Αναφορά Ιράκ #28

Τη Πέμπτη 6 Απριλίου του 2017 ένα ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ κατερρίφθει από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτό το περιστατικό θα δούμε σε αυτή τη δημοσίευση μας.

Πηγή: Reuters.com

Από τον Οκτώβριο του 2016 στη Μοσούλη του Ιράκ έχει ξεκινήσει μία μεγάλης κλίμακας πολυεθνική επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης από τις συμμαχικές δυνάμεις σε συνεργασία με τη κυβέρνηση του Ιράκ. Η επιχείρηση βασίζεται έντονα τόσο σε επίγειες επιχειρήσεις, όσο και σε στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές και σε εγγύς αεροπορική υποστήριξη από επιθετικά ελικόπτερα. Ωστόσο, τη Πέμπτη 6 Απριλίου του 2017 εμφανίστηκε το ακόλουθο βίντεο σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το βίντεο δείχνει κάτι να πέφτει από τον ουρανό το όποιο δεν είναι ξεκάθαρο. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα λίγο αργότερα μέσω του Υπουργού Αμύνης του Ιράκ, κυρίου Ερφάν αλ-Χιγιάλι (που τον βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία), το ελικόπτερο άνηκε στο Στρατό Ξηράς του Ιράκ και εκτελούσε επιθετικές επιχειρήσεις στη περιοχή της Μοσούλης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Και τα δύο μέλη του πληρώματος του είναι νεκρά και η αντίστοιχη είδηση επιβεβαιώθηκε και από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: TheArabWeekly.com

Αυτό το περιστατικό έχει αρκετά σοβαρές επιπτώσεις καθώς είναι η πρώτη κατάρριψη εναερίου μέσου από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από την έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης τον Οκτώβριο του 2016. Αυτό συνεπάγεται ότι πλέον η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει βαρύ οπλισμό εδάφους-αέρος ικανό να καταρρίψει σύγχρονα εναέρια μέσα.

Πηγή: VosIzNeias.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s