Αναφορά Ιράκ #22

Σε αυτή την αναφορά θα δούμε ένα περιστατικό από το 2008 στο Ιράκ. Παρότι σχετικά παλιά αναφορά ελπίζουμε να βοηθήσει τους αναγνώστες μας στη κατανόηση της σπουδαιότητας των υπηρεσιών πληροφοριών στις εμπόλεμες ζώνες.

Πηγή: DailyMail.co.uk
Πηγή: DailyMail.co.uk

Από τον Ιούλιο του 2007 οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν με ηλεκτρονικά και δορυφορικά μέσα τον, αυτοαποκαλούμενο, Χαφίθ Μεχντί Αλί, ένα ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σούνι. Τη Τετάρτη 18 Ιουνίου του 2008 οι υπηρεσίες πληροφοριών παρατήρησαν όμως μία δραστηριότητα που δεν τους άφησε περιθώρια και έπρεπε να ενημερώσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής για να επέμβουν. Για την ακρίβεια, είδαν τον ύποπτο να μεταφέρει οπλισμό σε μία οικία που του ανήκει στην επαρχία Σαλάχ αλ-Ντιν. Μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps ή από τη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία.

Πηγή: Google Maps
Πηγή: Google Maps

Η αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών έφτασε στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουνίου του 2008 στη τοπική στρατιωτική διοίκηση και ήταν αρκετά λακωνική. Ανέφερε ότι στην οικεία του Χαφίθ Μεχντί Άλι της τρομοκρατικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σούνι στις παραπάνω συντεταγμένες βρίσκεται ο ακόλουθος οπλισμός. Ώστε να είναι καλύτερα κατανοητό, προσθέσαμε και μία φωτογραφία σε κάθε αντικείμενο της λίστας.

 • 7 Νέου τύπου τυφέκια τύπου Καλάσνικωφ που τα ονομάζουν Οσάμα Μπιν Λάντεν
  Πηγή: VeteransToday.com
  Πηγή: VeteransToday.com
 • 3 Πολυβόλα BKC
  Πηγή: World.Guns.ru
  Πηγή: World.Guns.ru
 • 2 Ρουκέτες των 82 χιλιοστών
  Πηγή: Metatalk.metafilter.com
  Πηγή: Metatalk.metafilter.com
 • 2 Ρουκέτες των 120 χιλιοστών
  Πηγή: Eurokompozit.mk
  Πηγή: Eurokompozit.mk
 • 50 Βλήματα πυροβολικού
  Πηγή: Photo.fayobserver.com
  Πηγή: Photo.fayobserver.com
 • 1 Ρουκέτα C5K
  Πηγή: Wikipedia.org
  Πηγή: Wikipedia.org
 • 1 Κιβώτιο χειροβομβίδων RKG-3
  Πηγή: imfdb.org
  Πηγή: imfdb.org
 • 2 Τυφέκια GC
  Πηγή: AR15.com
  Πηγή: AR15.com

Ο οπλισμός δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες πληροφοριών αποφάσισαν να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες. Γνώριζαν επίσης ότι η Ανσάρ αλ-Σούνι είχε ετοιμάσει σχέδια για επίθεση στις συμμαχικές δυνάμεις της περιοχής. Η οργάνωση αυτή από το 2003 μέχρι και πρόσφατα είχε μία αρκετά ισχυρή δύναμη που ανά περιόδους ξεπερνούσε τους 1000 άντρες. Μάλιστα οι περισσότερες συμμαχικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί τόσο στο ανθρωπιστικό έργο που αρκετές φορές οι τρομοκρατικές αυτές οργανώσεις λειτουργούσαν κυριολεκτικά στις ίδιες περιοχές ανενόχλητες.

Πηγή: EAWorldView.com
Πηγή: EAWorldView.com

Τελικά, η επιχείρηση ανατέθηκε στη διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ όπου μία διακλαδική δύναμη επενέβη, κατέσχεσε και κατέστρεψε όλο τον οπλισμό που ανέφεραν οι υπηρεσίες πληροφοριών χωρίς απώλειες. Αυτή η αναφορά δείχνει τη σπουδαιότητα των υπηρεσιών πληροφοριών στις σύγχρονες εμπόλεμες ζώνες και πως μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ζωές. Βέβαια, δε θα πρέπει να αγνοούμε και το γεγονός ότι δεν ήταν αποτέλεσμα δουλειάς λίγων ημερών. Για σχεδόν ένα χρόνο ο ύποπτος βρίσκονταν υπό συνεχή παρακολούθηση.

Πηγή: PopularMilitary.com
Πηγή: PopularMilitary.com


 
Αρ. Αναφοράς: 20080618120038SMC2343956669

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s