Ταινία: Contract to Kill (2016)

Προτού ξεκινήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ταινία είναι λίαν επιεικώς μέτρια αλλά είναι άξια αναφοράς για ένα και μόνο λόγο. Πραγματεύεται ένα θέμα που δε προβάλλεται συχνά στη τηλεόραση, τη ναρκο-τρομοκρατία. Πολλοί δε το αντιλαμβάνονται αλλά αναλογιστείτε αυτό. Το 92% των οπιούχων ναρκωτικών παγκοσμίως προέρχονταν από το Αφγανιστάν από επίσημη αναφορά της DEA (Drug Enforcement Administration, Διοίκηση Δίωξης Ναρκωτικών) το 2007. Άρα όλοι αυτοί οι έμποροι και χρήστες οπιούχων ναρκωτικών (όπως για παράδειγμα η ηρωίνη), ακούσια ή εκούσια χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ας δούμε πως αυτή η ταινία ακουμπάει αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Πηγή: IMDB.com
Πηγή: IMDB.com

Η ταινία περιφέρεται γύρω από τον Τζων Χάρμον, έναν εν αποστρατεία πράκτορα της DEA (Drug Enforcement Administration, Διοίκηση Δίωξης Ναρκωτικών) που τον υποδύεται ο ηθοποιός κύριος Στίβεν Σιγκάλ. Λόγω της εμπειρίας του στο χώρο της ναρκο-τρομοκρατίας καλείται πίσω για μία ειδική επιχείρηση με εμπόρους ναρκωτικών από τη Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Στη πραγματικότητα, η DEA εδώ και δεκαετίες διενεργεί τέτοιες επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο καθώς η καταπολέμηση της ναρκο-τρομοκρατίας είναι από τους βασικούς της στόχους. Μπορείτε να μελετήσετε πραγματικές τέτοιες περιπτώσεις στο βιβλίο ενός θρύλου της DEA για το οποίο έχουμε δημοσιεύσει ένα σχετικό άρθρο που μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πηγή: ActionAgoGo.com
Πηγή: ActionAgoGo.com

Πέρα από αυτό το σπουδαίο ζήτημα που προωθείται από αυτή τη ταινία δεν υπάρχουν πολλά θετικά να περιγράψει κανείς. Θα ακούσετε να αποκαλούν τυφέκια FAMAS ως AR-15, θα δείτε υπερβολικές λαβές πολεμικών τεχνών, παράλογες δολοφονίες, κακούς χειρισμούς οπλισμού, κτλ. Άρα ως ταινία θα τη χαρακτηρίζαμε μία αρκετά μέτρια ταινία δράσης. Δε θα είχε νόημα να μπούμε σε βάθος σε οτιδήποτε τεχνικό αφορά τη ταινία καθώς η τεχνική αρτιότητα της είναι τουλάχιστον μέτρια, αν όχι κάτω το μετρίου. Παρ’όλα αυτά, είναι μία πολύ ευχάριστη σύντομη ταινία δράσης με καλογυρισμένες σκηνές στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό που δε θα σας αφήσει παραπονεμένους.

Πηγή: IMDB.com
Πηγή: IMDB.com

Η ταινία είναι σύντομη με διάρκεια μόλις 90 λεπτών αλλά με πολλές Χολιγουντιανές υπερβολές αν και διατηρεί ένα πολύ ρεαλιστικό υπόβαθρο. Ένα τεράστιο μέρος της παγκόσμιας τρομοκρατίας σήμερα χρηματοδοτείται από το εμπόριο ναρκωτικών και αυτό προβάλλεται μέσω της ταινίας. Πέρα από αυτό η ταινία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία συνηθισμένη ταινία δράσης. Μακάρι στο μέλλον να δούμε πιο ποιοτικές ταινίες που να δείχνουν με καλύτερο τρόπο το σοβαρό αυτό ζήτημα που ελάχιστοι αναφέρουν. Όπως κάνουμε πάντα σε αυτά τα άρθρα μας, ακολουθεί το επίσημο τρέιλερ της ταινίας.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s