Αναφορά Ιράκ #8

Με αυτή τη σειρά προσπαθούμε να δώσουμε μία εικόνα από καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης. Γι’αυτό το λόγο θα παρουσιάσουμε ακόμα ένα διαφορετικό θέμα, μία εγκληματική ενέργεια (δολοφονία) στη περιοχή της Μοσούλης στο Βόρειο Ιράκ. Είναι ένα περιστατικό από το πρωί της Κυριακής 29 Φεβρουαρίου του 2004.

anafora_iraq_01

Η Μοσούλη βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα Βόρεια της Βαγδάτης και είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ιράκ με πληθυσμό που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο. Στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 29 Φεβρουαρίου 2004 η παρακάτω αναφορά έφτασε του MND-N (Multi-National Division – North ή στα Ελληνικά, Πολύ-Εθνικό Τμήμα – Βορρά). Ήταν η αναφορά με τίτλο:

IZ WAS SHOT AND KILLED NEAR FOB MAREZ IN MOSUL

Που σε απλή μετάφραση στα Ελληνικά, χωρίς τις συντομεύσεις, λέει τα εξής:

ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΜΑΡΕΖ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

Για την ακρίβεια, αυτό συνέβη στις στρατιωτικές (MGRS) συντεταγμένες 38S LF3073118676 που αντιστοιχούν σε αυτό το σημείο όπως μπορείτε να δείτε από την υπηρεσία Google Maps αλλά και στη παρακάτω δορυφορική φωτογραφία στο κόκκινο βέλος.

anafora_iraq_02

Η προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων Marez βρίσκεται, αναμενόμενα, δίπλα στο πολιτικό αεροδρόμιο της Μοσούλης. Μπορείτε να δείτε καλύτερα τη βάση στο Δυτικό τομέα του αεροδρομίου από την υπηρεσία Google Maps ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο ή πιο αναλυτικά από την επόμενη δορυφορική φωτογραφία που θα αναλύσουμε αμέσως.

anafora_iraq_03

Στη παραπάνω δορυφορική φωτογραφία βλέπετε με κόκκινο χρώμα το σημείο της δολοφονίας, με πράσινο το σημείο της προκεχωρημένης βάσης επιχειρήσεων Marez και με γαλάζιο το αεροδρόμιο της Μοσούλης που χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικό αεροδρόμιο από τη βάση Marez. Επίσης, ώστε να έχετε μία εικόνα του εσωτερικού της, παρακάτω είναι μία φωτογραφία από ένα πρωινό στη προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων Marez.

anafora_iraq_04

Συνεχίζοντας με την αναφορά, διαβάζουμε τα ακόλουθα στο περιεχόμενο της όπως ακριβώς καταγράφηκαν.

296BSB/503MP REPORTED THAT AN IZ WAS SHOT AND KILLED NEAR FOB MAREZ IN MOSUL. A GUARD TOWER SAW TWO (2)IZS WALKING AND HEARD ONE (1) GUNSHOT. ONE (1)OF THE IZS FELL AND A SCOUT WEAPONS TEAM FROM 1-23 IN OBSERVED THE BODY IN THE ROAD (450M WEST OF THERE TOWER). THE MPS SENT A PATROL, BUT THE BODY WAS NEVER FOUND. NO BDA OR INJURIES

Και αντίστοιχα, μεταφρασμένα στα Ελληνικά και χωρίς τις συντομεύσεις των στρατιωτικών όρων είναι κάπως έτσι:

Η 296 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 503 ΤΑΓΜΑ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΡΕΖ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ. ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ ΕΙΔΕ ΔΥΟ (2) ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΕΝΑ (1) ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ. ΕΝΑΣ (1) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 23 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (450 ΜΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ). Η ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΖΗΜΙΑΣ ΜΑΧΗΣ Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ.

Δυστυχώς σε καταστάσεις πολέμου πολλοί εγκληματίες διαπράττουν με μεγαλύτερη ευκολία τις πράξεις τους. Αυτό είναι απλώς ένα σύντομο παράδειγμα μίας τέτοιας περίπτωσης. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το κέντρο της Μοσούλης το 2004 σε μία από τις περιπολίες αναγνώρισης.

anafora_iraq_05

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s