Αναφορά Ιράκ #26

Το Μάρτιο του 2016 έγινε μία επίθεση αυτοκτονίας σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο Ιράκ. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε σε μεγαλύτερο βάθος αυτό το περιστατικό που δεν έλαβε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: DeccanChronicle.com
Πηγή: DeccanChronicle.com

Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαρτίου του 2016 στη πόλη Ισκανταρίγια (ή αρχαία Αλεξάνδρεια αλλιώς) γίνονταν ένας ερασιτεχνικός αγώνας ποδοσφαίρου. Η πόλη αυτή βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης και υπάγεται στην επαρχία Μπάμπελ. Ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης Ισκανταρίγια είναι ότι, σε αντίθεση με πολλές άλλες πόλεις του Ιράκ, έχει σχεδόν ίσο πληθυσμό τόσο Σουνιτών όσο και Σιιτών Μουσουλμάνων πολιτών. Βλέπετε που ακριβώς βρίσκεται καλύτερα από τη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps.

Πηγή: Google.com
Πηγή: Google.com

Στις 19:15 τοπική ώρα, ένας βομβιστικής αυτοκτονίας φορώντας ζώνη γεμάτη με εκρηκτικά, μπήκε ανάμεσα στο πλήθος και πυροδότησε την εκρηκτική του ζώνη όταν ο αγώνας βρίσκονταν στο στάδιο της λήξης του. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν 26 νεκροί και 71 τραυματίες. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αλλά δεν υπήρξε κάποια δευτερεύουσα επίθεση, ήταν μία μεμονωμένη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

Λίγο αργότερα, το ειδησιογραφικό πρακτορείο Αμάκ που συνεργάζεται με τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκανε ανακοίνωση ότι την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος. Όλοι καταδίκασαν αυτή τη τρομοκρατική ενέργεια η οποία είναι μία ακόμα προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να επιβληθεί στους πολίτες του Ιράκ δια της βίας και του φόβου.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s