Αναφορά Ιράκ #29

Καθώς η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αποδυναμωθεί έντονα στη Βαγδάτη βλέπουμε σταθερά να ακολουθεί τη παλιές της τακτικές ανταρτοπόλεμου και τρομοκρατικών επιθέσεων. Μία τέτοια επίθεση από το Μάρτιο του 2017 θα παρουσιάσουμε σε αυτή την αναφορά μας.

Πηγή: Yahoo.com

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου του 2017 ένα σταθμευμένο όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε στη περιοχή Σιίτε Αμίλ, νότια από το κέντρο της Βαγδάτης. Το όχημα ήταν σταθμευμένο στη τοπική αγορά και πυροδοτήθηκε το πρωί όταν υπήρχε πλήθος κόσμου. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι ενώ 45 ακόμα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Βαγδάτης, η επίθεση ήταν από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το κέντρο προπαγανδιστικών ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το πρακτορείο Αμίκ, δήλωσε ότι όλες οι επιθέσεις της οργάνωσης από τον Ιανουάριο του 2017 και έπειτα στοχεύουν άπιστους που απομακρύνονται από το Ισλάμ.

Πηγή: DailyMail.co.uk

Είναι αναμφισβήτητα ένα τραγικό γεγονός αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι βλέπουμε τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να κάνει όλο και λιγότερες κατά μέτωπο επιθέσεις στο Ιράκ. Από τις αρχές του 2017 η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος καταφεύγει όλο και περισσότερο σε τέτοιες επιθέσεις που έχουν είτε τρομοκρατικό χαρακτήρα, είτε ακολουθούν τακτικές ανταρτοπόλεμου. Κάτι που δείχνει ότι έχουν αποδυναμωθεί αισθητά. Βλέπετε ενδεικτικά ένα χάρτη του Ιράκ από το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου από τα τέλη του Ιανουαρίου του 2017 παρακάτω.

Πηγή: UnderstandingWar.org (επεξεργασμένη)

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s