Αναφορά Σομαλία #5

Πριν από καιρό είχαμε παρουσιάσει μία βομβιστική επίθεση της τρομοκρατική οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ (Η Νεολαία). Ήταν μία επίθεση κοντά στο κέντρο του Μογκαντίσου στη Σομαλία που είχε γίνει το Μάρτιο του 2016 και μπορείτε να τη μελετήσετε εδώ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία πιο πρόσφατη επίθεση από τον Αύγουστο του 2016 και πάλι στο Μογκαντίσου της Σομαλίας από τη τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

Το 2011 η AMISOM (African Union Mission to Somalia, Αποστολή Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία) κατάφερε να διώξει τη τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ από τη πόλη αλλά περιστασιακά η Αλ-Σαμπάμπ καταφέρνει τρομοκρατικά χτυπήματα και αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα τέτοιας επίθεσης. Τη Τρίτη 30 Αυγούστου του 2016, έξω από το προεδρικό μέγαρο ένα παγιδευμένο όχημα ανατινάχθηκε. Από την έκρηξη 10 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και πέντε στρατιώτες ενώ αρκετοί από τους τραυματίες ήταν θαμώνες των δύο ξενοδοχείων που βρίσκονταν κοντά στο προεδρικό μέγαρο τα οποία έπαθαν μεγάλες ζημιές από την έκρηξη. Βλέπετε μία φωτογραφία μετά την επίθεση στη συνέχεια.

Πηγή: IrishTimes.com
Πηγή: IrishTimes.com

Σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση, ο ραδιοφωνικός σταθμός Ανταλούζ που ανήκει στη τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ, ο Σεΐχης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, ήταν αντίποινα για τις βάσεις του AMISOM που εμποδίζουν τη διάδοση του Ισλάμ στη Σομαλία. Βλέπετε μία φωτογραφία του Σεΐχη Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ εδώ.

Πηγή: Channel4.com
Πηγή: Channel4.com

Για ακόμα μία φορά η Αλ-Σαμπάμπ καταφέρνει ένα ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο του Μογκαντίσου. Η είδηση δεν έλαβε μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ακόμα στην Αφρικανική ήπειρο. Ένας πολύ ευάλωτος χώρος που μπορεί να έχει τεράστιο διεθνή αντίκτυπο αν πάρει την εξέλιξη του Ιράκ. Βλέπετε παρακάτω το σημείο όπου βρίσκονταν το παγιδευμένο όχημα της επίθεσης.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s