Μονή Θήκη SAG KDS+1

Πριν από μερικούς μήνες ένας φίλος μας έστειλε μία τέτοια θήκη πολλαπλών χρήσεων και έτσι σήμερα θα δημοσιεύσουμε τη γνώμη μας έπειτα από χρήση της σε αρκετές διαφορετικές καταστάσεις. Είναι μία Ευρωπαϊκή θήκη με πολλά καλά χαρακτηριστικά και μάλιστα χρησιμοποιείται ήδη από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κάποιες χώρες. Ας δούμε αυτή τη θήκη.

Πηγή: AirsoftWorld.net
Πηγή: AirsoftWorld.net

Η SAG είναι μία σχετικά νέα εταιρία από τη Πολωνία που ειδικεύεται στη κατασκευή ρουχισμού και υλικών μεταφοράς εξοπλισμού για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Σήμερα, εξοπλίζει αρκετές δυνάμεις των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και Σωμάτων Ασφαλείας. Η θήκη που βλέπουμε εδώ, η KDS+1, είναι μία βελτιωμένη έκδοση της παλαιότερης KDS θήκης πολλαπλών χρήσεων. Έχει αρκετά έξυπνα χαρακτηριστικά αλλά και κάποια όχι και τόσο καλά πράγματα που θα τα δούμε αμέσως.

Πηγή: Suggest-Keywords.com
Πηγή: Suggest-Keywords.com

Οι βασικές διαφορές της από την απλούστερη KDS είναι ότι έχει πιο χοντρή επένδυση, είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος και διαθέτει και «αυτάκια» στο άνοιγμα της για καλύτερη ασφάλιση. Είναι κατασκευασμένη από το υψηλής αντοχής ύφασμα 1000D Cordura® και είναι ρυθμιζόμενη σε τεράστιο βαθμό. Το ότι είναι ρυθμιζόμενη προσωπικά θεωρούμε ότι είναι το δυνατό της σημείο και θα δούμε στη συνέχεια τους λόγους.

Πηγή: SAGear.eu
Πηγή: SAGear.eu

Όπως βλέπετε λόγω του ότι είναι ρυθμιζόμενη, η ίδια θήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα τεράστιο εύρος διαφορετικών γεμιστήρων. Μάλιστα, η SAG διαφημίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα αντικείμενα όπως ασυρμάτους. Πως το επιτυγχάνει αυτό; Έχει στις δύο πλευρές της λάστιχα με τα οποία μπορεί κάποιος να τη ρυθμίσει όπως ακριβώς χρειάζεται. Έτσι, εάν πηγαίνετε κάπου όπου δεν είστε σίγουροι για τα όπλα που θα έχετε μπορείτε να την προσαρμόζετε κατάλληλα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η θήκη προσαρμόζεται σε εξοπλισμό με το σύστημα PALS με ιμάντες. Κάτι που προσωπικά δε το θεωρούμε πολύ θετικό αλλά από την άλλη πλευρά είναι εύκολο να αντικαταστήσει κανείς τους δύο ιμάντες που έχει στη πίσω πλευρά της με κάτι άλλο. Βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία πως είναι η θήκη όταν έχουμε απασφαλίσει τον έναν από τους δύο ιμάντες.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η θήκη μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιαδήποτε παραλλαγή κατά παραγγελία και η εταιρία SAG ήδη τη κατασκευάζει σε αρκετές γνωστές παραλλαγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιπροσωπείας σήμερα το κόστος της είναι μόλις 65zł (δηλαδή περίπου €15), μία υπερβολικά πολύ χαμηλή τιμή για μία καλή θήκη. Ένα εξίσου σημαντικό θετικό αυτής της θήκης είναι ότι είναι εξαιρετικά διακριτική με το μόνο σημείο που αναγράφεται η μάρκα της να είναι στο κάτω μέρος όπως φαίνεται και στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πέρα από τη πολύ ποιοτική κατασκευή της και τη δυνατότητα ρύθμισης της, υπάρχει κάτι που μας εξέπληξε πολύ θετικά. Πριν πολλά χρόνια η Αμερικανική εταιρία κατασκευής χειροποίητου εξοπλισμού μάχης S.O.E. (Special Operations Equipment) είχε κάνει μία τεράστια πρωτοτυπία. Στις θήκες γεμιστήρων άρχισε να τοποθετεί στο εσωτερικό τους τη θηλυκή πλευρά από ταινίες Velcro. Με αυτό το τρόπο απλώς κολλώντας ένα κομματάκι Velcro στους γεμιστήρες μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν σταθερά στη θέση τους. Ήταν έκπληξη όταν είδαμε ότι αυτό το κόλπο υπάρχει και σε αυτές τις θήκες της Πολωνικής εταιρίας SAG όπως φαίνεται και παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Είναι κάτι που δείχνει τόσο εμπειρία στο χώρο όσο και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Περιμετρικά η θήκη έχει σύστημα προσάρτησης εξοπλισμού PALS αν και θεωρούμε ότι για θήκες κάτι τέτοιο έχει πολύ μικρή πρακτική αξία. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ένα επίσης θετικό είναι τα «αυτάκια» που έχει στο άνοιγμα της. Με αυτό το τρόπο μπορεί κανείς να προσαρμόσει λάστιχα συγκράτησης εξοπλισμού εάν χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο. Βλέπετε σε τι αναφερόμαστε μέσα στο κόκκινο πλαίσιο στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: AR15.com (επεξεργασμένη)
Πηγή: AR15.com (επεξεργασμένη)

Σε γενικές γραμμές είναι μία καλή και ποιοτική θήκη. Έχει το πλεονέκτημα ότι είναι απόλυτα ρυθμιζόμενη, έχει εσωτερικό Velcro και είναι γενικά μία πολύ καλή κατασκευή. Στα αρνητικά της είναι το σύστημα προσάρτησης με ιμάντες PALS και η ανούσια χρήση ραφών PALS στο εξωτερικό της μέρος. Ασφαλώς, για μία τόσο χαμηλή τιμή δεν είναι εύκολο να βρείτε κάτι εξίσου ποιοτικό άρα σίγουρα είναι μία πολύ καλή επιλογή υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερα αντίστοιχα ποιοτικά Ευρωπαϊκά προϊόντα να βγαίνουν στην αγορά στο μέλλον.

Πηγή: SAGear.eu
Πηγή: SAGear.eu

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s