Βιβλίο: American Gun

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει για ένα βιβλίο που είναι από τα καλύτερα πολεμικά βιβλία που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια, το βιβλίο «American Sniper» του Αμερικανού Αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, του Navy SEAL κύριου Κρις Κάιλ. Μετά την έκδοση αυτού του βιβλίου ο κύριος Κρις Κάιλ ξεκίνησε ένα δεύτερο βιβλίο που θα συνδύαζε την αγάπη του στην ιστορία, στα όπλα και στη πατρίδα του. Δυστυχώς δολοφονήθηκε προτού μπορέσει να το εκδώσει αλλά τελικά η οικογένεια του μαζί με τον εκδοτικό του οίκο το τελειοποίησαν και το εξέδωσαν τον Ιούνιο του 2013.

biblio_american_gun_01

Δυστυχώς, αυτό το βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο μέχρι σήμερα στην Ελληνική γλώσσα. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ουσιαστικά η Αμερικανική ιστορία μέσα από δέκα όπλα. Παρότι μπορεί να ακούγεται αποθαρρυντικό για τον αναγνώστη, είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι το συνηθισμένο βιβλίο ιστορίας που θα συναντούσατε. Ουσιαστικά μέσα από την ιστορία του κάθε όπλου και της εξέλιξης του, αλλά και δεκάδες ιστορίες μάχης από πολεμιστές που τα χρησιμοποίησαν, ο κύριος Κρις Κάιλ διδάσκει την Αμερικανική ιστορία.

biblio_american_gun_12

Το κάθε κεφάλαιο είναι εμπνευσμένο από ένα όπλο. Παρότι αυτό δε δείχνει κάτι ουσιαστικό για το περιεχόμενο του βιβλίου, τα δέκα όπλα-τίτλοι κεφαλαίων που επέλεξε ο συγγραφέας για να αφηγηθεί την Αμερικάνικη ιστορία είναι τα παρακάτω (μαζί με μία εικόνα ώστε να είναι πιο κατανοητά σε όλους τους αναγνώστες).

 1. The American Long Rifle
  biblio_american_gun_02
 2.  

 3. The Spencer Repeater
  biblio_american_gun_03
 4.  

 5. The Colt Single-Action Army Revolver
  biblio_american_gun_04
 6.  

 7. The Winchester 1873 Rifle
  biblio_american_gun_05
 8.  

 9. The M1903 Springfield
  biblio_american_gun_10
 10.  

 11. The M1911 Pistol
  biblio_american_gun_06
 12.  

 13. The Thompson Submachine Gun
  biblio_american_gun_07
 14.  

 15. The M1 Garand
  biblio_american_gun_08
 16.  

 17. The .38 Special Police Revolver
  biblio_american_gun_09
 18.  

 19. The M16 Rifle
  biblio_american_gun_11

Μπορεί να φαντάζει αστείο πως οι ιστορίες εξέλιξης των παραπάνω όπλων μαζί με προσωπικές ιστορίες πολεμιστών που τα χρησιμοποιούσαν περιγράφει ολόκληρη την Αμερικάνικη ιστορία όμως αυτό είναι και που κάνει αυτό το βιβλίο να ξεχωρίζει. Αν σας αρέσει η ιστορία όπλων και περιστατικά από ιστορικές μάχες σίγουρα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο. Ωστόσο, αν περιμένετε να βρείτε ένα πάρα πολύ τεχνικό βιβλίο για όπλα τότε δε πρόκειται το «American Gun» να σας ικανοποιήσει.

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s