Μπλούζα Μάχης Kratos SOG MultiCam

Η εταιρία Kratos SOG έκλεισε το 2016 και έτσι είναι δύσκολο να βρει κανείς τα προϊόντα της, αλλά εάν είστε τυχεροί μπορεί να τα βρείτε μερικές φορές. Ένα από τα πιο αξιόλογα προϊόντα της κατά τη προσωπική μας άποψη ήταν η μπλούζα μάχης. Ο λόγος ήταν η εντυπωσιακή αναλογία ποιότητας και τιμής. Αυτή τη μπλούζα μάχης θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: Imgrum.org/user/kratos_sog/2211599051

Το όνομα αυτής της μπλούζας μάχης είναι «Custom Combat Shirt» και είναι ένα αρκετά σπάνιο υλικό πλέον. Δυστυχώς, η αμερικανική εταιρία Kratos SOG (ή K-SOG για συντομία) έκλεισε το 2016 και έτσι σήμερα αυτές τις μπλούζες μπορεί να τις βρει κανείς σχεδόν αποκλειστικά μεταχειρισμένες και πολύ σπάνια καινούργιες. Όταν ακόμα κατασκευάζονταν, η τιμή της ήταν γύρω στα $100, δηλαδή αρκετές φορές φτηνότερη από άλλες ποιοτικές μπλούζες μάχης, και το σχέδιο της ήταν βασισμένο σε μικρές πρακτικές λεπτομέρειες που εξυπηρετούν πολύ τον μαχητή.

Πηγή: Pictaram.com

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το ύφασμα του κορμού δεν είναι πυρίμαχο όπως στις πιο ακριβές μπλούζες μάχης που χρησιμοποιούνται από τις περισσότερες Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα. Βέβαια αυτό δε θα πρέπει να κάνει εντύπωση αναλογικά με τη χαμηλή τιμή της. Ο κορμός της μπλούζας είναι κατά 95% βαμβακερός και κατά 5% λύκρα. Αυτό της προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των βαμβακερών ρούχων ενώ παραμένει αρκετά ελαστική και ανθεκτική. Προσωπικά, αυτό για εμάς είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της καθώς είναι εκπληκτικά άνετη κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες.

Πηγή: Imgrum.org/user/kratos_sog/2211599051

Η υπόλοιπη μπλούζα είναι κατασκευασμένη από 50% CORDURA® NYCO και 50% συνθετικό ύφασμα με ραφή Ripstop. Αυτό προσφέρει μία πάρα πολύ ανθεκτική και ποιοτική επιφάνεια. Η μπλούζα κατασκευάζονταν σε αρκετά διαφορετικά χρώματα (παραλλαγή δάσους, ερήμου, Multicam, μαύρη, χακί, και πράσινη) αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στη πιο διαδεδομένη, τη Multicam. Ξεκινώντας από επάνω προς τα κάτω. Η μπλούζα έχει ένα ψηλό γιακά που μπορεί να γίνει ενοχλητικός σε θερμά κλίματα και γι’αυτό δεν είναι σπάνιο να βλέπετε πολεμιστές να κόβουν τελείως αυτό το γιακά ώστε να είναι πιο άνετη. Από την άλλη πλευρά, ο γιακάς προστατεύει από τους ιμάντες της εξάρτησης στήθους ή/και του φορέα βαλλιστικών, και είναι σωτήριος σε εναέριες επιχειρήσεις με ελικόπτερα καθώς προστατεύει το λαιμό από θραύσματα και το δυνατό αέρα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παρακάτω, συναντάμε ψηλά στα μανίκια τις διαγώνιες τσέπες ώμων που είναι γνωστές στο χώρο τακτικού εξοπλισμού και ως τσέπες 3D. Ο λόγος είναι ότι είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να έχουν χαμηλό προφίλ όταν είναι άδειες αλλά μπορούν να αναπτυχθούν όταν τοποθετήσουμε αντικείμενα μέσα τους. Οι τσέπες αυτές ασφαλίζουν με Velcro ενώ και εξωτερικά φέρουν Velcro για τοποθέτηση διακριτικών/σημάτων. Κάτι όχι και τόσο θετικό εάν θέλετε εξοπλισμό για νυχτερινές ή άλλες επιχειρήσεις όπου απαιτείται μεγάλη πειθαρχία θορύβου.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μία πολύ έξυπνη καινοτομία της K-SOG με αυτή τη μπλούζα ήταν ότι το άνετο βαμβακερό τμήμα της συνεχίζει και κάτω από τη μασχάλη. Παρότι αυτό φαντάζει ως λεπτομέρεια, στη πράξη τη κάνει πολύ πιο άνετη στη χρήση από άλλες μπλούζες μάχης που τα μανίκια τους καλύπτουν και αυτό το μέρος με την υψηλής αντοχής επιφάνεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προχωρώντας παρακάτω, έχουμε τις θήκες επιαγκωνίδων. Η μπλούζα δεν έρχεται εξοπλισμένη με επιαγκωνίδες, αλλά έχει ειδικές εσοχές που λειτουργούν ως θήκες για επιαγκωνίδες που πωλούνται ξεχωριστά στο εμπόριο. Με αυτό το τρόπο ο κάτοχος της μπορεί είτε να την έχει χωρίς επιαγκωνίδες που του δίνει ευελιξία και άνεση, είτε με επιαγκωνίδες που του προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους αγκώνες. Πάντα ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες. Βλέπετε την εσοχή καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία όπου έχουμε γυρίσει το μανίκι για να φανεί στη φωτογραφία. Οι εσοχές ασφαλίζουν και αυτές με Velcro.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το τελευταίο χαρακτηριστικό της που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι στις άκρες από τα μανίκια, η μπλούζα έχει ιμάντες ρύθμισης που ασφαλίζουν και αυτοί με Velcro. Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τόσο τον ιμάντα ρύθμισης, όσο και την εσοχή για τις επιαγκωνίδες που έχουμε ανοίξει για να είναι καλύτερα ορατή, όπως επίσης και το λογότυπο της εταιρίας που είναι ραμμένο κάτω δεξιά στη μπλούζα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, είναι κρίμα που η εταιρία Kratos SOG έκλεισε διότι ήταν από τις ελάχιστες εταιρίες που συνδύαζε βαμβακερό ύφασμα με συνθετικά υλικά σε μπλούζες μάχης. Επιπρόσθετα, οι τιμές της ήταν εντυπωσιακά χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό παρότι η ποιότητα της ήταν άψογη με όλα τα υλικά της να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Όπως θα πρέπει να είναι κατανοητό, είναι μία πολύ καλή μπλούζα με μοναδικό αρνητικό το ότι δεν είναι πυρίμαχη και έχει πολλά Velcro. Δύο περιορισμοί που ίσως να τη κάνουν απαγορευτική για κάποιες επιχειρήσεις. Ωστόσο, για τις απλούστερες περιπτώσεις τη θεωρούμε μία από τις καλύτερες μπλούζες μάχης που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα. Οπότε εάν ποτέ βρείτε κάποια μπλούζα μάχης από αυτή την εταιρία να ξέρετε ότι αξίζει να την αγοράσετε, δε θα σας απογοητεύσει.

Πηγή: Imgrum.org/user/kratos_sog/2211599051

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s