Αναφορά Αφγανιστάν #17

Πριν από καιρό στη σελίδα μας στο Facebook είχαμε παραθέσει τη χιουμοριστική εικόνα που βλέπετε στη συνέχεια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ότι, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και έτσι τον Αύγουστο του 2016 δώδεκα από αυτούς σχεδόν έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.

Πηγή: Facebook.com/defensegr

Μία ομάδα από τουρίστες αποφάσισαν τα τέλη του Ιουλίου του 2016 ότι θα ήταν καλή ιδέα να επισκεφθούν τη πόλη Χεράτ στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν και έπειτα να συνεχίσουν τις διακοπές τους στη κοιλάδα του Μπαμιγιάν. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρετικά αξιοθέατα και στις δύο αυτές περιοχές αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα είναι τα αγάλματα του Βούδα της κοιλάδας του Μπαμιγιάν που είναι μεγάλα έργα ελληνοβουδιστικής τέχνης. Βλέπετε μία σχετική φωτογραφία εδώ.

Πηγή: Parathyro.com

Αυτή η παράτολμη τουριστική πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τη κυβέρνηση του Αφγανιστάν που πρόσφερε στους τουρίστες ένοπλη φρούρηση. Στο δρόμο προς τη πόλη Χεράτ πυροδοτήθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και ξεκίνησε μία ανταλλαγή πυρών με φορητά όπλα. Από τη συμπλοκή έξι τουρίστες τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά κανένας δεν έχασε τη ζωή του. Βλέπετε εδώ το λεωφορείο τους λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Πηγή: BBC.com

Οι τουρίστες ήταν οκτώ Βρετανοί, τρεις Αμερικάνοι, και ένας Γερμανός. Με τη βοήθεια του στρατού του Αφγανιστάν μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομείο του ιταλικού στρατού στη πόλη Χεράτ, από εκεί στη Καμπούλ, και από εκεί άμεσα πίσω στις χώρες τους. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τους τουρίστες αυτούς όταν ήταν στο ιταλικό στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Χεράτ.

Πηγή: BBC.com

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Χεράτ, επιθέσεις τέτοιου τύπου είναι κάτι γνωστό στη περιοχή. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν την ίδια κι όλας ημέρα οι Ταλιμπάν. Κλείνοντας, είναι τουλάχιστον λυπηρό ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι με πλήρη άγνοια κινδύνου ή με πίστη ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σε βλάψουν εκεί έξω. Ελπίζουμε αυτό το περιστατικό να γίνει μάθημα σε όλους και να αντιληφθούν τον κίνδυνο των πράξεων τους.

Πηγή: TheSun.co.uk

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s