Πατέντα Μάχης: Ματσέτα στη Ζούγκλα

Όταν ο κύριος Άλμπερτ Λόπεζ ερωτήθηκε κατά τη παρουσίαση του «Fire and Water in The Jungle (Φωτιά και Νερό στη Ζούγκλα)» τι θεωρεί ως το πιο απαραίτητο εργαλείο για επιβίωση στη ζούγκλα, χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσε η ματσέτα. Στη συνέχεια, λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης ερωτήθηκε ποιο είναι το πιο σημαντικό εμπειρικό κόλπο που έχει μάθει είπε αυτό που θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: BlackScoutSurvival.com
Πηγή: BlackScoutSurvival.com

Εδώ και 23 χρόνια ο κύριος Άλμπερτ Λόπεζ εργάζεται ως εκπαιδευτής επιβίωσης στη ζούγκλα. Συγκεκριμένα στις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα και της Νικαράγουα. Εκεί έχει εκπαιδεύει από απλούς πολίτες μέχρι και στελέχη επίλεκτων ειδικών δυνάμεων από όλο το κόσμο. Είναι γνωστός από τις δημοσιεύσεις του στο χώρο και τις γνώσεις που έχει προσφέρει έπειτα από μεγάλα διαστήματα που έζησε με διάφορες φυλές στις ζούγκλες της Λατινικής Αμερικής. Βλέπετε μία φωτογραφία του κυρίου Άλμπερτ Λόπεζ παρακάτω.

Πηγή: SurvivalSchool.us
Πηγή: SurvivalSchool.us

Όπως ανέφερε συνεχώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ο κύριος Λόπεζ, χωρίς μία ματσέτα η επιβίωση στη ζούγκλα μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Άρα, με αυτό ως δεδομένο η πιο σημαντική πατέντα για τον ίδιο είναι να εξασφαλίσει ότι δε θα χαθεί ποτέ αυτό το απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης. Από την άλλη πλευρά, δε θέλει να το κάνει πολύ διαφορετικό για να τραβάει τη προσοχή και τον κάνει να ξεχωρίζει σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον. Έτσι κατέληξε σε δύο μετατροπές. Πρώτον, προσθήκη αρτάνης για να προσάρτηση σε μέρη όπου θα γίνεται εύκολα ορατή όταν την αφήνει για λίγα λεπτά. Δηλαδή να τη κρεμάει σε κλαδιά ή στο αντίσκηνο του όσο εργάζεται.

Πηγή: BladeForums.com
Πηγή: BladeForums.com

Δεύτερον, και το πιο σημαντικό κατά τον ίδιο είναι η τοποθέτηση φωσφορούχας κολλητικής ταινίας σε ένα σημείο όπως το κάτω μέρος της λεπίδας ή στη χειρολαβή. Με αυτό το τρόπο δε τραβάει τη προσοχή γιατί τη ταινία καλύπτει ένα μικρό μέρος της ματσέτας αλλά όταν την αφήνει κάπου μπορεί εύκολα να την εντοπίσει, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Βλέπετε τρεις παραλλαγές από αυτή τη πατέντα στην συνέχεια.

Πηγή: SurvivalCommonSense.com
Πηγή: SurvivalCommonSense.com

Ο ίδιος προτιμάει τη ταινία χαμηλά στη βάση της λεπίδας γιατί είναι πιο δύσκολο να φθαρεί ή να ξεκολλήσει σε σχέση με τη χειρολαβή που τη πιάνουμε συνεχώς ή το κορδόνι συγκράτησης που μπορεί να κοπεί. Όπως έλεγε ο κύριος Άλμπερτ Λόπεζ, σε περιβάλλοντα με πυκνή βλάστηση όπως η ζούγκλα χάνεις αντικείμενα χωρίς να το καταλάβεις. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει και βροχόπτωση η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς αν αφήσεις κάτι στο έδαφος μπορεί γρήγορα να θαφτεί στο μαλακό χώμα. Άρα, πρώτον δε αφήνει ποτέ το σπουδαιότερο εργαλείο του στο έδαφος και δεύτερον, εξασφαλίζει ότι θα μπορεί αν το εντοπίσει με μία γρήγορη ματιά γύρω του. Σήμερα αρκετές ματσέτες κατασκευάζονται με λαβές από έντονα χρώματα αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αυτή τη πατέντα.

Πηγή: Survival-Mastery.com
Πηγή: Survival-Mastery.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s