Παραβίαση Χρηματοκιβωτίου SentrySafe

Η εταιρία SentrySafe είναι διεθνώς γνωστή για τα χρηματοκιβώτια της. Ωστόσο, αρκετές φορές η χαμηλή τιμή συνεπάγεται και με κακό σχεδιασμό και ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το μοντέλο G1459E όπου μπορεί να παραβιαστεί με πολύ απλά εργαλεία σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αυτό ακριβώς θα παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: ClaryBusinessMachines.com
Πηγή: ClaryBusinessMachines.com

Στη κατηγορία «Κλειδαριές» δημοσιεύουμε άρθρα που δείχνουν στους αναγνώστες μας διάφορους τρόπους παραβίασης διαφορετικών τύπων κλειδαριών. Αυτό αποσκοπεί στην ενημέρωση όλων ώστε να γνωρίζουμε και πως γίνεται (άλλωστε είναι από τα βασικά θέματα σε εκπαιδεύσεις διαφυγής σε όλο το κόσμο) αλλά και τι μας προσφέρει η κάθε κλειδαριά ώστε να μην έχει κάποιος παράλογες απαιτήσεις ή αυταπάτες για τις δυνατότητες τους. Όλοι οι οπλοκατόχοι έχουν τουλάχιστον ένα χρηματοκιβώτιο για την αποθήκευση του οπλισμού τους. Ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν νόμιμο οπλοκάτοχο είναι να κλαπεί το/τα όπλο/όπλα του και να χρησιμοποιηθούν για εγκληματική δραστηριότητα. Αυτό δεν βλάπτει μόνο τον ίδιο και τα θύματα της επίθεσης αλλά και όλη τη κοινότητα καθώς δείχνει απερισκεψία και ανευθυνότητα για όλους τους νόμιμους οπλοκατόχους. Κάτι που θα έχει αντίκτυπο τόσο στη κοινωνία όσο και στη νομοθεσία. Με αυτά ως, δεδομένα, πρέπει πάντα να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ένα ποιοτικό χρηματοκιβώτιο, σωστά εγκατεστημένο και ασφαλισμένο, για τον οπλισμό μας.

Πηγή: PicsHype.com
Πηγή: PicsHype.com

Αρκετά με αυτά όμως. Ας δούμε την αδυναμία του G1459E της εταιρίας SentrySafe. Στην εσωτερική πλευρά της πόρτας του το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο διαθέτει ένα κουμπί. Έτσι ο κάτοχος του μπορεί να ανοίξει τη πόρτα, να πιέσει αυτό το κουμπί και να ορίσει το νέο κωδικό πρόσβασης σε αυτό. Bλέπετε μέσα στο κόκκινο πλαίσιο στη παρακάτω φωτογραφία το κουμπί αλλαγής κωδικού στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

Πηγή: Kelly Alwood, YouTube.com (επεξεργασμένη)
Πηγή: Kelly Alwood, YouTube.com (επεξεργασμένη)

Χάρη σε αυτό, με μία απλή λάμα μπορεί ένας διαρρήκτης να πιέσει αυτό το κουμπί ενώ το χρηματοκιβώτιο είναι κλειστό, να ορίσει ένα νέο κωδικό πρόσβασης και να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο εισάγοντας το νέο κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να δείτε ακριβώς αυτό όπως μας το δείχνει ο Kelly Alwood, ένας κλειδαράς, στο επόμενο βίντεο.

Όπως είδατε σε λίγα δευτερόλεπτα και με ελάχιστο θόρυβο το χρηματοκιβώτιο είχε παραβιαστεί. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί για τέτοιες ατέλειες στο σχεδιασμό κατά την επιλογή του χρηματοκιβωτίου μας. Ειδικά αν είναι φτηνό που συνήθως συνεπάγεται και με χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s