Επένδυση Ακουστικών S.O.E.

Εάν έχει χρειαστεί ποτέ να φορέσετε προστατευτικά ακουστικά για αρκετές ώρες, ειδικά κάτω από δύσκολες συνθήκες, θα έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της στέκας των ακουστικών που πιέζει έντονα το κεφάλι. Ακόμα και τα ακριβότερα προστατευτικά ακουστικά συνήθως δεν προσφέρουν πολύ άνετες στέκες και σε αυτό έρχεται να δώσει λύση αυτό το προϊόν της αμερικανικής εταιρίας S.O.E. (Special Operations Equipment, Εξοπλισμός Ειδικών Επιχειρήσεων).

Πηγή: TriadTactical.com
Πηγή: TriadTactical.com

Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα και πολύ ακριβά προστατευτικά ακουστικά έχουν στέκες/βάσεις που δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα συνθετικό πλαστικό τυλιγμένο γύρω από ένα συρμάτινο σκελετό. Δείτε για παράδειγμα στην επόμενη φωτογραφία τα ακουστικά Peltor ComTac III της εταιρίας 3M τα οποία σήμερα κοστίζουν πάνω από $570.

Πηγή: Botach.com
Πηγή: Botach.com

Πριν από πάνω από δέκα χρόνια η αμερικανική εταιρία S.O.E. (Special Operations Equipment, Εξοπλισμός Ειδικών Επιχειρήσεων) έδωσε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα με τα καλύμματα που κατασκευάζει. Μάλιστα, τα κατασκευάζει σχεδόν σε κάθε πιθανό ύφασμα και συνδυασμό χρωμάτων. Άλλωστε, όπως όλα τα προϊόντα της S.O.E., έτσι και αυτό είναι χειροποίητο και κατά παραγγελία άρα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Βλέπετε ενδεικτικά μερικά από τα σχέδια που έχει στην ιστοσελίδα της η εταιρία σήμερα.

Πηγή: OriginalSOEGear.com
Πηγή: OriginalSOEGear.com

Ας πούμε λίγα λόγια για την εταιρία αυτή καθώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η εταιρία S.O.E. ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 να κατασκευάζει κατά παραγγελία εξοπλισμούς μάχης (κατά κανόνα γιλέκα μάχης, ζώνες και θήκες εξοπλισμού) για μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και ιδιώτες που εργάζονταν σε εμπόλεμες ζώνες. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει μοναδικές εξελίξεις και βελτιώσεις, όπως αυτό το προϊόν που παρουσιάζουμε εδώ, αλλά έχει διατηρήσει κάποιες σπουδαίες αρχές που τη κάνουν να έχει τον απόλυτο σεβασμό όλων στο χώρο. Πρώτον, όλα τα προϊόντα της είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και δεύτερον, δεν υπάρχει «εγγύηση». Όπως πάντοτε δηλώνει ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, κύριος Τζον Ουίλις, «αν κάποιος έχει πρόβλημα με κάτι μπορεί να μας το στείλει και θα του στείλουμε καινούργιο αλλά μέχρι τώρα ποτέ δεν έχουμε ακούσει να έχει χαλάσει κάτι το όποιο κατασκευάσαμε». Αυτό τα λέει όλα για τη ποιότητα κατασκευής και τη προσοχή στη λεπτομέρεια. Μερικοί από τους πιο επίλεκτους πολεμιστές του κόσμου έχουν μεταφέρει τον εξοπλισμό τους με υλικά της S.O.E. σε όλο το κόσμο και όλοι πάντα λένε τα καλύτερα. Η μικρή εμπειρία μας είναι η ίδια. Κάτι αστείο, όλα τα υλικά της S.O.E. έχουν το έμβλημα της που χαρακτηριστικά γράφει «Made in the mother fucking USA» (Κατασκευασμένο στις γαμημένες ΗΠΑ).

Πηγή: OriginalSOEGear.com
Πηγή: OriginalSOEGear.com

Δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς τι αρνητικό μπορεί να βρει κανείς. Υπάρχει μόνο ένα. Καθώς η εταιρία παραμένει μία μικρή επιχείρηση και όλα γίνονται κατά παραγγελία, χειροποίητα και με τη προσοχή στη ποιότητα πάνω απ’όλα, ο χρόνος αναμονής για κάθε παραγγελία είναι τουλάχιστον 4-12 εβδομάδες. Στη περίπτωση μας ήταν 3 μήνες αλλά αυτό είναι κάτι το αναμενόμενο και σε προσωπική επικοινωνία του γράφων με τον κύριο Τ. Ουίλις ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει αυστηρή σειρά προτεραιότητας εκτός απροόπτων, δηλαδή κάποιος που φεύγει άμεσα για κάποια πολεμική επιχείρηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, που δεν είναι σπάνιες, το προσωπικό της S.O.E. δουλεύει χωρίς ωράριο μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία. Άρα, δε ξέρουμε αν είναι καν αρνητικό αλλά είναι κάτι που πρέπει να έχετε υπόψιν εάν πρόκειται να παραγγείλετε κάτι. Όλα τα άλλα θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες σας και να είστε σίγουροι ότι το προσωπικό της S.O.E. θα κάνει τα πάντα για να σας κρατήσει ευχαριστημένους.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Με βάση αυτά θα πίστευε κανείς ότι το κάλυμμα θα κόστιζε μία περιουσία αλλά κοστίζει μόλις $25. Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την εσωτερική του πλευρά. Πρακτικά το περνάμε κάτω από τη στέκα των ακουστικών και το διπλώνουμε ασφαλίζοντας το με το Velcro που έχει. Η εταιρία λέει ότι ταιριάζει σε όλα τα γνωστά προστατευτικά ακουστικά, δηλαδή στα Peltor, MSA, Sordinds, και Howard Leight. Παρακάτω βλέπετε πως πράγματι ταιριάζει τέλεια στα Howard Leight Impact Sport.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο επάνω μέρος τους έχουν επίσης μία λωρίδα από θηλυκό Velcro που είναι είναι χρήσιμο για να κολλήσετε κάποιο αναγνωριστικό επίραμμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποια άσχημη έκπληξη όπου θα τα μπερδέψετε με κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί παρόμοια ακουστικά. Βλέπετε το σημείο αυτό καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Βέβαια όλα αυτά έχουν μικρότερη σημασία από το κύριο ζήτημα, την αίσθηση που αφήνουν. Όπως φαίνεται καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία, το κάλυμμα έχει στο εσωτερικό του ένα απαλό ύφασμα σχεδιασμένο για να αφήνει το δέρμα να αναπνέει και αυτό σε συνδυασμό με το ύφασμα του καλύμματος δημιουργούν μία πολύ ευχάριστη επιφάνεια που σίγουρα διορθώνει το πρόβλημα των εργοστασιακών ακουστικών.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως είχαμε περιγράψει και στο άρθρο μας «Πατέντα Μάχης: Καπέλο και Όπλα», η επένδυση αυτή χρησιμεύει επίσης στο πιο σταθερό κράτημα των ακουστικών εάν χρησιμοποιείτε καπέλα με Velcro στη κορυφή τους αλλά σαφώς δεν είναι σχεδιασμένη για κάτι τέτοιο.

Πηγή: OriginalSOEGear.com
Πηγή: OriginalSOEGear.com

Σήμερα αρκετές εταιρίες κατασκευάζουν τέτοιες επενδύσεις προστατευτικών ακουστικών. Δεν έχουμε προσωπική εμπειρία με κάποια άλλη για να κάνουμε σύγκριση. Από την άλλη πλευρά, με μεγάλη σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι η επένδυση της S.O.E. θα είναι σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες σήμερα που να πλησιάζουν τα επίπεδα ποιότητας κατασκευής της. Με απλά λόγια, αν σας ενδιαφέρει η ποιότητα τότε αυτή η επιλογή αποκλείεται να σας απογοητεύσει. Δεν έχουν πολλά εντυπωσιακά πράγματα αλλά έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Πηγή: OriginalSOEGear.com
Πηγή: OriginalSOEGear.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s