Συλλογή για ράμματα CTI group

Στο άρθρο μας «Συλλογή εκπαίδευσης για ράμματα Artagia Med» είχαμε δει μία πολύ καλή συλλογή για εκπαίδευση και εξάσκηση. Αλλά τα ράμματα αυτής της συλλογής δεν είναι κατάλληλα για πραγματική χρήση. Εδώ θα σας δείξουμε μία φτηνή και απλή συλλογή για ράμματα που εφόσον έχετε εκπαιδευτεί στη χρήση τους είναι καλό να τα έχετε στη συλλογή πρώτων βοηθειών σας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παραπάνω βλέπετε τη συσκευασία στην οποία έρχονται που έχει τη μορφή χάρτινου φακέλου. Σε αυτή τη συλλογή περιλαμβάνονται τέσσερα σετ ραμμάτων στις διαστάσεις που διαβάζετε επάνω στη συσκευασία. Επίσης, επάνω στη συσκευασία βλέπετε τρία ονόματα εταιριών οι οποίες εμπλέκονται στη κατασκευή τους. Αυτές οι τρεις εταιρίες συνεργάζονται υπό την ονομασία CTI group και είναι οι ακόλουθες.

  • Vitrex: Εταιρία με έδρα τη Δανία και ιστορία άνω των 70 ετών στη κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού.
  • CHIRANA T.Injecta: Εταιρία ιατρικού εξοπλισμού από το 1967 με έδρα στη Στάρα Τούρα της Σλοβακίας.
  • Chirmax: Εταιρία ιατρικού εξοπλισμού από το 1930 με έδρα στη Πράγα της Τσεχίας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τις τέσσερις αποστειρωμένες συσκευασίες με τα ράμματα καθώς και τις οδηγίες χρήσεως με τις οποίες έρχεται η συλλογή. Βλέπετε επίσης ότι στη συσκευασία αναγράφει ότι είναι «monofilament» (μονόινο) ράμμα χρώματος μπλε από πολυαμίδιο 6. Στα ελληνικά αυτά συχνά περιγράφονται και ως μη απορροφούμενα χειρουργικά υλικά ράμματος από μονόινο μπλε νάυλον.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παραπάνω βλέπετε πως ανοίγει η αποστειρωμένη συσκευασία του ώστε να προστατεύει το ράμμα και τη βελόνα του. Στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε επίσης να δείτε πως είναι εάν αφαιρέσουμε την εξωτερική χάρτινη συσκευασία που φαίνεται παραπάνω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Να γνωρίζουμε να κάνουμε ράμματα είναι μία πολύ σημαντική ικανότητα πρώτων βοηθειών και είναι πιο εύκολη απ’όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Άρα σας προτρέπουμε να εκπαιδευτείτε και να προσθέσετε στη συλλογή σας και κάτι όπως αυτό που είδαμε σε αυτό το άρθρο μας. Είναι μία συλλογή με πολύ μικρό βάρος και όγκο, περιέχει τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, και το μόνο επιπρόσθετο που απαιτεί είναι ένα ψαλίδι για ράμματα, αν και σε εξαιρετικά ακραίες καταστάσεις ακόμα και ένα πολυεργαλείο με πένσα που το έχουμε αποστειρώσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτή τη χρήση.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s