Αναφορά Αφγανιστάν #18

Τη Παρασκευή 14 Ιουλίου του 2017 το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έκανε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση. Η ανακοίνωση ήταν ότι επιβεβαίωσαν το θάνατο του ηγετικού στελέχους της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), Αμπού Σαίντ. Αυτό το περιστατικό θα δούμε σε αυτή την αναφορά.

Πηγή: RT.com

Στο άρθρο μας «Έμνι: Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισλαμικού Κράτους» είχαμε αναλύσει σε μεγάλο βάθος το πως λειτουργεί η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ και γιατί είναι ικανή να αλλάζει ηγέτες τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά. Μέσα στο έτος 2017 έχουν εξουδετερωθεί τρεις ηγέτες του ΙΚ, η τελευταία εξουδετέρωση ήταν αυτή του Αμπού Σαίντ (μετάφραση: Ο Πατέρας Σαίντ) που έγινε τη Τρίτη 11 Ιουλίου του 2017.

Πηγή: InToday.in

Στη δημοσιότητα δόθηκαν ελάχιστα στοιχεία και σχεδόν καμία πληροφορία ή φωτογραφίες από τον Αμπού Σαίντ, έναν από τους νεώτερους εμίρηδες του ΙΚ. Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν ότι στο νομό Κουνάρ υπάρχει ένα από τα κέντρα διοικήσεως του ΙΚ και έπειτα από παρακολουθήσεις εντόπισαν εκεί τον Αμπού Σαίντ. Με συντονισμένες κινήσεις και χρήση μη επανδρωμένων επιθετικών αεροσκαφών εξουδετέρωσαν τη Τρίτη 11 Ιουλίου του 2017 τον Αμπού Σαίντ.

Πηγή: NYT.com

Η εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, κυρία Ντάνα Γουάιτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το γεγονός κατά το δελτίο τύπου από τη Παρασκευή 14 Ιουλίου του 2017 στο Πεντάγωνο.

«Η εξουδετέρωση αυτή θα διαταράξει έντονα τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης για επέκταση της παρουσίας της στο Αφγανιστάν»

Σε παρόμοιο κλίμα, ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ και στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών εν αποστρατεία, κύριος Τζέιμς Μάτις, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ίδιο γεγονός.

«Η σπουδαιότητα είναι ότι όταν σκοτώνεις κάποιον ηγέτη από αυτές τις ομάδες τους καθυστερείς. Είναι σίγουρα μία νίκη για εμάς όσον αφορά ότι θα τους καθυστερήσουμε, είναι η σωστή κατεύθυνση»

Πηγή: Politico.com

Πολύ ενδιαφέρουσα και θετική εξέλιξη αλλά μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους με τον κύριο Τ. Μάτις. Είναι μία νίκη που προσφέρει λίγο χρόνο στις συμμαχικές δυνάμεις. Δεν είναι όμως το τέλος του ΙΚ όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να το εκμεταλλευτούν γρήγορα οι συμμαχικές δυνάμεις με μία ακολουθία ισχυρών χτυπημάτων στη μεγάλη αυτή ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ώστε να την αποδυναμώσουν.

Πηγή: Khaama.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s