Ζώνη Μέσης Agilite Zero Gravity

Η ζώνη αυτή είναι ένα πρωτότυπο σχέδιο που βασίζεται στην αρχική της ζώνης συσκευαστή για την οποία είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο μας «Ζώνη Συσκευαστή (Rigger’s Belt)» πριν από λίγο καιρό. Εδώ θα δούμε γιατί διαφέρει, ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αλλά και τη γνώμη μας έπειτα από χρήση της για περίπου ένα χρόνο μέχρι σήμερα.

Πηγή: AgiliteGear.com
Πηγή: AgiliteGear.com

Η εταιρία Agilite ξεκίνησε από δύο βετεράνους στο Ισραήλ, έναν απόστρατο των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων και έναν Αμερικανό βετεράνο του Στρατού Ξηράς. Η εταιρία δεν ήταν πολύ γνωστή μέχρι το 2012 όταν εξαγόρασε την ισραηλινή εταιρία υφασμάτων Shiltex που εξοπλίζει τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Από τότε έχει μία σταθερή ανοδική πορεία με πωλήσεις σε όλο το κόσμο και αρκετά νέα και πρωτότυπα προϊόντα. Βλέπετε το λογότυπο της εταιρίας Agilite στη συνέχεια.

Πηγή: Strikehold.net
Πηγή: Strikehold.net

Η ζώνη μέσης Zero Gravity είναι μία ελαφριά ζώνη που σχεδιάστηκε έπειτα από αιτήματα των ομάδων αναγνώρισης των ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων. Είναι κατασκευασμένη από στρατιωτικών προδιαγραφών συνθετικό ύφασμα με πόρπη στρατιωτικών προδιαγραφών της ITW Nexus. Σήμερα, η ζώνη αυτή είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα. Σε μαύρο, χακί και λαδί. Βλέπετε παρακάτω τη μαύρη ζώνη Zero Gravity της ισραηλινής εταιρίας Agilite με κολλημένη τη σημαία του Ισραήλ επάνω στην επιφάνεια Velcro που έχει εξωτερικά.

Πηγή: AgiliteGear.com
Πηγή: AgiliteGear.com

Ίσως το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ζώνης είναι ότι ζυγίζει μόλις 140 γραμμάρια ενώ είναι αρκετά ανθεκτική για χρήση ως ζώνη μέσης. Είναι κατασκευασμένη εξ’ολοκλήρου στο Ισραήλ από υλικά που παράγονται εντός της χώρας και κοστίζει λιγότερο από $15. Αυτά ήταν αρκετά για να μας πείσουν να αγοράσουμε και να δοκιμάσουμε αυτή τη νέα ζώνη μέσης. Η συσκευασία της είναι απλή χωρίς τίποτα το εντυπωσιακό. Μία απλή πλαστική σακούλα με τη ζώνη διπλωμένη με ένα λάστιχο να τη συγκρατεί και μία κάρτα της εταιρίας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Καθώς η ζώνη σχεδιάστηκε για τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, όλα τα μέρη της καλύπτουν τις στρατιωτικές προδιαγραφές για ζώνη μέσης. Επίσης, υπάρχει σε τρία μεγέθη όπου είναι Medium (32-36), Large (38-42), και Extra Large (44-48). Όταν αγοράζετε ζώνες στρατιωτικών προδιαγραφών να θυμάστε ότι το νούμερο στο οποίο αναφέρονται είναι το νούμερο παντελονιού που φοράτε, όχι η περίμετρος της μέσης σας. Πρακτικά η ζώνη είναι ένας συνθετικός ιμάντας που περνάει μέσα από μία πόρπη της ITW Nexus και ασφαλίζει με Velcro. Δηλαδή ακριβώς ότι ήταν η αρχική ιδέα πίσω από τη «Ζώνη Συσκευαστή (Rigger’s Belt)». Από την άλλη πλευρά της ζώνης υπάρχει επίσης μία λωρίδα από θηλυκό Velcro που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση διακριτικών όπως είδατε στη παραπάνω φωτογραφία. Προσωπικά δε το θεωρούμε κάτι το χρήσιμο αλλά είναι άξιο αναφοράς. Βλέπετε ακόμα μία χρήση του εδώ.

Πηγή: AgiliteGear.com
Πηγή: AgiliteGear.com

Κάτι που είναι επίσης άξιο αναφοράς είναι το μήνυμα που αναγράφεται πίσω από τη κάρτα της εταιρίας. Παρότι δεν έχει άμεση σχέση με τη ζώνη, είναι ένα πολύ ωραίο μήνυμα και θεωρούμε ότι θα ήταν παράληψη μας να μη το συμπεριλάβουμε στο άρθρο μας. Το μήνυμα αυτό, μεταφρασμένο στα ελληνικά, είναι το ακόλουθο.Αυθεντικό Προϊόν Agilite
Είσαι τώρα μέρος μίας ιδιαίτερης ομάδας στελεχών που αντιλαμβάνονται πως όταν μάχεσαι ενάντια σε αυτούς που ταρακουνούν μέχρι το πυρήνα τις κοινωνίες μας δε πρέπει να αφήνουμε καμία πέτρα χωρίς να κοιτάξουμε από κάτω για τη δημιουργία εξοπλισμού που μας κάνει ταχύτερους και ελαφρύτερους όπου είναι δυνατό.

Σας ευχόμαστε τα καλύτερα, οποιονδήποτε ή οτιδήποτε και αν καταδιώκετε και χαιρετίζουμε την γενναιότητα σας, τη θέληση να βγείτε έξω στο άγνωστο και την αφοσίωση να το κάνετε με τον καλύτερο διαθέσιμο εξοπλισμό.Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Από τεχνικής πλευράς δεν υπάρχουν πολλά να γράψει κανείς για μία τέτοια απλή ζώνη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει γερές διπλές και τριπλές ραφές σε όλα τα σημεία που δέχονται μεγάλη φθορά. Αντίστοιχα, οι επιφάνειες με Velcro έχουν επιπρόσθετη ραφή για μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κάτι θετικό και αρνητικό είναι το πάχος της ζώνης. Όπως φαίνεται καθαρά από την επόμενη φωτογραφία δίπλα από μία «κανονική» ζώνη συσκευαστή, η Agilite Zero Gravity είναι πάρα πολύ λεπτή. Το θετικό είναι ότι αν τη χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ως ζώνη μέσης και όχι για τη μεταφορά εξοπλισμού, τότε είναι εκπληκτική. Σχεδόν ξεχνάς ότι φοράς ζώνη. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να προσαρτήσετε οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού τότε δε πρόκειται να διατηρήσει το σχήμα της καθώς είναι τόσο λεπτή και ευλύγιστη. Άρα, ανάλογα τις απαιτήσεις σας μπορεί να είναι μία καταπληκτική ζώνη ή μία παντελώς άχρηστη ζώνη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα από τα άχρηστα μέρη της ζώνης είναι το εξωτερικό Velcro δίπλα από τη πόρπη. Παρότι είναι αρκετά πιο ενισχυμένο και μπορεί να συγκρατήσει και κάποια μικρή θήκη, είναι σε αυτό το πολύ εμφανές σημείο που το κάνει κάπως άχρηστο κατά τη γνώμη μας. Σε γενικές γραμμές, είναι μία φτηνή ζώνη που αποσκοπεί σε ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει μία πολύ ελαφριά ζώνη γενικής χρήσης. Αυτό το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία αλλά από την άλλη πλευρά χάνει το πλεονέκτημα που έχει μία στιβαρή σκληρή ζώνη στην οποία μπορείς να προσαρτήσεις κάθε είδους εξοπλισμό χωρίς να επηρεάζεται. Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς συχνά είναι επίσης καλή καθώς είναι και πολύ ελαφριά αλλά και δε περιλαμβάνει μεταλλικά μέρη. Έτσι δε χρειάζεται να τη βγάζετε, σε αντίθεση με τις περισσότερες ζώνες τέτοιου τύπου. Κλείνοντας, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας μπορεί να βρείτε αυτή τη ζώνη χρήσιμη και πρακτική ή άχρηστη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s