Αναφορά Συρία #8

Η Ρωσία είναι από τις ελάχιστες εξωτερικές δυνάμεις που ενεργά προσπαθεί με χερσαίες δυνάμεις να πολεμήσει σε πολλαπλά μέτωπα στη Συρία. Φυσικά κάτι τέτοιο φέρνει και απώλειες και μία τέτοια περίπτωση θα δούμε σε αυτό το άρθρο. Η αναφορά αφορά το θάνατο τεσσάρων Ρώσων στρατιωτών.

Πηγή: WorldBulletin.net

Τη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου του 2017 ένα κομβόι ρωσικών οχημάτων έφυγε από την αεροπορική βάση Τίγιας. Αυτή είναι μία από τις κύριες αεροπορικές βάσεις που χρησιμοποιεί η Ρωσία στο πόλεμο της κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Μπορείτε να δείτε μία δορυφορική φωτογραφία από αυτή τη βάση στη συνέχεια ενώ μπορείτε και μόνοι σας να δείτε που ακριβώς βρίσκεται ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης το κομβόι πήγαινε σε πολεμική επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όταν έπεσε επάνω σε παγιδευμένο με ΑΕΜ (Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός) σημείο του δρόμου. Το κομβόι είχε κατεύθυνση προς το δυτικό μέρος της πόλης Χομς αλλά δεν έφτασε ποτέ εκεί λόγω αυτής της επίθεσης. Βλέπετε στο παρακάτω χάρτη που βρίσκεται η πόλη Χομς και η πόλη Παλμύρα αναλογικά με την αεροπορική βάση Τίγιας. Το διάστημα εκείνο οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν σχεδόν επί καθημερινής βάσης επιδρομές και στις δύο αυτές πόλεις από την αεροπορική βάση Τίγιας.

Πηγή: VOANews.com

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας ενώ δύο ακόμα τραυματίστηκαν. Δε δόθηκε στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο όπως ονόματα, μονάδες στις οποίες υπηρετούσαν, κτλ. και έτσι δε μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Πηγή: GeopolMonitor.com

Μέχρι και σήμερα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την επίθεση που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα δεν ήταν από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος καθώς είναι αντίθετο με τις συνήθεις πρακτικές τους. Με δεδομένο ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανοικτά έχουν υποστηρίξει τη κυβέρνηση της Συρίας αυτή η επίθεση φαίνεται να είναι από κάποια παραστρατιωτική ομάδα ανταρτών. Ασφαλώς, χωρίς στοιχεία κανένας δε μπορεί να είναι σίγουρος αλλά είναι σε κάθε περίπτωση ένα ενδιαφέρον περιστατικό για να ερευνήσει κανείς.

Πηγή: MiddleEastEye.net

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s