Ζώνη μέσης VTAC Cobra

Πριν λίγα χρόνια είχαμε αγοράσει μία ζώνη της γνωστής εταιρίας Viking Tactics (VTAC) που έμοιαζε αρκετά με τη ζώνη «SOE Rigid Cobra 1.5″» που είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν. Βλέποντας την επίσημη αντιπροσωπεία σήμερα η τιμή της στην Ευρώπη είναι €110 και $70 στις ΗΠΑ. Μία καλή τιμή για τη ζώνη αυτή. Ας τη δούμε όμως λίγο καλύτερα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η ζώνη αυτή ήδη εξοπλίζει αρκετές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων σε στρατό και αστυνομία. Όπως φαίνεται και από το όνομα της, χρησιμοποιεί τη πόρπη τύπου Cobra της γνωστής εταιρίας AustriAlpin. Το μοντέλο που χρησιμοποιεί είναι αυτό με αντοχή 18 kN (1835 κιλά) προτού η πόρπη να ανοίξει. Αυτό ήδη τη κάνει ισάξια με τη χειροποίητη ζώνη της SOE, αλλά για να δούμε τι άλλα χαρακτηριστικά έχει.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αντίστοιχα με τις ζώνες αυτού του τύπου, η ζώνη αποτελείται από δύο στρώσεις στρατιωτικών προδιαγραφών νάιλον που στο εσωτερικό τους διαθέτουν ένα κομμάτι από σκληρό πλαστικό. Έτσι η ζώνη διατηρεί στο σχήμα της ακόμα και όταν προσαρτήσουμε βαριές θήκες ή εξοπλισμό. Οι ραφές της είναι επίσης από πολύ σκληρή συνθετική κλωστή και σε κάποιες περιπτώσεις είναι έως και οκταπλές. Κάτι πολύ σπουδαίο για κάθε ζώνη οπλοφορίας ή/και τακτικής χρήσης.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα δεύτερο αξιόλογο χαρακτηριστικό της ζώνης είναι ότι συνδυάζει τις ζώνες Cobra με τις ζώνες συσκευαστή (περισσότερα γι’αυτό στο άρθρο μας «Ζώνη Συσκευαστή (Rigger’s Belt)»). Όπως βλέπετε δίπλα από τη πόρπη η ζώνη διαθέτει ένα κρίκο καταρρίχησης ή/και ασφάλισης σε οχήματα από ατσάλι. Ο κρίκος συγκρατείται στη θέση του με μία λωρίδα από στρατιωτικών προδιαγραφών Velcro που έχει επάνω του ραμμένο και το λογότυπο της εταιρίας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σύμφωνα με την εταιρία VTAC η ζώνη είναι διαθέσιμη σε M, L, XL, και XXL και σε δύο αποχρώσεις. Σε χακί και μαύρο. Όσον αφορά το πλάτος της είναι ακριβώς 1 3/4″ (4.45 εκατοστά). Το βάρος της ζώνης είναι περίπου 250 γραμμάρια. Βλέπετε και τα δύο χρώματα καλύτερα στη συνέχεια.

Πηγή: VikingTactics.com

Ποιοτικά θα λέγαμε ότι είναι το ίδιο καλή με την SOE, και για τη τιμή της τη θεωρούμε μία πάρα πολύ καλή επιλογή. Οι βασικές διαφορές της από την SOE που ίσως να επηρεάσουν τη γνώμη ενός αγοραστή είναι ότι υπάρχει μόνο σε δύο αποχρώσεις, συγκεκριμένες διαστάσεις, και τέλος έχει το κρίκο της ζώνης συσκευαστή που ίσως να μην είναι κάτι που το χρειάζονται όλοι. Σε γενικές γραμμές όμως, όλα όσα προσφέρει είναι ποιοτικά και προσωπικά τη θεωρούμε μία από τις καλύτερες επιλογές σε αυτό το τύπο ζώνης μέσης.

Πηγή: VikingTactics.com

2 σκέψεις σχετικά με το “Ζώνη μέσης VTAC Cobra

  1. Αγαλξτη Αδμιν
    Εαν το παχος της ζωνης ειναι 4,35 ΕΚΑΤΟΣΤΑ
    Ε ΕΕΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΗ …κατι αλλο πρεπει να ειναι
    Φιλικα

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s