Prism 200

Πρόσφατα γνωρίσαμε το φορητό τακτικό ραντάρ Prism 200. Το σύστημα αυτό είναι ένα φορητό ραντάρ ιδανικό για τις σύγχρονες μονάδες που μαχόνται σε αστικά περιβάλλοντα. Η συσκευή είναι Αγγλικής κατασκευής από την εταιρία Cambridge Consultants βασισμένη σε έρευνες που έχει εκτελέσει από τη δεκαετία του 1980.

prism200_01

 

Εισαγωγή
Η εταιρία Cambridge Consultants μετέφερε μία τεχνολογία που υπάρχει από τη δεκαετία του 1980 για την παρακολούθηση μέσα από μεγάλα στρώματα πάγου στο χώρο της βιομηχανίας όπλων. Χρησιμοποιεί ένα UWB (ultra-wide band) ραντάρ και σύγχρονα υποσυστήματα επεξεργασίας σήματος σε πραγματικό χρόνο ώστε να παράγει τρισδιάστητη (3D) ή δισδιάστατη αναπαράσταση ακόμα και πίσω από πολλά αντικείμενα (μεταλλικά ή μη). Η χρήση του ωστόσο είναι περιορισμένη λόγω του όγκου του αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες (για παράδειγμα σε καταστάσεις ομηρίας) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Επίσης, είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο πάνω σε βάση στήριξης (τρίποδο) όσο και με ένα ή δύο χέρια. Οι επιλογές του είναι απλές και εύκολα προσβάσιμες ακόμα και με γάντια. Βλέπετε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο παρουσίασης του Prism 200.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Λόγω της πολυπλοκότητας της συσκευής θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ εκτενή αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Ωστόσο τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα παρακάτω.

Μέγιστη Εμβέλεια                 : 20 μέτρα
Κάλυψη                                    : 120° οριζόντια και 90° κάθετα
Συχνότητα Λειτουργίας        : 1.6-2.2GHz
Ισχύς Μετάδοσης                  : –10dBm/MHz
Ύψος (διαστάσεις)                : 450mm
Πλάτος (διαστάσεις)            : 305mm
Βάθος (διαστάσεις)              : 210mm
Βάρος                                      : 5.7 κιλά (με μπαταρία)
Αυτονομία                              : 4.5 ώρες συνεχής λειτουργία, 24 ώρες αναμονή
Συνδεσιμότητα                      : Σύνδεση δικτύου με Η/Υ
Ανάλυση                                  : 30 εκατοστά
Οθόνη                                      : Έγχρωμη 2D ή 3D με ανάλυση 640×480
Αντοχή                                     : Κατηγορία IP68, θερμοκρασίες –20°C έως 55°C
Αρ. ΝΑΤΟ (NSN)                   : 5840-99-679-8569

Σύμφωνα με την Cambridge Consultants το Prism 200 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ένα μεγάλο εύρος εμποδίων συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

  • Τοίχος από τούβλα
  • Τοίχος από σκυρόδεμα
  • Διπλός τοίχος (τούβλα ή σκυρόδεμα)
  • Τοίχος από ξύλο
  • Τοίχος από τσιμεντόλιθο
  • Τοίχος από πυρότουβλο
  • Τοίχος από σκυρόδεμα ενισχυμένο με χάλυβα

 

Συνδεσιμότητα
Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, το Prism 200 διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης μέσω δικτύου TCP/IP σε Η/Υ από τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθούν όλες οι λειτουργίες απομακρυσμένα. Αυτό γίνεται με τη χρήση ειδικού λογισμικού σχεδιασμένου για την οικογένεια λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows.

prism200_02

Με αυτό τον τρόπο μπορεί εύκολα και με ασφάλεια να εκτελείται παρατεταμένη παρακολούθηση από απόσταση. Στη συνέχεια βλέπετε την απεικόνιση από το λογισμικό Η/Υ του Prism 200 σε δύο διαστάσεις.

prism200_03

Ως κεντρικό σημείο ορίζεται το σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το φορητό τακτικό ραντάρ Prism 200 και με κόκκινο χρώμα φαίνεται κάποιο κινούμενο αντικείμενο (άνθρωπος). Αντίστοιχα στη συνέχεια βλέπετε δύο διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης σε τρεις διαστάσεις (3D).

prism200_04

Σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής του, το Prism 200 είναι χρήσιμο τόσο σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου (αεροπειρατείες, ομηρίες, κτλ.) όσο και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

 

Prism 200
Η μεταφορά της συσκευής γίνεται από ένα άτομο όπως φαίνεται στο επόμενο σχέδιο αν και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και από τις χειρολαβές που διαθέτει.

prism200_05

Και η χρήση του μπορεί να γίνει με ένα ή δύο χέρια όπως φαίνεται και στις αντίστοιχες φωτογραφίες στη συνέχεια.

prism200_06

Η συσκευή είναι πλήρως αδιάβροχη και σχεδιασμένη για να προσφέρει εύκολη χρήση μεταφορά ενώ είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά πλαστικά (σύμφωνα με το πρότυπο IP68).

prism200_07

Τέλος, αντίστοιχα με το λογισμικό Η/Υ που τη συνοδεύει έχει δυνατότητα αναπαράστασης σε πραγματικό χρόνο τόσο σε δύο όσο και σε τρεις διαστάσεις (3D) όπως φαίνεται στις επόμενες εικόνες.

prism200_08

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s