Αναφορά Ιράκ #15

Αυτή η αναφορά αφορά μία επιτυχημένη προσβολή στόχων βασισμένη σε συλλογή πληροφοριών από μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη το 2006. Θα δούμε πως με καλή διακλαδική συνεργασία μία επιχείρηση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με μικρή έκθεση σε κίνδυνο.

anafora_iraq_15_01

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2006 που ήταν και η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Στις 02:00 το πρωί ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος AAI RQ-7 Shadow όπως αυτό που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία κατέγραψε μία ύποπτη κίνηση.

anafora_iraq_15_02

Η ύποπτη κίνηση που κατέγραψε ήταν δύο αντάρτες με φορητά όπλα όπου έσκαβαν δίπλα από ένα δρόμο και στη συνέχεια τοποθετούσαν έναν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (ΑΕΜ ή στα Αγγλικά, IED). Το περιστατικό ήταν στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ.

anafora_iraq_15_03

Και για την ακρίβεια, στις στρατιωτικές συντεταγμένες (σε μορφή MGRS) 38SMC5013729354. Μπορείτε να δείτε από την υπηρεσία Google Maps που ακριβώς αντιστοιχούν αυτές οι συντεταγμένες ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο. Επιπρόσθετα, βλέπετε το σημείο και στην παρακάτω δορυφορική φωτογραφία από την υπηρεσία Google Maps.

anafora_iraq_15_04

Μία ομάδα επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκάφων στάλθηκε στη περιοχή και εντοπίστηκαν εννέα θέσεις μάχης κοντά στον ΑΕΜ. Η 9th Reconnaissance Wing (9 Πτέρυγα Αναγνωρίσεως) σε συνεργασία με την 6η Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διατάχθηκαν να επέμβουν με τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στο σημείο. Βλέπετε παρακάτω το έμβλημα της 9th Reconnaissance Wing.

anafora_iraq_15_05

Οι τέσσερις σταυροί στο κέντρο του εμβλήματος συμβολίζουν τις τέσσερις επιθετικές επιχειρήσεις της πτέρυγας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Λατινικό ρητό «Semper Paratus» μεταφράζεται στα Ελληνικά ως «Πάντα Έτοιμοι». Τελικά, με χρήση τεσσάρων πυραύλων αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο της 9th Reconnaissance Wing έπληξαν τους στόχους.

anafora_iraq_15_06

Τρεις θέσεις μάχης πλήγηκαν από την επίθεση και η 9th Reconnaissance Wing μετέδωσε τις πληροφορίες της στη 13η Μοίρα Αναγνωρίσεως της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Η 13η Μοίρα Αναγνωρίσεως συνέχισε την επίθεση με δικά της επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι χρησιμοποιώντας τρεις ακόμα πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire καθώς και μεγάλο αριθμό πυρών από πολυβόλα 30 χιλιοστών στις εναπομείναντες εχθρικές θέσεις.

anafora_iraq_15_07

Ο τελικός απολογισμός της επίθεσης ήταν εννέα κατεστραμμένες θέσεις μάχης με επτά νεκρούς αντάρτες και άγνωστο αριθμό τραυματιών. Ήταν μία επιτυχημένη αποστολή κατηγορίας «Search & Attack» (Έρευνα & Επίθεση) που είχε διάρκεια περίπου έξι ώρες.
 
Αρ. Αναφοράς: 2006112310280038SMC5013729354

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s