Αναφορά Σομαλία #8

Στις 22 Μαΐου του 2018 μία ενδιαφέρουσα επίθεση αναφέρθηκε σε λίγα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σομαλίας. Πέρα από αυτό δεν έλαβε μεγάλη κάλυψη αλλά όπως θα δείτε και μόνοι σας έχει σίγουρα κάποιο ενδιαφέρον.

Πηγή: Hiiraan.com

Το μεσημέρι της 22 Μαΐου του 2018 ένας άντρας πλησιάζει και πυροβολεί έναν αστυνομικό της τροχαίας που έκανε έλεγχο σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Το πυροβόλησε πολλές φορές και ο άτυχος αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Όλο το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από το συνεργό του δολοφόνου που στέκονταν κοντά στο δράστη. Τόσο η παραπάνω όσο και η παρακάτω φωτογραφία είναι από αυτό το βίντεο.

Πηγή: Hiiraan.com

Αμέσως κάποια τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να μεταδίδουν ότι η εκτέλεση έγινε από ισλαμιστές τρομοκράτες της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος). Αυτή η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί παντού αρκετά γρήγορα. Βλέπετε ακόμα μία φωτογραφία από το βίντεο της εκτέλεσης του αστυνομικού παρακάτω.

Πηγή: Hiiraan.com

Ωστόσο η ιστορία εξελίχθηκε κάπως διαφορετικά. Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού τα στοιχεία των εγκληματιών δόθηκαν στις αρχές και ξεκίνησε ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό στο Μογκαντίσου. Μέσα σε λίγες ώρες τόσο ο εκτελεστής όσο και ο συνεργός του που τραβούσε το βίντεο είχαν συλληφθεί. Εδώ τους βλέπετε με χειροπέδες στο περιπολικό μετά τη σύλληψη τους.

Πηγή: Twitter.com/QaranSomaliTv

Δεν υπήρχε καμία συσχέτιση με κάποια τρομοκρατική οργάνωση και η εκτέλεση ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Παρ’όλα αυτά, παραμένει ενδιαφέρον γιατί αρκετά ΜΜΕ προσπάθησαν να κάνουν αυτή την είδηση να δείχνει ότι προέρχεται από ισλαμική τρομοκρατία όταν οι επιθέσεις τέτοιων οργανώσεων έχουν μειωθεί αισθητά στη περιοχή.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s