Αναφορά Ιράκ #27

Εδώ θα δούμε μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που στα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης πέρασε ως μία «συνηθισμένη» επίθεση αλλά όπως θα δείτε είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Είναι μία επίθεση στο δυτικό μέρος της Βαγδάτης από το Σεπτέμβριο του 2016 και θα καταλάβετε αμέσως γιατί έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: USNews.com
Πηγή: USNews.com

Η επίθεση έγινε στη περιοχή Ισκάν που βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Βαγδάτης. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο από την ακόλουθη δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com
Πηγή: Google.com

Το περιστατικό είναι φαινομενικά απλό, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πηγαίνει στον εμπορικό δρόμο της πόλης τη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου του 2016 και πυροδοτεί το εκρηκτικό του γιλέκο. Η επίθεση οδηγεί στο θάνατο επτά ανθρώπους και τραυματίζει 28 ακόμα. Αυτό ήταν η είδηση στα περισσότερα ειδησιογραφικά πρακτορεία χωρίς να εμβαθύνουν περισσότερο.

Πηγή: VOANews.com
Πηγή: VOANews.com

Το ενδιαφέρον μέρος όμως είναι αλλού, η περιοχή Ισκάν είναι ένα από τα κέντρα του Οργανισμού Μπαντρ, μίας από τις ισχυρότερες Σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Η Οργάνωση Μπαντρ και έχει υλικοτεχνική υποστήριξη από τη κυβέρνηση του Ιράν. Μία από τις αποστολές της παραστρατιωτικής οργάνωσης είναι να ανακαταλάβει περιοχές που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να σταθεροποιήσει τη κυβέρνηση του Ιράκ. Βλέπετε το έμβλημα της Οργάνωσης Μπαντρ που κινείται ανάμεσα στο πολιτικό και παραστρατιωτικό χώρο εδώ.

Πηγή: Wikipedia.org
Πηγή: Wikipedia.org

Φαίνεται πως εκείνη την ημέρα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος γνώριζαν ότι στη περιοχή βρίσκονταν κάποια σημαντικά μέλη της Οργάνωσης Μπαντρ και στόχευαν στην εξουδετέρωση τους. Μάλιστα, το ίδιο το ειδησιογραφικό πρακτορείο Αμάκ που δημόσια υποστηρίζει τις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι την ευθύνη για την επίθεση την αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος ως μέρος μίας επιχείρησης εξόντωσης μελών της Οργάνωσης Μπαντρ.

Πηγή: BusinessInsider.com
Πηγή: BusinessInsider.com

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει όλο και περισσότερους εχθρούς και οι Σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις με υποστήριξη της κυβέρνησης του Ιράν, όπως η Οργάνωση Μπαντρ, είναι ένας σημαντικός εχθρός. Όπως βλέπετε και μόνοι σας, μία «συνηθισμένη» τρομοκρατική επίθεση ίσως τελικά να ήταν μία πολύ στοχευμένη εκτέλεση. Δε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των νεκρών και τραυματιών άρα δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το κατά πόσο πέτυχε αυτή η επιχείρηση εκτέλεσης μελών της Οργάνωσης Μπαντρ ή όχι. Ωστόσο, μόνο μία απλή βομβιστική επίθεση δεν ήταν βάση αυτών των στοιχείων.

Πηγή: ShiiteNews.org
Πηγή: ShiiteNews.org

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s