Αυτοσχέδια Όπλα: Σουβλί από χαρτί

Όπως και στο προηγούμενο μας άρθρο σε αυτή τη κατηγορία, θα δούμε ένα αυτοσχέδιο όπλο από κάποιον κρατούμενο. Η φαντασία των φυλακισμένων στη κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων είναι μοναδική και αυτό είναι ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα. Το όπλο που θα περιγράψουμε εδώ είχε κατασκευαστεί με πολύ απλά υλικά όπως θα διαβάσετε και μόνοι σας, και είναι αρκετά θανατηφόρο για κάποιον που γνωρίζει πως να το χρησιμοποιεί.

Πηγή: Samuel-Wee.blogspot.com
Πηγή: Samuel-Wee.blogspot.com

Το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου του 2009 η υπηρεσία Πληροφοριών της τροχαίας της πολιτείας του Οχάιο (Ohio State Highway Patrol Criminal Intelligence Unit) έκανε τη μηνιαία ενημέρωση τύπου της. Εκεί ανάμεσα στα άλλα παρουσίασε τις παραπάνω φωτογραφίες από ένα αυτοσχέδιο όπλο που είχε κατασκευάσει κρατούμενος της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας Μπάραγκα που βρίσκεται στο Μίσιγκαν. Βλέπετε μία φωτογραφία από τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας Μπάραγκα παρακάτω.

Πηγή: InmateAid.com
Πηγή: InmateAid.com

Εκεί, ένας κρατούμενος μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών κατασκεύασε αυτό το αυτοσχέδιο όπλο με μοναδικό υλικό το χαρτί υγείας που είχε διαθέσιμο και την οδοντόπαστα του. Κόβοντας το χαρτί σε κομμάτια, πλάθοντας το και χρησιμοποιώντας την οδοντόπαστα ως κόλλα κατασκεύασε το παρακάτω σουβλί. Σύμφωνα με την αναφορά, ήταν αρκετά σκληρό ώστε να μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Για την ακρίβεια, η αναφορά το περιέγραφε ως παρόμοιο με σκληρό πλαστικό.

Πηγή: Neatorama.com
Πηγή: Neatorama.com

Όπως συνέχιζε η αναφορά, ο στόχος του κρατούμενου ήταν να επιτεθεί σε κάποιον συγκρατούμενο του και εν συνεχεία να εξαφανίσει το όπλο διαλύοντας το στο νερό της τουαλέτας που είχε στο κελί του. Σχετικά με το μήνυμα που ήταν γραμμένο επάνω στο όπλο, δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες καθώς δε δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ή περιγραφή του τι ήταν γραμμένο επάνω στο αυτοσχέδιο όπλο.

Πηγή: CorrectionsOne.com
Πηγή: CorrectionsOne.com

Για ακόμα μία φορά η φαντασία και εφευρετικότητα των κρατουμένων στη κατασκευή όπλων μας εντυπωσιάζει. Από τη πλευρά του νομοταγή ανθρώπου, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε αυτές τις τεχνικές τόσο για αυτοπροστασία (δηλαδή να γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας επιτεθεί κάποιος και με κάτι τέτοιο) όσο και για καταστάσεις επιβίωσης. Η κατασκευή εργαλείων με ελάχιστα υλικά είναι πάντα μία χρήσιμη γνώση σε καταστάσεις επιβίωσης.

One thought on “Αυτοσχέδια Όπλα: Σουβλί από χαρτί

  1. Η κατασκευή εργαλείων με ελάχιστα υλικά είναι πάντα μία χρήσιμη γνώση σε καταστάσεις επιβίωσης…
    Οι κρατούμενοι στο φρούριο Ιντζεδίν στα 50΄ς φτιάχνανε μαχαίρι με το κουτάλι τους, το μοναδικό σκεύος φαγητού που δικαιούνταν μαζί με την καραβάνα τους.
    Απλά ακονίζοντας μεθοδικά την μια πλευρά του στο τσιμέντο της αυλής, καταφέρνανε να την κάνουνε κοφτερή ώστε να καθαρίζει αγγούρι, πεπόνι ή μήλο, να κόβει ακόμη και ξερό τυρί, καθώς και πανιά ή σπάγγο και φυσικά σαν όπλο ανάγκης σε μεταξύ τους καυγάδες.
    Και πάντα παρέμενε και κουτάλι,από την άλλη πλευρά…

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s