Αναφορά Νιγηρία #7

Σε αυτή την αναφορά μας θα πάμε λίγο πιο πίσω, στο Φεβρουάριο του 2016, για να δούμε μία αντιτρομοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης της Νιγηρίας. Έχει ενδιαφέρον γιατί δείχνει μέρος του τρόπου δράσης των δυνάμεων ασφαλείας του κράτους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: ShephardMedia.com

Τη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου του 2016, η νιγηριανή πολεμική αεροπορία είχε στείλει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Unmanned Aerial vehicle – UAV) στη περιοχή Γκαρίν Μαλόμα για μία επιχείρηση ISR (Intelligence, Surveillance & Reconnaissance, Συλλογή Πληροφοριών, Παρακολούθηση & Αναγνώριση). Ο λόγος ήταν ότι είχε πληροφορίες ότι στη περιοχή υπάρχουν σύμμαχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η περιοχή Γκαρίν Μαλόμα βρίσκεται βορειοανατολικά της Νιγηρίας.

Πηγή: PremiumTimesNG.com

Σύντομα το UAV εντόπισε όχι απλά μία συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της τρομοκρατικής οργάνωσης Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι (που παλαιότερα ονομάζονταν Μπόκο Χαράμ), αλλά εντόπισε ένα ολόκληρο στρατόπεδο με αποθήκες οπλισμού και άλλων υλικών. Με άμεση έγκριση από τη στρατιωτική ηγεσία της Νιγηρίας, η πολεμική αεροπορία πήρε άδεια να πλήξει τον εχθρό και με μία σειρά από επιδρομές. Μπορείτε να δείτε το βίντεο από αυτές τις επιθέσεις του UAV της Νιγηρίας παρακάτω.

Τελικά, το UAV κατέστρεψε όλους τους στόχους και μέρος του στρατοπέδου. Αργότερα, ο Υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας, κύριος Μανσούρ Μωχάμεντ Νταν Άλι (που τον βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία), επιβεβαίωσε το χτύπημα καθώς και ότι στο σημείο βρίσκονταν βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι.

Πηγή: Guardian.ng

Αναμφισβήτητα μία μεγάλη επιτυχία τόσο για τη Νιγηρία όσο και για όλο το κόσμο. Επίσης, έχει αρκετό ενδιαφέρον να τονίσουμε τη χρήση σύγχρονων επιθετικών εναέριων μέσων. Βλέπουμε πως ακόμα και αδύναμες οικονομικά χώρες αποκτούν άμεσα ένα σοβαρό στρατηγικό πλεονέκτημα μειώνοντας τόσο το ρίσκο απωλειών μάχης όσο και τα υλικοτεχνικά έξοδα.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s