Αναφορά Νιγηρία #6

Οι επιθέσεις των τρομοκρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων στο Δέλτα του Νίγηρα μερικές φορές φτάνουν και στη δολοφονία. Σε αυτές τις αναφορές μας έχετε δει αρκετά περιστατικά από τέτοιες οργανώσεις να κάνουν δολιοφθορές για παύση της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της περιοχής για μετάβαση των εσόδων από τη κυβέρνηση της Νιγηρίας στις τοπικές κυβερνήσεις που θέλουν να αποσπαστούν από τη Νιγηρία. Εδώ θα δούμε μία επίθεση που είχε όμως αιματηρό τέλος.

Πηγή: NigerianTimes.ng
Πηγή: NigerianTimes.ng

Όπως κάθε ημέρα, έτσι και τη Τετάρτη 29 Ιουνίου του 2016 ένα μικρό ποταμόπλοιο της εταιρίας Eni μετέφερε υπαλλήλους από και προς τη πετρελαιοπηγή της εταιρίας που βρίσκεται στη περιοχή Νέμπε. Βλέπετε το που ακριβώς βρίσκεται η περιοχή Νέμπε στη Νιγηρία καλύτερα από την επόμενη δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com
Πηγή: Google.com

Ενώ το πλοίο βρίσκονταν εν πλω προς τη πλατφόρμα, ένοπλοι από άγνωστο πλοίο επιτέθηκαν με ένα καταιγισμό πυρών από ελαφρά όπλα. Τελικά τρεις από τους πέντε επιβάτες κατάφεραν να διαφύγουν. Δυστυχώς, δύο από αυτούς έπεσαν νεκροί από τα πυρά των επιτιθέμενων και οι σωροί τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν δύο ημέρες αργότερα από το NSCDC (Nigeria Security and Civil Defence Corps, Σώμα Νιγηριανής Ασφάλειας και Πολιτικής Άμυνας). Τα σώματα των άτυχων εργαζόμενων βρέθηκαν στη περιοχή Μπαϊέλσα στο ποταμό Ογκουάμα. Βλέπετε το ακριβές σημείο παρακάτω, επίσης μπορείτε να το δείτε και από την υπηρεσία Google Maps μέσω αυτού του συνδέσμου.

Πηγή: Google.com
Πηγή: Google.com

Η ιταλική εταιρία Eni ζήτησε από τη κυβέρνηση της Νιγηρίας να κάνει εκτενή έρευνα για να εντοπιστούν οι δολοφόνοι. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία. Η κυβέρνηση της Νιγηρίας δηλώνει με σιγουριά ότι ήταν επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης NDA (Niger Delta Avengers, Εκδικητές του Δέλτα του Νίγηρα) αλλά η οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Καμία σύλληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και έτσι δε γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πραγματικά πίσω από αυτή την επίθεση.

Πηγή: PZIMedia.com
Πηγή: PZIMedia.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s