Ζώνη Μέσης SOE Rigid Cobra 1.5″

Εδώ θα παρουσιάσουμε τη ζώνη που θεωρούμε τη κορυφή στο είδος της, την SOE Rigid Cobra πλάτους 1.5″ που εδώ και δεκαετίες παραμένει μία αξεπέραστη επιλογή. Εάν δεν έχετε εμπειρία με το αντικείμενο, σας προτείνουμε να μελετήσετε πρώτα το άρθρο μας «Ζώνη Συσκευαστή (Rigger’s Belt)» καθώς εδώ θεωρούμε ήδη γνωστά όσα είχαμε αναφέρει εκεί.

Πηγή: ThriftStoreTactical.com

Καταρχήν, να θυμίσουμε σε όσους δε το γνωρίζουν ότι η εταιρία SOE (Special Operations Equipment, Εξοπλισμός Ειδικών Επιχειρήσεων) ήταν η πρώτη εταιρία στο κόσμο που τοποθέτησε τις πόρπες τύπου Cobra στις ζώνες συσκευαστή. Επίσης, είναι μία εταιρία όπου όλα όσα πουλάει κατασκευάζονται χειροποίητα στα κεντρικά της εταιρίας στο Τενεσί των ΗΠΑ. Παρ’όλα αυτά, οι ζώνες αυτές κοστίζουν μόλις $60-70 που είναι πάρα πολύ λογική τιμή αναλογικά με όσα προσφέρουν. Το τι προσφέρουν θα το δούμε αμέσως.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCYvlBEeEEoJE8uP7WWzPmnA

Όσον αφορά τις διαστάσεις, η εταιρία SΟΕ έχει έναν απλό και πρακτικό τρόπο υπολογισμού. Είναι πρακτικά το ίδιο με τα ρούχα σας. Κοινώς, εάν φοράτε παντελόνι με μέση 32″ τότε θα παραγγείλετε ζώνη 32″. Εάν φοράτε 34″ θα παραγγείλετε 34″, κτλ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς οι ζώνες είναι rigid (άκαμπτες) και έχουν πολύ μικρά περιθώρια ρύθμισης. Επίσης, καθώς μιλάμε για χειροποίητα προϊόντα είναι καλό να επιλέξετε το σωστό νούμερο με τη πρώτη. Άρα να θυμάστε αυτό το τρόπο υπολογισμού εάν πρόκειται να αγοράσετε κάποια τέτοια ζώνη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όταν θα παραλάβετε τη ζώνη σας θα είναι κάτι όπως το παραπάνω αλλά μη σας ξεγελάει, το λάστιχο με το ζόρι συγκρατεί το χοντρό και άκαμπτο ιμάντα της ζώνης. Η συγκεκριμένη ζώνη έχει πλάτος 1.5″ (3.81 εκατοστά) όπως δηλώνει και το όνομα της και είναι κατασκευασμένη από δύο ιμάντες καταδύσεως με ενίσχυση πλαστικού στο εσωτερικό. Και εάν αυτό δεν είναι ήδη αρκετά ανθεκτικό, στη πόρπη όπου διπλώνει ο ιμάντας για να ασφαλίσει με Velcro είναι τέσσερα επίπεδα από τέτοιους ιμάντες. Κυριολεκτικά μπορείς να πατήσεις επάνω σε αυτή τη ζώνη και δε θα λυγίσει, το πιο σημαντικό για ζώνες που είναι σχεδιασμένες για οπλοφορία.

Πηγή: M4Carbine.net

Για τους επαγγελματίες αναγνώστες μας, η ζώνη βγαίνει σε δύο μοντέλα. Στο απλό όπως αυτά που βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες και σε αυτό με Velcro για να ασφαλίζει καλύτερα επάνω στην εσωτερική ζώνη. Βλέπετε παρακάτω πως είναι η ίδια ζώνη με την επένδυση Velcro, κάτι πολύ συνηθισμένο στο χώρο των επαγγελματιών ασφαλείας αλλά και της αγωνιστικής σκοποβολής.

Πηγή: OriginalSOEGear.com

Όλες οι ζώνες με πόρπη Cobra περνιούνται στις θηλιές από το παντελόνι με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, λύνουμε τη πόρπη από τη μία πλευρά, περνάμε τον ιμάντα χωρίς τη πόρπη από τις θηλιές και τέλος περνάμε τη πόρπη στον ιμάντα. Στα περισσότερα παντελόνια είναι αδύνατο να περάσει η ζώνη με τη πόρπη Cobra από τις θηλιές. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα το περάσετε, δηλαδή αυτά τα 30-40 δευτερόλεπτα, θα απολαμβάνετε ένα πολύ ικανοποιητικό τρόπο ασφάλισης της ζώνης σας. Με ένα κλικ ανοίγει και ασφαλίζει και είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκουμπώσει ή απορυθμιστεί από οποιοδήποτε τράβηγμα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πάντα στις αυθεντικές πόρπες Cobra της εταιρίας AustriAplin υπάρχει χαραγμένο σχεδιάγραμμα που παρουσιάζει την αντοχή σε πίεση της ασφάλειας της πόρπης, και των σημείων ασφάλισης του ιμάντα ζώνης επάνω στη πόρπη. Στη συγκεκριμένη, η πόρπη αντέχει πίεση μέχρι και 9kN (918 κιλά) προτού σπάσει, και οι θηλιές όπου ασφαλίζει ο ιμάντας της ζώνης στη πόρπη αντέχουν έως και 18kN (1835 κιλά) πίεση. Στην εσωτερική πλευρά μπορεί να βρει κανείς το σήμα της εταιρίας SΟΕ όπως το βλέπετε εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Είναι μία εξαιρετικά ποιοτική ζώνη μέσης από όπου και αν το κοιτάξει κανείς. Από τις ραφές, τα υλικά, τη προσοχή στη λεπτομέρεια, σε όλα της είναι μοναδική. Επίσης, είναι χειροποίητη και κατασκευασμένη στις ΗΠΑ. Εάν θα έπρεπε να βρούμε κάτι για να αναφέρουμε είναι ότι θέλει προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου νούμερου, και δεύτερον ότι όλα αυτά έρχονται με ένα τίμημα που είναι το βάρος των 200 γραμμάριων. Για αυτά που προσφέρει δεν είναι πολύ αλλά αναλογικά με τις απλές ζώνες υπάρχει διαφορά. Πάντως ένα είναι σίγουρο, αποκλείεται να σας απογοητεύσει και να είστε σίγουροι ότι θα σας συντροφεύει για χρόνια χωρίς προβλήματα.

Πηγή: AR15.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s