Γάντια Blackhawk Strike Force

Τα γάντια Strike Force της αμερικανικής εταιρίας Blackhawk στοχεύουν αποκλειστικά σε μία και μόνο χρήση. Στη ταχεία καταρρίχηση από ελικόπτερα, το γνωστό στην αγγλική ορολογία ως τεχνική Fast-Rope. Οπότε, εάν ψάχνετε για γάντια καταρρίχησης, ειδικά για καταρρίχηση με τεχνική Fast-Rope, ίσως να βρείτε χρήσιμο αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: LifeSupportIntl.com

Τα γάντια αυτά είναι σχεδιασμένα για σκληρή χρήση με μεγάλη αντοχή σε ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας. Μάλιστα, ανήκουν στη σειρά προϊόντων HellStorm της εταιρίας Blackhawk. Αυτή η σειρά είναι μία πολύ υψηλής ποιότητας σειρά εξοπλισμού που έρχεται με εγγύηση από την εταιρία ότι δε θα υπάρξει καμία φθορά ή αστοχία υλικού για τουλάχιστον ένα έτος. Φυσικά, όλα αυτά δεν έρχονται σε χαμηλή τιμή καθώς σύμφωνα με την αντιπροσωπεία σήμερα η τιμή τους είναι $81.95.

Πηγή: Wikipedia.org

Παρότι είναι ιδιαίτερα ποιοτικά γάντια και όπως θα δούμε και στη συνέχεια έχουμε θετικές εμπειρίες με τη χρήση τους, υπάρχει κάτι που άμεσα δημιουργεί άσχημη εικόνα. Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι κατασκευάζονται στη Κίνα. Τα γάντια έρχονται σε μία πλαστική συσκευασία όπως βλέπετε και παρακάτω. Μέσα θα βρει κανείς τα γάντια καθώς και το εγχειρίδιο τους.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κάτι που δίνει άμεσα μία όμορφη αίσθηση ποιότητας, είναι ότι με το που ανοίξει κανείς τη συσκευασία του έρχεται η γνώριμη μυρωδιά του δέρματος. Και δεν είναι τυχαίο αυτό, τα γάντια είναι κατασκευασμένα από 100% υψηλής αντοχής δέρμα της εταιρίας EXOL. Μάλιστα, σε αρκετά σημεία όπως θα δούμε και στη συνέχεια τα γάντια έχουν πολλές στρώσεις χοντρού δέρματος για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ο σχεδιασμός τους είναι απλός και πρακτικός. Ότι περιμένει κανείς σε γάντια σχεδιασμένα ειδικά για καταρρίχηση με Fast-Rope δηλαδή. Καθώς η πλευρά της παλάμης είναι κοντά στο σχοινί καταρρίχησης, η εταιρία Blackhawk τοποθέτησε τον ιμάντα ασφάλισης από την αντίθετη, δηλαδή την εξωτερική, πλευρά. Ο ιμάντας ασφαλίζει γερά αλλά είναι αρκετά εύκολος για ταχεία απελευθέρωση ακόμα και με αυτά τα ογκώδη γάντια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στην εσωτερική πλευρά, στη παλάμη υπάρχει μία ειδική επίστρωση από δέρμα καθώς και ένα συνθετικό υλικό που μειώνει την αύξηση θερμοκρασίας. Κάτι πολύ σημαντικό και ίσως το πιο αξιόλογο χαρακτηριστικό τους. Το σημείο αυτό φαίνεται εύκολα και από τη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως και τα περισσότερα γάντια για καταρρίχηση Fast-rope, έτσι και αυτά είναι σχεδιασμένα για να φέρονται και επάνω από γάντια τακτικής χρήσης. Ωστόσο, να προσέξετε να πάρετε κάποιο μεγαλύτερο μέγεθος ώστε να χωράνε άνετα επάνω από τα γάντια τακτικής χρήσης σας.

Πηγή: Blackhawk.com

Όσον αφορά την εμπειρία μας με τη χρήση τους, εξαρτάται πάρα πολύ από τις επιχειρησιακές σας ανάγκες. Τα γάντια αυτά λειτουργούν άψογα ακόμα και μετά από δεκάδες καταρριχήσεις από ελικόπτερα σε μία ζεστή ημέρα, αλλά έρχονται και με μία αρκετά υψηλή τιμή. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τέτοιες τεχνικές καταρρίχησης, και ιδιαίτερα εάν είναι μεγάλης επικινδυνότητας (π.χ. μεγάλο ύψος ή σκληρές επιφάνειες, όπως πλοία), τότε δε θα μετανιώσετε την αγορά τους. Εάν πάλι τα θέλετε για μερικές καταρριχήσεις που ίσως να κάνετε περιστασιακά, τότε ίσως να είναι υπερβολή, εκτός και αν το οικονομικό θέμα δεν σας απασχολεί πολύ, ή σας τα προσφέρει η υπηρεσία σας. Σε γενικές γραμμές μέχρι και σήμερα, ένα έτος μετά την αγορά τους και έπειτα από εκατοντάδες καταρριχήσεις, δεν έχουμε εντοπίσει κάτι πολύ αρνητικό. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι ότι είναι δερμάτινα άρα ζεσταίνονται τα χέρια όσο περισσότερες ώρες τα φοράτε. Και δεύτερον, ότι πρέπει να κάνετε προσεκτικά την επιλογή μεγέθους ώστε να ταιριάζει με τα γάντια τακτικής χρήσης σας.

Πηγή: Defense.gov

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s