Γάντι FAST-ACT

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα περίεργο υλικό που είχαμε δοκιμάσει πριν από μερικά χρόνια ως μέρος μίας εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Το γάντι προστασίας για χημικούς παράγοντες FAST-ACT (First Applied Sorbent Treatment – Against Chemical Threats, Άμεσης Εφαρμογής Συλλογή Σωματιδίων – Κατά Χημικών Απειλών) της ομώνυμης Αμερικανικής εταιρίας εξοπλισμών προστασίας από χημικές, βιολογικές, και πυρηνικές απειλές.

Πηγή: GasMask-Respirators.co.uk

Ξεκινώντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος του είναι σχετικά χαμηλό στα $19.99 ανά συλλογή και έτσι ίσως είναι χρήσιμο ανάλογα με τις απειλές που αντιμετωπίζετε στο περιβάλλον σας. Αλλά ας δούμε εν συντομία τι είναι αυτό το γάντι προτού πάμε στα τεχνικά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παραπάνω βλέπετε τη συσκευασία στην οποία έρχεται. Στο εσωτερικό της έχει ένα γάντι που θυμίζει πανάκι καθαρισμού εμποτισμένο με μία ειδική σκόνη. Αυτή η σκόνη είναι το FAST-ACT το οποίο απορροφά και εξουδετερώνει όλα τα επικίνδυνα χημικά από την επιφάνεια που σκουπίζουμε και σύμφωνα με την εταιρία, ένα τέτοιο γάντι μπορεί να καθαρίσει έως και ένα τετραγωνικό μέτρο μολυσμένο με κάποιο επικίνδυνο χημικό. Βλέπετε τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας του εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οι οδηγίες είναι πολύ απλές και ξεκάθαρες. Σε ελληνική απόδοση γράφουν τα ακόλουθα.

  1. Ανοίξτε τη συσκευασία από τις εγκοπές
  2. Αφαιρέστε το γάντι
  3. Βάλτε το χέρι σας μέσα στο γάντι
  4. Ασφαλίστε το γάντι με τον ειδικό ιμάντα
  5. Σκουπίστε ή πασπαλίστε το μολυσμένο σημείο διεξοδικά
  6. Χρησιμοποιήστε περισσότερα γάντια εάν απαιτείται

Πηγή: Police-Supplies.co.uk

Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία, η σκόνη FAST-ACT «είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για ασφαλή εξουδετέρωση τοξικών απελευθερώσεων μειώνοντας αποτελεσματικά την απειλή ζωών και εξοπλισμού». Κλείνουμε με ένα βίντεο που παρουσιάζει τη χρήση του όπως την είδαμε παραπάνω. Όπως προαναφέραμε, ανάλογα με τις απειλές που αντιμετωπίζετε ίσως μερικά τέτοια γάντια να είναι χρήσιμα ως μέρος του βασικού σας εξοπλισμού.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s