Αναφορά Συρία #14

Καθώς ο πόλεμος στη Συρία εξελίσσεται βλέπουμε όλο και περισσότερα περίεργα αυτοσχέδια όπλα. Μέχρι σήμερα έχουμε δει αμέτρητα SVBIED (Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device, Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός Αυτοκτονίας σε Όχημα), έχουμε δει αυτοσχέδιες θωρακίσεις, χημικά όπλα, κτλ. Τον Ιούλιο του 2018 όμως είδαμε κάτι αρκετά ενδιαφέρον, ένα τεθωρακισμένο όχημα που έχει τροποποιηθεί ως SVBIED και ήταν στα σύνορα με την Ιορδανία. Όπως έγινε γνωστό αργότερα το όχημα ήταν κατασκευή της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αλλά, ευτυχώς, δε πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Το βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: Twitter.com/QalaatAlMudiq

Στις παραπάνω δύο φωτογραφίες βλέπετε το SVBIED που θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας. Το όχημα που βλέπετε είναι ένα σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού BVP-1 AMB-S. Το μοντέλο AMB-S ήταν η έκδοση του BVP-1 που χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρο. Βλέπετε πως είναι καλύτερα στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: Wikipedia.org

Το όχημα αυτό βρέθηκε κοντά στη πόλη Νασίμπ από Σύριους αντάρτες. Μία περιοχή νότια της συριακής πόλης Νταράα που είναι στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία. Βλέπετε το ακριβές σημείο στη δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: Google.com

Το SVBIED είχε ένα τεράστιο εκρηκτικό φορτίο. Για την ακρίβεια, είχε περίπου 225 αντιαρματικές νάρκες που είχαν κολληθεί με αφρό πολυουρεθάνης και γύρω τους είχε περαστεί ακαριαίο πυραγωγό σχοινί που οδηγούσε στο μηχανισμό πυροδότησης στο χώρο του χειριστή του οχήματος. Έτσι όταν ο χειριστής θα πατούσε το μηχανισμό πυροδότησης, ένας πυροκροτητής θα πυροδοτούσε το ακαριαίο πυραγωγό σχοινί και αυτό με εξ συμπαθείας έκρηξη θα πυροδοτούσε τις αντιαρματικές νάρκες. Στη πρώτη φωτογραφία είδατε τις νάρκες όταν είχαν αφαιρεθεί από το όχημα. Εδώ τις βλέπετε εντός του οχήματος όπως ήταν κολλημένες.

Πηγή: Twitter.com/QalaatAlMudiq

Αυτό το όχημα εντοπίστηκε στη Συρία στις 14 Ιουλίου του 2018 αλλά λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε ένα παρόμοιο στη περιοχή Σαχέμ ελ-Γκόλαν. Μία περιοχή μόλις 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Νασίμπ. Για την ακρίβεια, το δεύτερο όχημα εντοπίστηκε στις 25 Ιουλίου του 2018. Βλέπετε την απόσταση των δύο σημείων στη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία.

Πηγή: Google.com

Εκεί η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) άφησε πίσω της οπλισμό και υποδομές. Ανάμεσα τους ήταν και ένα BVP-1 AMB-S που ήταν γεμάτο με αντιαρματικές νάρκες όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας από το ρωσικό σταθμό Anna News.

Πηγή: Anna-News.info

Όταν ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε το Σαχέμ ελ-Γκόλαν τα τέλη του Ιουλίου του 2018 τα μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης έφυγαν προς το ποταμό Γιαρμούκ. Τα όπλα που άφησαν πίσω τους δείχνουν ακόμα μία φορά τις φονικές τους διαθέσεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία φωτογραφία όπου πολίτες της περιοχής επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τις Συριακές δυνάμεις.

Πηγή: Anna-News.info

Πέρα από το BVP-1 που ήταν τροποποιημένο ως SVBIED, στη περιοχή βρέθηκαν πολλά ακόμα οχήματα και οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούσε η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ τη περίοδο της κατοχής του Σαχέμ ελ-Γκόλαν.

Πηγή: Anna-News.info

Η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα να μας ξαφνιάζει με τα αυτοσχέδια όπλα τους, ειδικά αναφορικά με τα όπλα αυτοκτονίας. Η νίκη στο Σαχέμ ελ-Γκόλαν ήταν μία μεγάλη επιτυχία για τη Συρία και όπως είδαμε μάθαμε και για νέα όπλα της γνωστής ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης που ήταν άγνωστα μέχρι πριν από λίγο καιρό. Κλείνουμε με μία ακόμα φωτογραφία από τους κατοίκους που επιστρέφουν στα σπίτια τους υπό τη προστασία του Συριακού στρατού.

Πηγή: Anna-News.info

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s