Αναφορά Νιγηρία #5

Αυτή η αναφορά θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί τόσο στις αναφορές μας από τη Νιγηρία όσο και σε αυτές από το Καμερούν. Καθαρά για τους τεχνικούς λόγους που θα διαβάσετε και μόνοι σας, τη προσθέσαμε στις αναφορές από τη Νιγηρία. Είναι μία πολύ πρόσφατη θανατηφόρα ένοπλη επίθεση που έχει ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: Fojusi.com
Πηγή: Fojusi.com

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου του 2017, μία ομάδα του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) έκανε μία περιπολία ρουτίνας στα σύνορα Νιγηρίας και Καμερούν. Για την ακρίβεια, η ομάδα κινούνταν από τα σύνορα της Νιγηρίας προς τη πόλη Κόντσα που ανήκει στη Καμερούν. Βλέπετε το που ακριβώς βρίσκεται η πόλη Κόντσα του Καμερούν καλύτερα από τη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com
Πηγή: Google.com

Η αποστολή τους ήταν η επίβλεψη των συνόρων σύμφωνα με το Γραφείο Δυτικής Αφρικής του ΟΗΕ και δεν υπήρχε κάποια πληροφορία άμεσης απειλής. Ωστόσο, στις 14:00 περίπου τοπική ώρα, μία ομάδα ένοπλων επιτέθηκε στο περίπολο σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας περισσότερους. Οι πέντε νεκροί ήταν ένας συμβασιούχος ιδιωτικής εταιρίας υπηρεσιών ασφαλείας εργαζόμενος για τον ΟΗΕ, τρεις Νιγηριανοί στρατιώτες και ένας στρατιώτης από το Καμερούν.

Πηγή: DailyGird.com
Πηγή: DailyGird.com

Μέχρι σήμερα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τη κατεύθυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι, που μέχρι τα μέσα του 2016 ήταν γνωστή σε όλο το κόσμο με το όνομα Μπόκο Χαράμ. Οι επιθέσεις σε αποστολές του ΟΗΕ μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις έτσι αυτή η επίθεση μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις εάν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι έγινε από τη τρομοκρατική οργάνωση Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε άντρες της τρομοκρατικής οργάνωσης Βιλαγιάτ αλ-Σουδάν αλ-Γκάρμπι από ένα από τα βίντεο προπαγάνδας τους.

Πηγή: ThePointNG.com
Πηγή: ThePointNG.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s