Αναφορά Ιράκ #30

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2016 στη Βαγδάτη έγινε μία βομβιστική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο πάνω από δέκα ανθρώπους. Ήταν μία επίθεση από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σε αυτό το άρθρο θα τη δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Πηγή: VOANews.com

Βορειοανατολικά της Βαγδάτης υπάρχει η περιοχή αλ-Ρισιντίγια στην οποία κατοικούν σχεδόν αποκλειστικά Σιίτες Μουσουλμάνοι. Μπορείτε να δείτε που ακριβώς βρίσκεται από τη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη)

Παρότι αυτή η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη Σαντρ αλλά και στη Βαγδάτη, σπάνια είχε βίαιες επιθέσεις. Αυτό ωστόσο θα άλλαζε τη Τρίτη 12 Ιουλίου του 2016. Τις πρωινές ώρες και ενώ η τοπική λαϊκή αγορά ήταν γεμάτη κόσμο ένα αγροτικό όχημα σταμάτησε κοντά στην αγορά και πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία είχε κρυμμένα. Παρακάτω βλέπετε το σημείο της έκρηξης λίγο αργότερα, το μεσημέρι, όταν η κυβέρνηση του Ιράκ έστειλε οχήματα να καθαρίσουν τη περιοχή.

Πηγή: TheGuardian.com

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι ενώ 32 ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά. Περιέργως, πέρασε πάνω από μία εβδομάδα μέχρι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αναλάβει την ευθύνη αν και ήταν αρκετά εμφανές από τη πρώτη στιγμή. Όπως συνηθίζει η τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ προσπαθεί μέσω βίας και φόβου να αποδυναμώσει το πληθυσμό των Σιιτών Μουσουλμάνων που ανοικτά εναντιώνονται στις στις ακραίες στάσεις του Σουνιτικού Ισλάμ.

Πηγή: DailyMail.co.uk

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s