Αστεία Αναφορά #1

Υπάρχουν κάποια περιστατικά που είναι μέσα στη θεματολογία της σελίδας μας αλλά είναι ιδιαίτερα αστεία ώστε να τα συμπεριλάβουμε στις άλλες αναφορές μας. Έτσι, ξεκινάμε αυτή τη σειρά όπου θα έχει πιο ανάλαφρες υποθέσεις που έχουν κάποια αστεία γεγονότα. Η πρώτη μας αναφορά είναι από τις αρχές Ιουνίου του 2016 στη Γαλλία.

Πηγή: TheTelegraph.co.uk
Πηγή: TheTelegraph.co.uk

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου του 2016 σε κατάστημα McDonald’s στο κέντρο της πόλης École-Valentin στη Γαλλία. Δύο ληστές με κυνηγετικά όπλα εισέβαλαν στο εστιατόριο. Ο ένας από τους δύο πυροβόλησε μία φορά στην οροφή και έτρεξε προς τα ταμεία αλλά και οι δύο δεν παρατήρησαν κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Πηγή: Politico.eu
Πηγή: Politico.eu

Στο κατάστημα υπήρχαν περίπου 40 άτομα αλλά 11 από αυτούς ήταν άντρες της ειδικής αστυνομικής μονάδας GIGN (Groupe d’intervention de la Gendarmerie nationale, Εθνική Αστυνομική Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων). Η GIGN είναι μία επίλεκτη μονάδα της Γαλλικής αστυνομίας που εξειδικεύεται στη διάσωση ομήρων. Όταν ο ληστής που βρίσκονταν στο ταμείο το αντιλήφθηκε προσπάθησε να τρέξει προς την είσοδο με τα €2000 που είχε αποσπάσει αλλά δεν κατάφερε να κάνει και πολλά βήματα. Ο δεύτερος δεν άφησε έγκαιρα το όπλο του και έτσι ένας άντρας της GIGN τον πυροβόλησε στη κοιλιακή χώρα. Βλέπετε μία φωτογραφία από άντρες της GIGN εδώ.

Πηγή: GroupH3.com
Πηγή: GroupH3.com

Ο εισαγγελέας Edwige Roux-Morizot δήλωσε ότι σε καμία στιγμή δεν κινδύνεψαν ζωές αθώων πολιτών και το περιστατικό ήταν υπό έλεγχο. Οι δύο εγκληματίες μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο και η δίκη τους ξεκίνησε την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου του 2016 το πρωί. Οι κατηγορίες ήταν ένοπλη ληστεία και βίαιη εγκληματική ενέργεια. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη αλλά σίγουρα αυτή η υπόθεση ανήκει ξεκάθαρα στη κατηγορία μας «Αστείες Αναφορές».

Πηγή: WashingtonTimes.com
Πηγή: WashingtonTimes.com

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s