Αναφορά Συρία #7

Εδώ θα αναλύσουμε μία επίθεση από τον Ιούλιο του 2016 που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Είναι μία επίθεση που δείχνει τους κινδύνους της καθημερινότητας στη Συρία αλλά και τις τακτικές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ZamanAlWsl.ne

Η επίθεση έγινε το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου του 2016 στη πόλη αλ-Χασάκα, μία πόλη βορειοανατολικά της Συρίας στην οποία ζουν πολλές μειονότητες όπως Κούρδοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι, κτλ. Βλέπετε καλύτερα το που ακριβώς βρίσκεται από τη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com

Εκείνο το πρωί ένας άγνωστος άντρας μπήκε μέσα σε ένα φούρνο της πόλης και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε κρυμμένα επάνω του μέσα σε μία στρατιωτικού τύπου εξάρτηση πυρομαχικών. Βλέπετε ένα παρόμοιο εκρηκτικό γιλέκο στην επόμενη φωτογραφία από τον Αφγανιστάν. Σε αυτή τη περίπτωση, ευτυχώς οι τοπικές δυνάμεις πρόλαβαν να εξουδετερώσουν το τρομοκράτη προτού το πυροδοτήσει.

Πηγή: Reuters.com

Από την επίθεση πάνω από 16 άνθρωποι πέθαναν, εκ των οποίων ήταν και δύο γυναίκες και τρία παιδιά, σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters. Η περιοχή αλ-Χασάκα στη Συρία ήταν από την αρχή από τις πιο καλά προστατευμένες πόλεις χάρη στις εθελοντικές κουρδικές δυνάμεις του YPG (Yekineyen Parastina Gel, Μονάδες Προστασίας του Λαού) και φαίνεται ότι αυτό στόχευε να πλήξει αυτή η επίθεση.

Πηγή: TheKurdishProject.org

Πολύ σύντομα η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποθέσεις. Οι κουρδικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα αυτές του YPG, έχουν αποδειχθεί μία από τις βασικότερες άμυνες στον επεκτατικό πόλεμο της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Δυστυχώς, αυτό έχει και τις επιπτώσεις του όπως αυτή η άνανδρη και δειλή τρομοκρατική επίθεση στην αλ-Χασάκα.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s