Καναδική Στρατιωτική Θήκη Χειρός

Πριν περίπου ένα χρόνο είχαμε βρει την εν λόγω θήκη σε ένα κατάστημα με στρατιωτικά αποθέματα. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, η θήκη προέρχεται από τη συλλογή εξοπλισμού χειμερινού αγώνα που δίδεται στα στελέχη του Στρατού Ξηράς του Καναδά. Αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο θα δούμε σε μεγαλύτερο βάθος σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η θήκη δεν έχει κανένα διακριτικό ή ετικέτα οπότε δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά από ποια εταιρία κατασκευάζεται ή πόσο κοστίζει. Επίσης, με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δε μπορέσαμε να τη βρούμε διαθέσιμη σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα σε αυτή τη λευκή απόχρωση. Ωστόσο, τη βρήκαμε σε αρκετά διαδικτυακά καταστήματα σε μαύρο, καφέ, καθώς και σε παραλλαγή δάσους CADPAT (Canadian Disruptive Pattern, Διασπαστικό Καναδικό Μοτίβο) για τιμές της τάξης των $30-$40. Βλέπετε τη θήκη αυτή στη παραλλαγή CADPAT στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Amazon.com
Πηγή: Amazon.com

Καθώς η εμπειρία μας είναι με τη χειμερινή της έκδοση, θα επικεντρωθούμε σε αυτή. Είναι μία θήκη στρατιωτικών προδιαγραφών όπου εξωτερικά έχει πολύ σκληρό και αδιάβροχο νάιλον ενώ ασφαλίζει με ένα απλό Velcro τελειώνοντας με μία τριγωνική άκρη που επιτρέπει εύκολο πιάσιμο ακόμα και με χοντρά γάντια. Όταν είναι κλειστή, οι διαστάσεις της είναι 18 εκατοστά μήκος και 12 εκατοστά πλάτος. Όταν όμως ανοίξει, έχει 18 εκατοστά μήκος αλλά 32 εκατοστά πλάτος. Βλέπετε το εσωτερικό της καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο εσωτερικό της έχει μία μεγάλη αδιαβροχοποιημένη θήκη με διαφάνεια στο κέντρο που ασφαλίζει με φερμουάρ. Αυτή η θήκη έχει διαστάσεις 20 εκατοστά ύψος και 16 εκατοστά πλάτος. Στην άκρη έχει μία μικρή ελαστική θηλιά για στυλό, και στο κέντρο έχει τέσσερις αφαιρούμενες πλαστικές θήκες για έγγραφα διαστάσεων 12×8 εκατοστών. Βλέπετε καλύτερα τις πλαστικές αφαιρούμενες θήκες που ασφαλίζουν επίσης με ταινία Velcro καλύτερα στις επόμενες φωτογραφίες.

Πηγή: Amazon.com
Πηγή: Amazon.com

Η πίσω πλευρά της θήκης έχει εξίσου ενδιαφέρον, έχει δύο ελαστικούς ρυθμιζόμενους ιμάντες πλάτους 3.8 εκατοστών. Αλλά αυτό που δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ότι η κάτω πλευρά έχει μία ελαστική, αντιολισθητική επιφάνεια μαύρου χρώματος η οποία κάνει τη θήκη να «κολλάει» επάνω στο ύφασμα του χιτωνίου ή του παλτού. Με αυτό το τρόπο εξασφαλίζεται ότι η θήκη δε θα μετακινείται ακούσια στο χέρι. Μπορείτε να δείτε τη πίσω πλευρά της θήκης καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτή η πολύ απλή θήκη προσφέρει στο στρατιώτη μία σημαντική διευκόλυνση σε χιονοσκεπείς περιοχές. Προσφέρει άμεση πρόσβαση σε σημειώσεις και χάρτες που μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή. Είναι λεπτή, λιγότερο από ένα εκατοστό, άρα δεν επηρεάζει τον όγκο του μαχητή και προσφέρει προστασία σε σημαντικά έγγραφα στα οποία ίσως να βασίζεται η αποστολή. Από τη πλευρά του πολίτη, είναι μία χρήσιμη θήκη εάν κάνετε συχνά μεγάλες πορείες που απαιτούν χάρτες και σημειώσεις καθώς δε θα χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο για μία γρήγορη ματιά στις σημειώσεις ή το χάρτη σας. Με δεδομένο ότι ο Στρατός Ξηράς του Καναδά έχει μεγάλη εμπειρία στο αρκτικό περιβάλλον και προσφέρει αυτή τη θήκη ως μέρος του βασικού εξοπλισμού των στελεχών του, μπορούμε με σιγουριά να υποθέσουμε ότι προσφέρει κάποια τακτικά πλεονεκτήματα.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s