Βίντεο: Μελλοντικό Σενάριο Αερομαχίας

Πριν από λίγο καιρό ένας φίλος της σελίδας μας απέστειλε αυτό το βίντεο το οποίο είναι από το CSBA (Center for Strategic and Budgetary Assessments, Κέντρο Στρατηγικών και Προϋπολογιστικών Μελετών) αλλά ο ίδιος πρόσθεσε ελληνικούς υπότιτλους. Είναι ένα βίντεο με μεγάλο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα πολύ θετικό που βλέπουμε πρωτοβουλίες μετάφρασης τέτοιων σημαντικών διδακτικών βίντεο.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCPDMBF6voicUzkzTo_XLXJg
Πηγή: YouTube.com/channel/UCPDMBF6voicUzkzTo_XLXJg

Το CSBA (Center for Strategic and Budgetary Assessments, Κέντρο Στρατηγικών και Προϋπολογιστικών Μελετών) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον. Η αποστολή του είναι σε συνεργασία με ειδικούς να προσφέρει αναλύσεις και μελέτες για θέματα στρατηγικών και προϋπολογισμών. Μία τέτοια στρατηγική μελέτη δημοσίευσαν και με ένα βίντεο που ονομάζονταν «A Vision of Future Aerial Combat» (Ένα όραμα της μελλοντικής αερομαχίας) που θα δούμε εδώ. Παρότι στο βίντεο δεν αναφέρονται συγκεκριμένα αεροσκάφη (επανδρωμένα και μη) βάση των τεχνικών χαρακτηριστικών στα οποία βασίστηκε η μελέτη μπορούμε με αυτοπεποίθηση να υποθέσουμε ότι αναφέρεται σε ένα σενάριο όπου οκτώ κινέζικα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Chengdu J-20 έρχονται αντιμέτωπα με μία αμερικανική δύναμη. Βλέπετε ένα αεροσκάφος Chengdu J-20 από τη Κίνα καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: FighterSweep.com
Πηγή: FighterSweep.com

Πρακτικά, οι αμερικανικές δυνάμεις σε αυτή τη μελέτη χρησιμοποιούν μία συστοιχία από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Lockheed Martin RQ-170 Sentinel τα οποία έχουν μικρό ίχνος στα ραντάρ και μπορούν γρήγορα να ειδοποιήσουν τα επανδρωμένα πέμπτης μαχητικά που βρίσκονται πίσω τους ότι υπάρχουν εχθρικά αεροσκάφη μπροστά. Με αυτή τη στρατηγική τα επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη θα μπορέσουν να επιτεθούν στις εχθρικές δυνάμεις προτού καν γίνουν αντιληπτά. Βλέπετε μία φωτογραφία από ένα μη επανδρωμένο Lockheed Martin RQ-170 Sentinel παρακάτω.

Πηγή: Avia.pro
Πηγή: Avia.pro

Αυτή η στρατηγική απαιτεί ευέλικτα αεροσκάφη, επανδρωμένα και μη, πέμπτης γενιάς με προηγμένες δυνατότητες επικοινωνίας. Επίσης, λόγω της ευαισθησίας στο χρόνο, τα αεροσκάφη πρέπει να έχουν δυνατότητες supercruise (δηλαδή σταθερή πορεία με υπερηχητικές ταχύτητες ενώ μεταφέρουν οπλισμό ή/και φορτίο). Φυσικά όλα αυτά σίγουρα θα είναι εφικτά στο μέλλον άρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αυτή την ανάλυση. Βλέπετε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους παρακάτω.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s