Αναφορά Ιράκ #24

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Ιουλίου του 2016 η πόλη Κάλις του Ιράκ δέχθηκε μία βομβιστική επίθεση από τη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτό το περιστατικό θα δούμε εν συντομία σε αυτή την αναφορά μας.

Πηγή: TheNational.ae
Πηγή: TheNational.ae

Η πόλη Κάλις βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Βαγδάτης και είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις Σιιτών της περιοχής. Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη προσπάθεια της να επιβληθεί στο Ιράκ κάνει συνεχώς επιθέσεις σε Σιίτες και αυτό ήταν ακόμα μία τέτοια περίπτωση. Βλέπετε στο παρακάτω χάρτη το που ακριβώς βρίσκεται η πόλη Κάλις αναλογικά με τη Βαγδάτη στο Ιράκ.

Πηγή: BBC.com
Πηγή: BBC.com

Με τη μέθοδο του βομβιστή αυτοκτονίας σε όχημα, πιο γνωστό με τον όρο VBIED, στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έπεσε με το όχημα του επάνω σε μπλόκο ασφαλείας στα σύνορα της πόλης και ανατινάχθηκε. Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Σουμάρια ο εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Ντιγιάλα, κύριος Αντί αλ-Καντράν πολλά αυτοκίνητα καταστράφηκαν και συνέχισαν να καίγονται μετά την έκρηξη. Βλέπετε μία φωτογραφία μετά την επίθεση παρακάτω.

Πηγή: Reuters.com
Πηγή: Reuters.com

Στη παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να διακρίνεται και ένα μικρό λεωφορείο (βαν). Σύμφωνα με τον διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος το όχημα αυτό μετέφερε γυναίκες και παιδιά. Ο απολογισμός της επίθεσης είναι 17 νεκροί και 22 τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αρκετά αργότερα η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Μία ακόμα φωτογραφία μετά την επίθεση βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: TwiCopy.org
Πηγή: TwiCopy.org

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας με VBIED έχουν γίνει η κατ’εξοχήν τακτική της τρομοκρατική οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) τα τελευταία χρόνια. Παρότι είναι μία πολύ παλιά τακτική τρομοκρατικών οργανώσεων ποτέ δεν είχε φτάσει σε τόσο συχνή εφαρμογή σε εμπόλεμες ζώνες όσο με το ΙΚ. Επίσης, η αναφορά αυτή δείχνει τη συνεχή διαμάχη ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους του Ισλάμ και το ότι το Ιράκ παραμένει μία περιοχή υψηλού κινδύνου, ακόμα και σε φαινομενικά ασφαλείς πόλεις.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s