
14 Πυρομαχικά ανά όπλο 5000

 

Α/Α ΤΥΠΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1 Κυάλια 3
2 Η/Υ δίχως διαδίκτυο 9
3 Η/Υ με ικανότητα λειτουργίας του προγράμματος Photoshop 4
4 Αχρησιμοποίητες συσκευές κινητής τηλεφωνίας και συνδέσεις 75
5 Εκτυπωτές 3
6 Χαρτιά Α4 100 πακέτα
7 Αχρησιμοποίητες μνήμες USB (40GB) 25
8 Αχρησιμοποίητες μνήμες USB (4-8GB) 50
9 Αχρησιμοποίητες μνήμες SD (4-8GB) 20
10 Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (Canon / Nikon) 6
11 Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (Sony) 6

Ερέν ΓΚΙΟΥΝΑΪ
Υποπλοίαρχος
Περιοχή Μαρμαρά Αρχηγός Πυρήνα 2


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το σχέδιο Kafes της Τουρκίας

 1. Όντως, οι τούρκοι κρατικοί υπάλληλοι είναι άριστοι κι’ αποτελεσματικότατοι. Αυτό, είναι αποτέλεσμα αξιοκρατικής και μόνον προσλήψεως. Θυμηθείτε τις επί ΠΑΣΟΚ προσλήψεις, συγκρίνετε, και θα έχετε την απάντηση στην αιτία της καταστροφής της πατρίδος μας!

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s