Συσκευή ασφάλισης πόρτας DoorJamm

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή που είναι κυριολεκτικά η μεταφορά μίας πατέντας σε ένα έτοιμο προς χρήση προϊόν. Πρακτικά, είναι ένα μέσο για να εξασφαλίσει κανείς ότι η πόρτα δε θα κλείσει πίσω του. Κάτι ζωτικής σημασίας για αστυνομικούς, πυροσβέστες, και διασώστες. Ας το δούμε λοιπόν.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για αρκετά χρόνια πολλοί από το χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας γνώριζαν και εφάρμοζαν μία απλή πατέντα, τη τοποθέτηση ενός υφάσματος στη πόρτα ώστε να μη μπορεί να κλείσει πίσω τους. Δηλαδή κάτι όπως αυτό που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Reddit.com

Όμως τον Αύγουστο του 2016 ένας εν ενεργεία αστυνομικός από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες των ΗΠΑ είπε να δώσει μία ολοκληρωμένη λύση σε αυτή τη πατέντα. Έτσι κατασκεύασε το DoorJamm. Πολύ σύντομα το DoorJamm έγινε πολύ δημοφιλή στις αστυνομικές δυνάμεις του Λος Άντζελες και από εκεί στη πυροσβεστική και σε πολλές ακόμα υπηρεσίες. Έτσι σήμερα, το υλικό αυτό εξοπλίζει πολλούς επαγγελματίες στις ΗΠΑ προσφέροντας μία εύκολη και πολύ πρακτική λύση σε ένα γνωστό πρόβλημα.

Πηγή: Instagram.com/DoorJamm/

Ουσιαστικά, το DoorJamm δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα υψηλής αντοχής λάστιχο (αντοχή από χημική διάβρωση και καμία αστοχία υλικό σε θερμοκρασίες από -57°C έως 104°C) που πιάνει από τις δύο πλευρές στο πόμολο της πόρτας. Με αυτό το τρόπο η πόρτα δε μπορεί να κλειδώσει και δεν υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού μέσα σε έναν κλειστό χώρο. Μπορείτε να δείτε πως είναι και σε αυτή τη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μάλιστα, η εταιρία τα προσφέρει σε διάφορα χρώματα και με διαφορετικά διακριτικά ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε υπηρεσίας. Βλέπετε για παράδειγμα ένα που έχει μπεζ χρώμα και χαραγμένη με λέιζερ επάνω του τη λέξη POLICE (Αστυνομία).

Πηγή: Instagram.com/DoorJamm/

Σίγουρα το DoorJamm είναι μία έξυπνη λύση και το ότι ήδη χρησιμοποιείται από αρκετές μεγάλες υπηρεσίες δείχνει ότι έχει τη θέση του στα Σώματα Ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, είναι ένα πολύ νέο υλικό και δε γνωρίζουμε κατά πόσο έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε πραγματικές συνθήκες. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είναι χρήσιμο και λειτουργεί, βέβαια η ιστορία θα δείξει την εξέλιξη και διάδοση του.

Πηγή: Instagram.com/DoorJamm/

3 thoughts on “Συσκευή ασφάλισης πόρτας DoorJamm

  1. Thank you very much for the review! You said it best, there’s no need to improvise any longer. No more struggling to find something to block open the door. Carry one or carry a few, you won’t regret having them on you when you need it most. Be safe! I have been using the same DoorJamm from our original production run and it works exactly the same over one year later! See us at http://www.doorjamm.com

  2. Βέβαια θα πρέπει η γλώσσα να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το πόμολο για να δουλέψει, γιατί αλλιώς είναι άχρηστο.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s