Ιστορίες: Πρέπει όλοι να οπλοφορούν; (Κ. Έρικσον)

Είναι ένα ερώτημα που όπου και αν βρεθείς στο κόσμο ακούς από ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο των όπλων. Το Φεβρουάριο του 2016 ένας πολύ έμπειρος εκπαιδευτής και πολεμιστής έδωσε μία σύντομη απάντηση που καλύπτει πλήρως αυτή την ερώτηση. Κατά τη γνώμη μας, εάν είχατε ποτέ αυτή την απορία, αξίζει να διαβάσετε αυτή την απάντηση.

Πηγή: Eater.com
Πηγή: Eater.com

Ο κύριος Καρλ Έρκισον είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Tactical Rifleman. Πριν από αυτό πέρασε 25 χρόνια στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκ των οποίων τα 15 στις Ειδικές Δυνάμεις. Έχει βρεθεί σε όλες τις γνωστές εμπόλεμες ζώνες από την εποχή της Καταιγίδας της Ερήμου και έχει παρασημοφορηθεί για πολλές ηρωικές του πράξεις. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αρχιλοχία και σήμερα εργάζεται ως διευθυντής ειδικών επιχειρήσεων στην εταιρία Tier-1 Group LLC στην οποία οργανώνει εκπαιδεύσεις και επιχειρήσεις κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ για τις σύγχρονες απειλές σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας. Βλέπετε μία φωτογραφία του εδώ.

Πηγή: Entrepreneur.com
Πηγή: Entrepreneur.com

Αυτός ο αναμφισβήτητα έμπειρος επαγγελματίας είναι σε θέση να απαντήσει αυτό το συνηθισμένο ερώτημα, ιδιαίτερα σε χώρες με ευκολία στη πρόσβαση σε όπλα για αυτοάμυνα όπως είναι για παράδειγμα οι ΗΠΑ, η Τσεχία, το Ισραήλ και άλλες χώρες. Φυσικά η απάντηση του ισχύει και για όλους όσους ήδη οπλοφορούν για οποιοδήποτε λόγο και οπουδήποτε στο κόσμο άρα τη θεωρούμε πολύ σημαντική να τη μοιραστούμε μαζί σας. Παρακάτω είναι το βίντεο της απάντησης του και ακριβώς από κάτω ακολουθεί η μετάφραση του στα ελληνικά για να είναι καλύτερα κατανοητό σε όλους τους αναγνώστες μας.


Με ρωτάτε όλη την ώρα «Εί Καρλ, διδάσκεις εκπαιδεύσεις για τρόπο σκέψης μαχητή, επίγνωση κατάστασης, οπλοφορείς… Σίγουρα θα υποστηρίζεις ότι όλοι πρέπει να οπλοφορούν». Και ειλικρινά τους απαντάω «όχι». Ειλικρινά δε πιστεύω ότι όλοι θα έπρεπε να οπλοφορούν.

Θα ήταν καλύτερα όλοι να πρόσεχαν τι συμβαίνει γύρω τους. Εάν έχεις επίγνωση κατάστασης και προσέχεις ότι συμβαίνει γύρω σου μπορείς να αποφύγεις πολλές από αυτές τις άσχημες καταστάσεις. Λες «νομίζω ότι εδώ είναι επικίνδυνη περιοχή, ας πάρω τη γυναίκα και τα παιδιά μου από εδώ» και μόλις ξέφυγες από μία πιθανή επικίνδυνη κατάσταση.

Βλέπω τόσο κόσμο συνέχεια στο εμπορικό κέντρο, έχουν τα κεφάλια κάτω, χωμένα στα κινητά τους τηλέφωνα να στέλνουν μηνύματα ή ότι άλλο κάνουν, αγνοώντας παντελώς οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Είναι στη λευκή ζώνη. Δε θα είχε νόημα ακόμα και αν είχαν τρία πιστόλια επάνω τους. Τη στιγμή της αλήθειας. Όταν αυτός ο κίνδυνος θα εμφανιστεί. Δε θα είναι προετοιμασμένοι να αντιδράσουν, δε θα είναι.

Μετά από την επίγνωση κατάστασης, εάν πάρεις αυτή τη συνειδητή απόφαση να οπλοφορείς, πρέπει να πάρεις και την απόφαση να εξασκείσαι με αυτό το όπλο.

Μισώ να βλέπω κάποιον να έχει ξοδέψει $1000 για ένα σέξι πιστόλι, κι άλλα λεφτά σε μια σέξι θήκη και όλα αυτά τα τρελά εξαρτήματα, και δε μπορεί να πετύχει τίποτα στο σκοπευτήριο. Νομίζουν ότι όταν θα τους συμβεί, εκείνη τη στιγμή της αλήθειας, θα τραβήξουν και ως δια μαγείας θα τα καταφέρουν. Στη πραγματικότητα, όταν συμβεί αυτό εάν δεν έχουν εξασκηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις δε θα πετύχουν τίποτα.

Αυτό είναι χειρότερο από το να μην είχαν καν όπλο γιατί τώρα όχι απλά δε πετυχαίνουν τον κακοποιό, αλλά στέλνουν θανατηφόρες βολίδες…. Ο Θεός ξέρει προς τα που… Και μπορεί να χτυπήσουν άλλους άμαχους που θα μπορούσαν να είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου.

Οπότε, εάν πάρεις αυτή τη συνειδητή απόφαση να οπλοφορείς πρέπει να πάρεις και τη συνειδητή απόφαση να εξασκείσαι με αυτό το όπλο. Τότε, εύχομαι να μη συμβεί τίποτα, αλλά τη στιγμή της αλήθειας θα είσαι έτοιμος να τελειώσεις τη δουλειά.

Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να εξασκείσαι, μην οπλοφορείς.


One thought on “Ιστορίες: Πρέπει όλοι να οπλοφορούν; (Κ. Έρικσον)

  1. ….εάν πάρεις αυτή τη συνειδητή απόφαση να οπλοφορείς, πρέπει να πάρεις και την απόφαση να εξασκείσαι με αυτό το όπλο….

    Αυτό τα λέει όλα: Δεν είναι διακοσμητικό, είναι ένα εργαλείο κι αυτό.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s