Αναφορά Αφγανιστάν #16

Καθημερινά ακούμε όλο και λιγότερα από την εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν αλλά δυστυχώς ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Εδώ θα δούμε ένα περιστατικό από το Μάρτιο του 2017 που δείχνει πως έπειτα από πάνω από μία δεκαετία πολέμου τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ.

Πηγή: Nation.com.pk

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου του 2017 ένα λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους εταιρίας τηλεπικοινωνιών Roshan Telecom στη πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, στη Καμπούλ, δέχθηκε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη πέθανε ένας άνθρωπος ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά οκτώ ακόμα. Βλέπετε παρακάτω μία φωτογραφία από το σημείο αμέσως μετά την έκρηξη.

Πηγή: Reuters.com

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, κύριος Σεντίκ Σεντίκι (που τον βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία) έκανε μέσω Twitter την ακόλουθη δήλωση για το περιστατικό.


«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει τη περιοχή του λεωφορείου με τα απομεινάρια του καπνίζουν ακόμα, φαίνεται να έχει καεί ολοσχερώς»Πηγή: Khaama.com

Ένας από τους άντρες ασφαλείας δήλωσε ότι φαίνεται η επίθεση να έγινε από κάποιον βομβιστή αυτοκτονίας αλλά η επίσημη δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν δηλώνει πυροδότηση κρυμμένου αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο πεζοδρόμιο. Βλέπετε ακόμα μία φωτογραφία λίγα λεπτά μετά την επίθεση παρακάτω.

Πηγή: JapanTimes.co.jp

Την ίδια ημέρα η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την επίθεση. Δυστυχώς, όσο περισσότερο αποδυναμώνεται η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι σύμμαχοι της, θα βλέπουμε όλο και περισσότερες μη στοχευμένες επιθέσεις σε εύκολους στόχους όπως ήταν αυτή. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία αλλά μέχρι να εξαφανιστεί η απειλή που ονομάζεται Ισλαμικό Κράτος είναι απίθανο να είναι η τελευταία.

Πηγή: Reuters.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s