Αυτοσχέδιο βομβαρδιστικό UAV με GPS στη Χάμα της Συρίας

Στις 22 Ιουνίου του 2019 άρχισαν να κυκλοφορούν φωτογραφίες από ένα ενδιαφέρον UAV (Unmanned Aerial Vehicle, Μη Επανδρωμένο Αερόχημα). Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι αυτοσχέδιο από αντάρτες της Συρίας που προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν για βομβαρδισμό στη βάση της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας στη πόλη Χάμα.

Πηγή: ZamanAlWasl.net

Σίγουρα βλέπουμε όλο και συχνότερα τρομοκρατικές οργανώσεις και παραστρατιωτικές ομάδες να τροποποιούν ή και να κατασκευάζουν αυτοσχέδια UAV για επιχειρήσεις αναγνώρισης, βομβαρδισμούς, και άλλες παρόμοιες ενέργειες. Ωστόσο το συγκεκριμένο είχε μία σχετικά νέα καινοτομία στα αυτοσχέδια πολεμικά UAV της Μέσης Ανατολής. Ήταν πραγματικά αυτόνομο. Δηλαδή δεν απαιτούσε κάποιο χειριστή για τη πτήση του διότι είχε προγραμματισμένη πορεία με συντεταγμένες GPS (Global Positioning System, Παγκόσμιο Σύστημα Στιγματοθέτησης).

Πηγή: QMedia.one

Βλέπουμε ότι ο σκελετός του ήταν κατασκευασμένος από κάποιο είδους ξύλο και σίδερα, ενώ σε κάθε φτερό έφερε πέντε αυτοσχέδιες βομβίδες. Μπροστά είχε ένα μικρό βενζινοκινητήρα για τον έλικα του.

Πηγή: QMedia.one

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε ένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας που αφαιρεί τις βομβίδες από τα φτερά. Εδώ δε φαίνεται ξεκάθαρα αλλά στη συνέχεια θα δούμε πως ήταν σχεδιασμένο να τις απελευθερώνει όταν βρίσκεται επάνω από το στόχο.

Πηγή: QMedia.one

Παρακάτω έχουμε μία καλύτερη εικόνα του μηχανισμού απελευθέρωσης των βομβίδων. Όπως φαίνεται καθαρά, οι βομβίδες συγκρατούνται με ένα μεταλλικό πείρο στη βάση τους. Αυτός ελέγχεται μηχανικά από το UAV και έτσι εάν τραβηχτεί προς τα μέσα θα αναγκάσει την εν λόγω βομβίδα να απελευθερωθεί. Για τον ίδιο λόγο θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργεί και ως μηχανισμός ασφαλείας. Επίσης, από την επόμενη φωτογραφία είναι προφανές ότι είναι θραυσματοφόρες βομβίδες καθώς το μεταλλικό τους σώμα έχει χαραγές ώστε υπό τη πίεση των αερίων της έκρηξης να σπάνε σε μικρά κομμάτια και να εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πηγή: QMedia.one

Αρκετά ενδιαφέρον αυτοσχέδιο UAV με αυτόνομο μηχανισμό πλοήγησης και ένα αρκετά θανατηφόρο φορτίο. Καλώς ή κακώς, η τεχνολογία δε βοηθάει μόνο τη μία πλευρά. Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται είναι λογικό ότι θα αντιμετωπίζουμε και πιο προηγμένα όπλα. Ένα καλό παράδειγμα είναι τέτοιου τύπου αυτοσχέδια βομβαρδιστικά UAV.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s